Szabados Ági Szombathelyen

szeptember 19, 2022
Két hete a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtárban Szabados Ágival találkozhatott sok könyvmoly, akivel Simon Ádám, a H+ Média és Kulturális Egyesület elnöke beszélgetett.

Szabados Ágnes olvasásnépszerűsítő tevékenysége a Nincs időm olvasni kihívás Facebook csoport elindításával kezdődött, ami hamar nagy népszerűségre tett szert. Az esten beszélt a kezdeményezés fő céljáról, az egyre bővülő csoportról, melynek kapcsolata az internetről kilépve több személyes találkozón, tematikus napon is erősödött.
Megismerhettük Ági indulását is, a szegedi évektől az RTL Klub híradós munkájáig.

Mesélt a Libertine Könyvesbolt megnyitásáról, az oda vezető útról, nehézségekről és a könyvkiadó sajátosságairól. A Libertine Könyvesbolt fő koncepciója, hogy Ági ízlése szerint válogatott kiadványokat tegyenek elérhetővé, ill. eladói személyesen tudjanak ajánlani a vásárlóknak. A kiadó koncepciója is hasonló, Ági szorosan együttműködve adja ki a szerzőkkel az itt megjelenő könyveket. Bepillantást kaphattunk a könyvkiadói tevékenységbe is, például azért nem kerülnek be a Libertine Kiadós könyvek nagy könyvesbolti áruházláncokba, mert így a bevétel nagy része náluk és a szerzőnél maradhat.

2022-ben még hat könyvre számíthatunk és tervben van egy külföldi szerző műve is, amelyről Ági csak annyit árult el, hogy fontos szerepe van benne a gyászfeldolgozásnak. Lehet tippelgetni melyik műről lehet szó…
A Libertine márka nemsokára bővülni is fog – Szegeden nyílik a második könyvesbolt.

Természetesen szó esett az olvasás előnyeiről, főleg a mai szétszórt világunkban, ill. könyvajánlásokat is kaptunk az elmúlt időszak NIOK-os olvasmányai közül. Moskát Anita Irha és bőr regényét ajánlotta Ági, azoknak akik szeretnének egy újszerű fantasyt olvasni. A kisebbeknek Lajos kutya kalandjairól szóló mesekönyvet mutatta be. Kiemelte a Mélylevegő Projekt Instagram oldal készítőinek munkáját, az Elmerülő c. pszichológiával foglalkozó kötetét is, Peller Mariann regényét vagy épp az első NIOK Magazint.

Ági elmondta, hogy a folyamatos tanulás és álmai megvalósítása mozgatják, melyeket a nehéz körülmények ellenére is meg szeretne - és reméljük meg is fog - valósítani.

A jó hangulatú rendezvény végén lehetőség volt vásárolni a Libertine Könyvkiadó kínálatából, ill. személyesen beszélgetni Ágival.

Az esemény az Aranypatak Fesztivál keretében valósult meg.

Szabados Ágnes október 3-án ismét a Berzsenyi Dániel Könyvtár vendége lesz, figyeljétek a Facebook oldalt és/vagy a honlapot! Aki pedig olvasnivalóra vágyik, ajánlom a NIOK témákhoz válogatott ajánló polcot a felnőtt kölcsönző térben ;)

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.