2020 meghatározó olvasmányai | 15 éves a blog!

július 02, 2024

A Covidév...

Az olvasmányaim száma (242) ekkor ugrott fel a maximumra és a korabeli cikkek szerint sokan ekkor kaptak rá az olvasásra, mert ez jó menekülési lehetőség volt az aktuális állapotokból. Ehhez párhuzamosan a beszerzések is magas számúak voltak (100).

Az éves zárásból:

"A képregény és a vers száma jelentős a 'sima' prózai szövegek mellett; a témákat tekintve a fikció mellett kimondottan a fantasy és a krimi pörgött nálam. A könyvek forrása túlnyomórészt a könyvtárból került hozzám: nem csoda, hogy nem bírom a saját szerzeményeimet olvasni, mindig találok valami érdekeset a könyvtárban és inkább azokat veszem előre. 

Angolul 22 könyvet olvastam el (tavaly csak 7-et!), aminek külön örülök. Ezeknek egy része képregény volt, de végre újraolvastam Rae Earl memoárját ill. az évek óta a polcon porosodó folytatását is, ill. a Szikomorfán születtem regény folytatását - amit szintén már korábban beszereztem.

A legjobb könyvek listája is elég hosszú - a molyos polcomon végül 60 könyvnél megálltam. Szépen mutatja ez a gyűjtés is, hogy változatos könyveket olvastam: vannak itt mesék, versek, képregények, regények. Most csak az 5 pontos olvasmányokból válogattam.

♥ Legnagyobb meglepetések - amiktől nem vártam, hogy ennyire fognak tetszeni:

- Vaják sorozat
- Susan David - Érzelmi rugalmasság
- Sally Rooney könyvei
- Maggie O'Farrell - Utasítások hőhullám idejére
- Linda Holmes - Evvie ​Drake bedobja magát
- Beth Kempton - Wabi ​Sabi
- Nádasdy Ádám - A szakállas Neptun
- Daphne du Maurier - A Manderley-ház asszonya
-
Theodora Goss - Az ​alkimista lányának különleges esete
- Sara Collins - Frannie Langton vallomásai
- Stephen Fry-Mítosz
- Peter Wohlleben könyvei"

Több kedvencre rátaláltam 2020-ban, pl.: Sally Rooney, Andrzej Sapkowski, Peter Wohlleben, de a fenti meglepetéses lista elemeit szintén jó szívvel ajánlom. Van itt minden - fantasy, ismeretterjesztő, életmód, széppróza - tényleg ami ma is jellemzi az ízlésemet.

2020-ban kezdtem el tudatosabban ismerkedni Agatha Christie életművével - részt vettem egy kihíváson, aminek célja 12 könyv elolvasása. 

A karantén időszak alatt kattantam rá a Netflixre, és A korona sorozatra, aminek köszönhetően egyre jobban megismerkedtem az angol királyi családdal - több könyvet, bookazine-t elolvastam és ajánlottam emiatt.

A szülinapi sorozat előző részei:

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.