Rólam

szeptember 11, 2018

Rólam

Dóri vagyok - könyvmoly - könyvesblogger - könyvtáros. 

Mindig is szerettem olvasni ezért is a középiskola után magyar alapszakon tanultam tovább az egyetemen, ill. az informatikus könyvtáros szakot végeztem el később. 
2009 környékén kattantam rá a könyves blogokra és ekkor kezdtem el nyitni különböző szerzők és műfajok felé. Igyekszem minél szélesebb körből válogatni az olvasmányaimat, és erre buzdítom a blogom olvasóit is. 
A magyar szak, majd egy újságíró képzés után megálmodtam, hogy nekem a könyvtáros munkakör az ideális - a gyerekkori könyvszeretetemet így a bloggal és egy az újabb diplomával professzionális szintre emeltem :D A legnagyobb öröm ma már számomra, hogy a hobbimat és a munkámat össze tudom kötni. 

A blogról

A blog 2009. július 5-én indult. Ez az első "tartós" blogom - előtte is próbálkoztam, de nem találtam megfelelő témát, ezért pár nap után általában töröltem őket.
Az url címe azért lett itt valahol - egy Kiscsillag dal címe - mert abban az időben ez volt az egyik kedvenc számom :)
A blog neve: Dóri Online Olvasónaplója 
Elsősorban az olvasmányélményeimet rögzítem, de néha írtam filmekről is amiket láttam és érdemesnek tartok, hogy másoknak is ajánljam.

Hogy lehet keresni?
Egyrészt ott van a kereső (fejlécben, vagy az oldalsávban)böngészésre a címkéket ajánlom, amiket a blog alján találhattok, igyekszem ezeket folyamatosan egyszerűsíteni. könyvekről szóló bejegyzéseknél pl.: műfaj, szerző, korszak, magyar szerző, pontszám, helyszín vonatkozás (pl. angol, francia), hangoskönyv szerint. 

Hogyan pontozom a könyveket?
5 pontos - hibátlan, nagyon tetszett, a kedvencem lett
4 pontos - tényleg jó könyv, pár hibával/nem tetsző dologgal
3 pontos - több idegesítő dolog van benne, de azért egyszer jó volt
2 pontos - nemnem/majdnem olvashatatlan
1 pontos - olvashatatlan


Hogyan tudtok kapcsolatba lépni velem?
Több módon is - írj megjegyzést (moderálás után jelenik majd meg), az Írj nekem dobozba emailt kapok tőled, vagy megtalálhattok a molyon is, illetve elkészült a blog Facebook oldala is.


Érdekesség: több körbeposztos témában írtam már magamról, az olvasási szokásaimról, ezeket itt gyűjtöm össze: Az Olvasás 7 hete.

A blog fejlécképei


Üzemeltető: Blogger.