2022 meghatározó olvasmányai | 15 éves a blog!

július 04, 2024

2022 még szintén fura év volt - papír- és energiadrágulás már megjelent, ami felnyomta a könyvek árát. Ettől függetlenül 60 könyv került hozzám, mondjuk több recenziós példány volt.

185 könyvet olvastam - az évösszegzésem szerint: "Főként fikciós műveket (...) , inkább felnőtteknek szólót és nyomtatott formátumban. Idén inkább több ifjúsági könyvet vettem elő, a gyerekkönyvek 'kárára'. (...) Angolul 14 könyvet olvastam el, főleg képregényet és kisregényeket. Jövőre (is) szeretnék több regényt, hosszabb szöveget, főleg hogy vannak olvasatlanok a polcaimon is."

"♥ Legnagyobb meglepetések - amiktől nem vártam, hogy ennyire fognak tetszeni:

- Jón Kalman Stefánsson - Nyári ​fény, aztán leszáll az éj
- Szarvas Nikolett Diána & Csuday Dóra – Természetgyógyász a családban: Nők kézikönyve – Ciklusok
- Georgette Heyer - A ​híres Sophy
- Veronica Cossanteli - A ​csibukok varázslatos földjén
- Sara Nisha Adams - A ​könyvlista
- Holly Jackson - Jó ​kislányok kézikönyve gyilkossághoz
- Becky Chambers - Hosszú ​út egy kicsi és dühös bolygóhoz"

Kiemelkedő első találkozások pl.:

Könyves élmények közül kiemelkedett a  Libertine Könyvesboltoés a Szellemlovas antikvárium meglátogatása, ill. hasonló pozitív élmény volt a szhelyi Szabados Ági - NIOK találkozó.

Több főleg booktuberek által szervezett readathonhoz csatlakoztam, amik mindig jó játékot nyújtottak abban, hogy a végtelen várólistámról mit kerítsek sorra ill. persze új olvasmányokra is találtam ilyenkor.

2022-ben elengedtem a TILT rovatot, azóta a havi zárások végén írok személyesebb dolgokról; ill. a Témázunk rovat szervezetését is leadtam.

A szülinapi sorozat előző részei:

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.