Könyvfesztivál 2022 programajánló

szeptember 28, 2022

Utoljára 2019-ben voltam Könyvfesztiválon... Az elmúlt években el is maradt a covid miatt, idén átkerült tavaszról szeptember végére - szeptember 29. és október 2. között rendezik meg. Sajnos most sem tudok elmenni (pont dolgozós szombat és kevés a szabi), de gondoltam összeállítok egy ajánlót, hogy mit néznék meg - ti pedig menjetek el helyettem is! :)))

A helyszín ismét a Millenáris - de az Álmok álmodói kiállítás miatt kiszorult a megszokott épületekből. A D és az (új?) G épületet kell megcélozni.

"130 kiállítóval, több mint 40 külföldi szerzővel, 150 programmal és közel 400 dedikálási lehetőséggel várja látogatóit a Parkban, a Fogadóban (G épület), az Üvegcsarnokban (D épület), az Európa Ponton és a Nemzeti Táncszínházban.
Az idei fesztivál díszvendége a Nobel-díjas Szvetlana Alekszijevics, aki Budapest Főpolgármesterétől átveszi a Budapest Nagydíjat is.
Évről évre díszvendégként mutatkozik be egy-egy ország, régió kultúrája, irodalma, könyvkiadása. Idén a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése a Bázissal (Magyar Irodalmi és Művészeti Egyesülettel Szlovákiában) együttműködve hozza el a szlovák és a szlovákiai magyar irodalom legjavát.

Szeptember 29-én déltől nyitunk, péntek-szombat reggel 10.00-től 20.00-ig, vasárnap 10.00-19.00-ig ingyenesen látogatható valamennyi program." - forrás

Rengeteg program közül lehet választani, én ezeket 'látogatnám'* meg:

21. Század Kiadó standjánál dedikál Bridget Collins vasárnap, A könyvkötőt vinném aláírásra :) (elmarad)

Fekete Sas Kiadónál Zelei Anna dedikál pénteken, nagyon ajánlom az erdőkről szóló kötetét, de a Norvég utakon is remek olvasmány ;)

Fumaxnál érkezik Viven Holloway új regénye, amire kíváncsi vagyok, a Mesterkulcs sorozatot szerettem - szombaton dedikál. Belelapoznék az új Monstress és Loki képregényekbe is.

GABO Kiadónál Moskát Anita dedikál szombaton.

Galaktika standjánál dedikál Theodora Goss szombaton 16 órától.

Libertine Könyvesbolt és kiadó szerzője, Kemény Gabriella vasárnap beszélget új kötetéről és dedikál.

Libri Kiadónál jelent meg Béres Judit új könyve, melyhez beszélgetés és dedikálás is kapcsolódik vasárnap (ez a kötet szintén a várólistámon van).

Park Kiadó szervezésében érkezik vasárnap Donatella Di Pietrantonio olasz író, akitől megvettem A visszaadott lány c. regényét (még olvasásra vár :D) (beszélgetés és dedikálás).

Prea Kiadónál belenéznék Mészöly Ágnes új regényébe, amely a Rókabérc, haláltúra folytatása. Veszprémi Szilveszter verseskötetébe - akit Instagramon már egy ideje követek, a Lehetnék bárki kötetben már olvastam is tőle (+dedikálnak).

Scolar Kiadó norvég szerzője, Marie Aubert is bemutatkozik szombaton a PesText beszélgetés keretében (+dedikál). 

* három nap programjaiból válogattam, így ez tényleg egy fiktív programlista - de ezekhez a szerzőkhöz kötődöm valamilyen szinten :)

A konkrét könyvekhez, szerzőkhöz kapcsolódó programokon kívül több érdekes esemény is lesz, olvasásról - könyvkiadásról, amelyekben a témák szakértői vesznek részt. Érdemes átböngészni a programot ;)

Biztos kihagytam valakit - valamit, de ez így egy sűrű program lenne az általános bámészkodáson és találkozók lebonyolításán kívül.

Ti mentek a Könyvfesztre? Várom a tartalmaitokat róla, ha igen! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.