M. C. Beaton - Ha egy üzlet beindul

M. C. Beaton skót írónő rengeteg könyvet, könyvsorozatot írt; hazánkban a legismertebb - legnépszerűbb Agatha Raisin, amely 32. köteténél jár (az Ulpius után az Erawan Kiadó vette át a megjelenést). 

M. C. Beaton rajongóinak viszont érdemes a Lettero Kiadóra is figyelni - 2020-ban jelent meg náluk az Egy holttest és más semmi? c. önálló regény; ill. tavaly év végén kiadták a Deklassz' Szálloda első részét. Ez a sorozat csupán hat részes, remélem olvashatjuk majd őket magyarul is! 

Szépen passzolt az olvasmánylistámba ez a kötet - ahogy a Georgette Heyer könyvek és a Bridgerton első része - ez is a régenskori Londonban játszódik. A regény főszereplői olyan nemesek, arisztokraták akik elszegényedtek különböző okokból. Az első szereplő Lady Fortescue, aki özvegyként él egy többemeletes Bond Street-i házban, ám pénze alig van, így csak a konyhát és néhány szobát használ két szolgálójával. Egy nap a Hyde Parkban találkozik Sandhurst ezredessel, aki az éhségtől elájul. A két idős ember büszkeségét félretéve beszélgetésbe elegyedik és egy új megélhetési terv bontakozik ki előttük. Később több tagot is szereznek maguk mellé, akikkel együtt élnek Lady Fortescue házában.

Egy leleményes húzásnak köszönhetően jelentős tőkére tesznek szert, így átalakítják a házat és megnyitják a Szegény Rokon nevű szállodát. A csapat egyik fiatal tagja, Harriet lesz a séf, a többiek felszolgálnak - takarítanak, amit épp kell. Gyorsan felkapott hellyé válik a szálloda, a helyzet pikantériáját az adja, hogy mind nemesi származásúak, a társadalom megítélésében nekik nem szabadna hasonló fizikai munkát végezniük. 

A cselekményt egy romantikus szál is színesíti, ami azért kiszámítható, mégis felpezsdíti az eseményeket. Minimális Bridgerton-hangulat itt is érezhető - ha a szeretnétek egy humoros, elég egyszerű olvasnivalót ebben a hangulatban, akkor is jó választás ez a kötet. 

Könnyed kikapcsolódást nyújtott ez a kötet, szívesen olvasnám a következő részeket - talán mindenki párra talál legyen fiatal vagy idős? :)

4/5

Kiadó: Lettero
Kiadás éve: 2021
Eredeti cím: Lady Fortescue Steps Out
Sorozat: Deklassz' Szálloda 1.
Fordító: Laik Eszter
Oldalszám: 318
Ár: 4490 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:


Ha ​egy üzlet beindul! – Az Agatha Raisin sorozat kedvelőinek

Az élet nem egyszerű, ha arisztokratának születsz, de nincs egy vasad sem. Így van ezzel Lady Fortescue is. Csakhogy neki zseniális ötlete támad: mi lenne, ha londoni, egykor pompás, mára megkopott házát elegáns szállodává alakítaná?

Tervéhez kiváló segítőket talál: csupa hozzá hasonló, elszegényedett előkelőt. Például belép a csapatba Sir Philip – mondjuk úgy, kreatív ügyvezetőként. Tőle egy kis tolvajlás sem áll távol, ha a szálloda érdekei úgy kívánják. A felszolgált ételekért pedig Miss Harriet James, egy vagyontalan kisasszony lesz a felelős, akire pár éve még francia szakács főzött. És az üzlet csodásan beindul. Kár, hogy semmi sem lehet tökéletes…!

Vicces félreértések, ravasz cselszövések és meglepő kalandok sora vár a lelkes csapatra ebben a fordulatos és romatikusan szórakoztató regényben a nagysikerű AGATHA RAISIN és HAMISH MACBETH sorozatok szerzőjétől.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.