Edward Kelsey Moore - The ​Supremes Sing the Happy Heartache Blues

Nemrég olvastam újra Edward Kelsey Moore első regényét, ami magyarul a furcsán hangzó Szikomorfán születtem címmel jelent meg. Ez a történet egy kis baráti közösséget mutat be, egy indianapolisi kisvárosban. Ez a regény annak a folytatása, ami öt évvel később veszi fel a történet fonalát. 

A regény egy meglepő esküvővel indul, amin a Rózsaszín Papucs Férfiklub tulajdonosa veszi feleségül Clarice édesanyját, Miss Beatrice-t (aki korábban hangosbemondóval tüntetett és próbálta jó útra téríteni az oda látogató férfiakat... nem is igen értettem ezt a csavart :D). Az esküvőn részt vesz egy idős férfi, aki egy gyönyörű blues számot ad elő. Később kiderül, hogy fontos szerepe van az egyik főszereplő életében... A titkok és fájdalmak napvilágra kerülnek, a Supremes lányok pedig különbözőképpen állnak az ügyhöz. 

Odette éppen a teszteredményét várja, ami kimondja hogy kiújult-e a betegsége. Clarice továbbra is külön él korábban kicsapongó férjétől, aki azóta egy mintaszerető. Clarice egy nagy zongorakoncertre készül, ami teljesen lefoglalja - még szerencse, hogy Richmond tökéletesen el tudja terelni a figyelmét, amikor kettesben maradnak. Barbara Jean és újdonsült férje, Ray pedig próbálják behozni az eddig elmaradt boldogságot.

forrás
Az előző könyv nagyjából mindhárom Supremes 'lányról' egyformán szólt, de ez a kötet más családra helyezi a hangsúlyt. Jobban megismerhetjük Odette férjét, Jamest ill. az ő gyerekkorát, tragikus élményei, illetve szülei történetét.

Ebbe a szomorkásabb, fájdalmasabb szálba kapcsolódik be egy Audrey nevű előadó, akiről később derül ki, hogy milyen viszony fűzi a plainview-i közösséghez. Az ő sorsán keresztül a transzneműségbe láthatunk bele.

Odette természetesen hozza a formáját: az erős kezű, de érző szívű asszony igyekszik segíteni barátain, régi ismerősein és férjén. A könyv végére feltárulnak a régi sérelmek, titkok és a szereplők elkezdik feldolgozni a múltbeli eseményeket. 
De továbbra is van a humor a könyvben, amiről többek közt Clarice kibírhatatlan unokatestvére, Veronica szolgáltat.

A napsütéses kisváros egy olyan részét mutatja be ez a kötet, ami eddig az árnyékban maradt: a zenészek sötét oldalát, a klubok világát, az otthontalan szereplőket - akiket valamilyen okból kivetett a család magából.

Ez a rész most elsőre kevésbé tetszett, mint az első - kicsit keserűbb volt, de ettől függetlenül örültem, hogy végre nekiálltam és megismertem a Supremes lányok történetének folytatását. 

4/5

Kiadó: Henry Holt
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 300
Borító: 5/5

Fülszöveg:
A ​novel of friendship, family and forgiveness, from the author of the bestselling The Supremes at Earl's All-You-Can-Eat, perfect for fans of The Little Coffee Shop of Kabul.When a late life love affair blooms between Mr. Forrest Payne, the owner of the Pink Slipper Gentleman's Club, and Miss Beatrice Jordan, famous for yelling warnings of eternal damnation at the Club's departing patrons, their wedding summons a legend to town. Mr El Walker, the great guitar bluesman, comes home to give a command performance in Plainview, Indiana, a place he'd sworn never to set foot in again.Among those in this tightly knit community who show up every Sunday after church for lunch at Earl's All-You-Can-Eat are the lifelong friends known locally as The Supremes: Clarice, facing down her chance at and fear of a great career; Barbara Jean, grappling with the loss of a mother whose life humiliated both of them, and Odette, reaching toward her husband through an anger of his that she does not understand.The Supremes Sing the Happy Heartache Blues brings together a lively cast of characters in a heartwarming, life-affirming tale of small-town community and female friendship.'A joy to read! Besides being laugh out loud hilarious, Edward Kelsey Moore has a profound understanding of human nature' Fannie Flagg, author of Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.