J. K. Rowling&Steve Kloves - Dumbledore ​titkai

Nem volt kérdés, hogy az előző két rész után ezt is megvegyem. Nem is húztam az időt, pénteken átvettem a könyvet - tegnap este pedig együltő helyemben olvastam el! A korábbiakkal ellentétben most egy filmes borítót kaptunk, nem az art decos stílust, ill. az új kötet két centivel magasabb. Utóbbinak annyira nem örülök, mert kilóg a többi közül, viszont a beltartalom sokkal extrább lett. 

A kötet tele van illusztrációkkal: karakterrajzokkal, jelmeztervekkel ill. az egyes helyszínek számítógépes látványterveivel. A fejezeteket a fő színészek és néhány készítő kommentárjai egészítik ki. A tartalmát tekintve nekem most ez a rész tetszett a legjobban a hozzáadott új információk miatt.

Ahogy olvastam, pörgött a fejemben az áprilisban látott mozifilm, így sok meglepetést nem adott, de néhány apróságra itt figyeltem fel (pl.: tükör, főnixtoll).

Ebben a részben tényleg Albus Dumbledore áll a középpontban: többet megtudhatunk a Grindelwalddal való kapcsolatáról, a vérszerződésről ill. öccséről. Ezzel párhuzamosan összeállít egy csapatot, akikkel megpróbálja megállítani a sötét varázslót. Közben a Nemzetközi Varázslók Szövetségének új elnökének választása folyik, aminek fontos pontja egy varázslény jelenléte. 

A film több helyszínen játszódik (Amerika, Anglia, Németország, Bhután) és sokféle szándék, cselekményszál  fonódik össze benne, amiket könyv formában talán még egyszerűbb volt követni. Az egyik szál Grindelwald megállítása; Credence és Queenie 'visszaszerzése' és a vérszerződés megtörése. A legjobban azok a részletek tetszettek, amelyekből jobban megismerhettük a Dumbledore családot. Jacob kitartása és küldetése is szívmelengető volt - a második rész történéseit máig sem igazán értem. 

Amit a filmből nagyon hiányoltam - Tina szerepe, nem értem miért nem szerepelt ő a történetben mondjuk Bunty helyett. Több cikk is foglalkozik vele, hogy Katherine Waterston egy megnyilvánulása vagy kisbabája miatt nem vehetett nagyobb részt a forgatásban - mindenesetre elég furcsa így kiírni egy karaktert. 

A legjobban még mindig az első rész tetszik, a sztori, a helyszínek és a karakterek miatt. A második rész sok újdonságot hoz, ám ugyanannyira katyvasz - furcsa megoldásokkal. A harmadik rész ismét másra fókuszál - a varázsvilág politikai eseményeire, ill. Grindelwald hatalomátvételére. A karakterek történetét igyekszik valamennyire megoldani, de több kérdést nyitva hagy ez a rész is. 

Elvileg készülni fog még két rész, kíváncsian várom!

Ezt a kötetet is azoknak ajánlom, akiknek hozzám hasonlóan sosem elég a Harry Potter-univerzumból. 

5/5

Kiadó: Animus
Kiadás éve: 2022
Eredeti cím: The Secrets of Dumbledore
Fordító: Tóth Tamás Boldizsár
Oldalszám: 288
Ár: 4990 Ft
Borító: 4/5

Fülszöveg:

Dumbledore ​professzor tudja, hogy Gellert Grindelwald át akarja venni a hatalmat a varázsvilág fölött. Azt is tudja, hogy egyedül nem képes megállítani a nagy erejű sötét varázslót, ezért veszélyes küldetéssel bízza meg Göthe Salmander magizoológust és annak varázslókból, boszorkányokból, valamint egy bátor mugli cukrászból álló rettenthetetlen csapatát. A különítménynek számos kalandban lesz része, régi és új varázslényekkel találkoznak, és összecsapnak Grindelwald híveinek egyre népesebb seregével. De amikor ilyen nagy a tét, meddig maradhat Dumbledore a háttérben?

Drámai párviadalok, elbűvölő legendás lények és mágia minden mennyiségben! A Legendás állatok: Dumbledore titkai újabb nagyszabású varázskaland a javából.

A film hivatalos forgatókönyvében nemcsak J.K. Rowling és Steve Kloves szövegét olvashatjuk, hanem bepillantást nyerhetünk a kulisszák mögé is: jelmeztervek, számítógépes helyszín- és grafikai tervek, valamint színészek és stábtagok gondolatai teszik teljessé az élményt.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.