M. C. Beaton - Egy ​kis lopás nem akadály?

Tavasszal olvastam a Deklassz' Szálloda első részét - nyáron pedig meg is jelent magyarul a folytatás. 

Néhány hónap eltelt az előző könyv történései után, a Szegény Rokon Hotel üzemeltetői pedig ismét megszorulnak. A társaság leggyengébbnek tűnő tagját, Miss Tonksot bízzák meg, hogy látogassa meg nővérét és lopjon tőle valami értékeset, amivel kihúzhatják a következő hónapokat. 

Miss Tonks már nem az a szánandó vénkisasszony, aki megjelent az első részben. Érvényesíteni tudja akaratát a vendégségben, próbál divatosan öltözködni, amivel meglepi családját. 

Unokahúga egyik regényének köszönhetően egy remek tervet eszel ki, hogyan rabolja el nővérétől gyémántnyakékét, ami megoldaná a pénzügyi helyzetüket. Az asszony meg is érdemli a rablást, szemrebbenés nélkül forgatta ki húgát szülei halálakor. Gyermekeit is rövid pórázon tartja: lánya, Cassandra épp első szezonját tudja maga mögött és még nincs vőlegénye. Anyja eltökélélt, hogy a szomszédos birtok lordját, Estont megszerzi lányának. Estonnak több szerepe is lesz a regényben, időközben Londonba visszatérve is találkozhatunk vele. 

A Szegény Rokon Hotel tulajdonosainak nem csak Miss Tonks sikeréért kell izgulniuk, hanem megoldást kell találniuk arra is, hogy miért szivárognak el tőlük az alkalmazottak, ki akarja tönkretenni őket?

Nagyon rövid ez a rész - főleg Miss Tonksra, ill. unokahúgára koncentrál és a rivális hotel húzásaira. A szálak hamar összeérnek, persze kiszámítható módon.

Könnyed szórakozást nyújtott ez a regény, amiben néhány érdekességet is megtudhatunk a régenskori Angliáról. Az udvarlás, kalandok és egy csaló nemes ismét a Bridgerton sorozatot idézte számomra - ha hiányzik nektek ez a hangulat, de humoros formában is szeretnétek olvasni ilyen eseményekről, akkor jó szívvel ajánlom ezt a könyvet/sorozatot.

(de a macskát miért kellett :O)

4/5

Kiadó: Lettero
Kiadás éve: 2022
Eredeti cím: Miss Tonks Turns to Crime
Sorozat: Deklassz' Szálloda 2.
Fordító: Hoppán Eszter
Oldalszám: 200
Ár: 3990 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:

Beindult az üzlet! A vendégek egymásnak adják a kilincset a különleges londoni szállodában. Mert iIyen hotelt még nem látott a világ. Lady Fortescue nyitotta, akinek a neve ugyan elegáns, de pénzügyi gondjai egészen mindennaposak. Segítő csapata is csupán néhány lelkes, ám legatyásodott arisztokratából áll.

Micsoda pech, hogy egyikőjük sem ért a pénzügyekhez. Pedig a továbblépéshez sürgős tőkeinjekcióra lenne szükség.

Hitelfelvétel? Ugyan már! Jóval merészebb ötlettel rukkolnak elő: öltözzön útonállónak a félénk Miss Tonks, és szerezzen meg egy értékes nyakláncot gazdag, de önző nővérétől. Ám Miss Tonks tévedésből a sármos Lord Eston fogatát állítja meg. És ami ezután történik, arra senki se számíthatott…

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.