Linda Holmes - Evvie ​Drake bedobja magát

Ezt a könyvet először Lobonál láttam (aki pont hétvégén említette a magyar kiadást a Popkult, csajok, satöbbi Insta és Facebook oldalán), Kritta bejegyzése is megerősített hogy majd adjak neki egy esélyt. Amint megláttam a könyvtárban múlt héten muszáj volt elhoznom - ritkán olvasok romantikus könyvet, de ez valami különlegesnek ígérkezett.

Evvie Drake épp azon van, hogy elhagyja férjét mialatt ő dolgozik, ám nem jut messze - egy telefonhívás megváltoztatja addigi életét. Tim Drake egy autó-balesetben veszti életét, Evvie ott marad magára a bűntudatával. A gyászoló feleség szerepét kell magára vennie, úgy hogy ő már nem szerette férjét, épp elhagyni készült.

Ebben a furcsa lelkiállapotban nem csoda, hogy inkább visszahúzódik a házba, egyedül Andy barátjával jár el a szokásos szombati reggelizésükre, ahol kitárgyalnak majdnem mindent.
Andy egy albérlőt ajánl neki, aki történetesen gyerekkori barátja Dean Tenney menő baseballjátékos. Dean jó ideje küszködik, nem tud már pontosan dobni, elérte sok sportoló rémálma - a görcs. A szégyen, a fájdalom és a sok sikertelen próbálkozás készteti, hogy az isten háta mögötti maine-i kisvárosba költözzön. 

Evvie és Dean megállapodást kötnek - nem beszélnek a nő férjéről ill. a baseballról. Kettejük kapcsolata lassan épül, de előre sejthető módon nem tudják sokáig kerülni életük legmeghatározóbb tragédiáit. Közben telnek a hetek, évszakok, egyre jobban egymás életének a részei lesznek és megnyílnak a másik előtt. Ezzel mindkettőjükben lebomlik egy fal - Evvie elkezd beszélni a bűntudatáról, Dean pedig kezdi belátni mi lehet a jövője.

tumblr fanart
Fokozatosan képet kapunk arról is, hogy miért akarta Evvie elhagyni Timet. A bántalmazó társ - nárcizmus egy változatát ismerhetjük fel benne. 

Lassan épülő, de hangulatos könyv lett Linda Holmes első regénye. Nagyon tetszett ahogy bemutatta a karakterek hétköznapjait, olvasnak, podcastot hallgatnak - tv sorozatot néznek, boroznak, beszélgetnek. A terápia fontossága is erőteljes volt a könyvben, ill. az hogy hiába van tele valaki jó szándékkal, néha nem tud segíteni olyan módon, ahogyan elképzelte. Igen a jótét, segítőkész, irányításmániás Evvieben néhol magamra ismertem.
Tetszett Evvie és Andy barátsága, akik már évek óta egymás oldalán voltak, mégis néhány esemény eltávolította őket egymástól.


A bejegyzés megtekintése az Instagramon

ᴅóʀɪ /ᴛʜᴇᴏᴅᴏʀᴀ (@dora_w89) által megosztott bejegyzés,
Hangulatos, lassan építkező regényről van szó, ami szerencsére nem halmozza a romantikus regények kliséit, amitől eleinte tartottam. Nem megy minden úgy, mint a karikacsapás: a szereplők megakadnak a fejlődésben - visszalépnek, majd újrakezdik. Igen, az eredeti cím fejezi ki a legjobban miről is szól: az újrakezdésről, amikor a romokból, a bűntudat és fájdalom alól kivakarják magukat és elkezdenek élni.

Gondolkoztam a 4 és az 5 pont között, de talán mutatja, hogy mennyire behúzott, hogy kb 24 óra alatt olvastam el :D

5/5

Kiadó: Central Könyvek
Kiadás éve: 2020
Eredeti cím: Evvie Drake Starts Over
Fordító: Komló Zoltán
Oldalszám: 400
Ár: 3490 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
Linda ​Holmes első regénye 2019-ben elnyerte az év legnépszerűbb romantikus regénye címet!Amióta férje autóbalesetben meghalt, Evvie Drake alig dugja ki az orrát fájdalmasan üres és fájdalmasan óriási házából. Az álmos maine-i kisvárosban mindenki, még a legjobb barátja, Andy is úgy tudja, hogy a gyász az, ami teljesen felemészti, és Evvie meg is hagyja az embereket ebben a hitben. Mindeközben New Yorkban Dean Tenney, a nagypályás dobójátékos – Andy gyerekkori barátja – a profik legfenyegetőbb rémével, a „görccsel” küzd: képtelen célba találni a labdával. Amikor az esetet felkapja a média, Dean számára kapóra jön Andy meghívása, hogy utazzon Maine-be, és ott próbáljon átlendülni a holtponton. Amikor a férfi szobát bérel Evvie házában, a páros alkut köt: Dean nem kérdez a nő néhai férjéről, ő pedig nem faggatja Deant egykori sportkarrierjéről. A közös fedél estéről estére mégis összehozza a furcsa párost, és a vidám sztorizgatással, nevetéssel töltött hónapok alatt lassan barátság szövődik köztük, sőt talán valami több is. De vajon a bimbózó románc elég ahhoz, hogy maguk mögött hagyják a múltat? Talán ahogy a baseballban, úgy az életben is mindig van esély fordítani, amíg le nem fújják a meccset…

4 megjegyzés:

  1. Mindig annyira izgulok, ha kedvencemet másnál látom, hogy vajon mennyire fog neki tetszeni. Nagyon örültem, hogy szeretted Evvie újrakezdését (ja szerintem is a magyar cím nagyon félrevezető meg egyáltalán nem jellemző a regényre és főszereplőjére)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szeretem amikor így klappol minden, lehet kellene több hasonló romantikus könyvet olvasnom :)

      Törlés
  2. De jó ajánló lett, kedvet kaptam én is. :)))

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.