Havi zárás - Szeptember

szeptember 30, 2022

Szeptember nagyon változatos volt: beszerzéseket, olvasmányokat és az élet egyéb területeit érintő változások tekintetében is (munka, gazdaság). Szerencsére voltak jó programok, kirándulások, találkozások, amik kiegyensúlyozták a negatív híreket, félelmeket. 

Ebben a hónapban 5 könyv érkezett hozzám és egy nagyobb értékű könyves dolog: megvettem a következő Kindle-met. A hónap első két szerzeményét már el is olvastam, az Agavés csomagról is hamarosan beszámolok! 

Szerzemények

1. Paula Hawkins: Vakfolt
2. J. K. Rowling – Steve Kloves: Dumbledore titkai
3. Elle Cosimano: Finlay Donovan mindent visz
4. V. E. Schwab: Gallant
5. Veres Attila: A valóság helyreállítása

 

Olvasmányok

1. Robin Hobb: A végzet hajója I-II. 4/5
2. Noelle Stevenson – Grace Ellis – Shannon Watters: Cserkeszterek 2. – Barátság a maximumon 4/5
3. M. C. Beaton: Egy kis lopás nem akadály? 4/5
4. Zalka Csenge Virág: A százegy ajtajú palota 5/5
5. Rob Attar – Rhiannon Davies (szerk.): A királynő 5/5
6. Joyce Maynard: Ez az élet 3/5
7. Paula Hawkins: Vakfolt 4/5
8. The Pulp Girls: Astrology for the Cosmic Soul 3/5
9. Lucy Strange: A nővérek átka 5/5
10. Agatha Christie: Nem zörög a haraszt 5/5
11. J. K. Rowling: Short Stories from Hogwarts of Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies 5/5
12. Agatha Christie: Szunnyadó gyilkosság 5/5
13. Stephenie Meyer: New Moon – Újhold 3/5
14. Agatha Christie: Nem csalás, nem ámítás 4/5
15. J. K. Rowling – Steve Kloves: Dumbledore titkai 5/5
16. Maja Lunde: A Nap őrzője 5/5
17. Leigh Bardugo: Ninth House – A kilencedik ház 4/5

A hónap elejét az augusztus közepéről átcsúszó Robin Hobb regénnyel kezdtem. Ezzel befejeztem a Bűvös Hajó trilógiát, ám egyből utánanéztem melyik könyv kapcsolódik a történethez, mert egy karakter nagyon izgatja a fantáziámat. A véletlen úgy hozta, hogy Fruzsi is ezt a sorozatot ajánlotta szeptemberben ill. szintén ebben a világban játszódó könyvet (Az orgyilkos tanítványa). Nekem már nem fért bele ebbe a hónapba, de mindenképpen tervben van! :)

A sok ezer oldal után jól estek a rövidke olvasmányok, amikből volt bőven: Cserkeszterek képregény folytatása, a nemrég megjelent Deklassz' Szálloda 2. része, Zalka Csenge Virág újabb mesekönyve (amiben most saját meséit olvashattam), Paula Hawkins kisregénye és Roxfortos novellák egyik kötete.

Szomorú apropóból olvastam el A királynő c. bookazine-t, az eseményre tematikus ajánlót is írtam az elmúlt évek kapcsolódó olvasmányaiból.

Csalódások: A nagyon várt új Joyce Maynard regény nem igazán tetszett, utólag örülök hogy nem ruháztam be rá - nem lenne lelkierőm újraolvasni. Erős, érdekes hangulatú regény, aminek nagyon tetszettek a helyszínei, néhány szereplője, de annyi fájdalom van benne.
Egy Netgalley recit is olvastam - ez a The Pulp Girls Instagram oldal készítőinek frissen megjelenő horoszkópos könyve, ami jó móka volt, de sok lényegi információt nem adott. Ahogy az oldal maga, a kötet is inkább humoros, jól kinéző, esetleg elgondolkodtató tartalmakat hoz a horoszkópokról.

A havi újraolvasásom egy régi kedvenc volt, aminek egy része szintén a csalódásokhoz tartozik - a New Moonról van szó. De ez nem tántorít el attól a tervemtől, hogy októberben folytassam az újrázást az Eclipse-el :D

Az új Lucy Strange regény hozta a megszokott színvonalat hangulatot, tökéletes őszi-téli olvasmány ;) Szintén remek ifjúsági olvasmány volt Maja Lunde kötete, nagyon várom a következő évszakokról szóló történeteit!

A hónap végén pedig szinte egyben három Miss Marple regényt olvastam el - ezzel teljesítettem is az őszi krimi kihívást molyon, de persze nem állok meg idén ősszel sem ennyi AC regénynél. Egész szépen haladok már az életművel, most kimondottan Miss Marple regényeire fogok ráállni - többet ki is hoztam a könyvtárból. Amennyire nem volt szimpatikus ez a karakter, most már megszerettem :)

A még februárban beszerzett Leigh Bardugo dark academia könyvével zártam a hónapot, ami nem volt rossz, de kár volt megvennem, mert nem fogom újraolvasni - eladó ;)

Filmek - sorozatok

A hónap elején befejeztem a Sandman első évadát - annyira nem fogott meg, egy-két rész kivételével. Agatha Raisin 4. évadából is megnéztem egy részt (A gyilkos lekvár), ez hozta a könnyed, humoros kikapcsolódást amit vártam tőle :) Egy Poirot és egy Miss Marple adaptációt is megnéztem, a korábban olvasottak közül. Folytattam a Rólunk szól (This is us) utolsó évadát is, de befejezés már októberre csúszik.

Még egy mozizás is összejött, ráadásul augusztusban nyertük a jegyeket - az Ecc, pecc, ki lehetsz? -t néztük meg, ami kapcsolódik Agatha Christie-hez is :)

Mindenmás

Összejött a már nyáron tervezett budapesti út - az Álmok álmodói kiállítással és egy Mammut körrel. Ezen kívül szeptember 1-én Bozsokon voltunk, a Kerekes Cukrászdában fogyasztott finomságokat a közeli Sibrik-kastély körül sétáltuk le, ami már bakancslistás pont volt nálam.

A hónap közepén ellátogatott a könyvtárunkba Szabados Ági - erről írtam egy beszámolót is.

Elmentünk az oberpullendorfi zsibire is, ahonnan egy őszi és egy karácsonyi dekorral távoztam, majd Instán megmutatom :D


Így visszagondolva rengeteg minden történt ebben a hónapban - sokat is olvastam, sokfelé jártam. Az október egy új munkarendet és remélem rengeteg szép őszi élményt hoz!

A többiek szeptembere

Pupilla, Amadea

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.