Szarvas Nikolett Diána & Csuday Dóra - Természetgyógyász ​a családban: Nők kézikönyve – Ciklusok

Az új megjelenések között szúrtam ki ezt a könyvet, lt a témája. Egy ideje már tudatosan figyelek a ciklusomra, már csak a hétköznapokat megkönnyítendő. Gyógyteákat is előszeretettel fogyasztom, ha úgy érzem szükségem valami plusz segítségre. A jóga pedig lassan egy éve - szinte - a mindennapjaim része. Ez a könyv pedig a fentiek kombinációja, ezért is volt érdekes olvasmány számomra!

A szerzőpáros a témák szakértői: Szarvas Nikolett Diána természetgyógyász, jógatoktató, akinek első kötete szintén a Scolar Kiadónál jelent meg (Természetgyógyász ​a családban: Édesanyák kézikönyve), Csuday Dóra pedig jógaterapeuta. 

A kötet egyrészt végigveszi a négy ciklust (menstruáció, proliferáció, ovuláció, premenstruáció), ill. segítséget ad azoknak akik babát szeretnének, a kötet zárásaként pedig a menopauza idejével foglalkozik.

Mindegyik fejezetben ajánl illóolajokat, gyógynövényeket (teaként, vagy ülőfürdőként alkalmazva) ill. ami számomra még vonzóbb volt - többféle jógapózt is bemutat az adott helyzetre, részletesen leírva annak jótékony hatását. Ennek alapján szeretném végigjógázni a ciklusomat legalább egyszer, múlt héten ezt el is kezdtem. Emiatt is ez egy többször újraolvasós - belelapozós könyv.

A stílusa könnyed, a szerzők közvetlenül - saját tapasztalataikat megosztva írták meg, különösen tetszett, hogy a jógapózokhoz készült fotókhoz ők is modellt álltak.

Szép és igényes a kiadás, a végén a felhasznált irodalomban és a tárgymutatóban is böngészhetünk. Néhol ismétel információkat, de a teljes kép miatt ez szükséges volt (pl.: egy-egy gyógytea, illóolaj többféle ciklusban is segítséget nyújt); az allergiás reakciókra is felhívja a figyelmet, ezért bizonyos előkészületet - tudást igényel a kötetben szereplő 'szerek' alkalmazása. 

Ajánlom minden nőnek - lánynak - anyának, aki szeretne tudatosabban foglalkozni önmagával. 

Érdekesség: a kiadó könyvbemutató videót is készített a megjelenésre ;)

5/5

Kiadó: Scolar
Kiadás éve: 2021
Oldalszám: 192
Ár: 4999 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg
Nőnek lenni mindig is nagy kihívás volt, és egyben óriási áldás, hiszen képesek vagyunk életet adni egy apró emberi lénynek. A nők szervezete olyan, mint egy finoman hangolt rendszer – rendkívül bonyolult feladatok ellátására képes, viszont hihetetlenül érzékeny.
A Természetgyógyász a családban-sorozat második, Nők kézikönyve – Ciklusok című kötete hasznos tanácsokkal lát el minket, nőket, hogyan őrizhetjük meg szellemi-testi-lelki harmóniánkat, egészségünket, illetve mit tehetünk annak érdekében, hogy magunk is gyermekáldásban részesüljünk.
A szerzők, Szarvas Nikolett Diána és Csuday Dóra könyve praktikus segítséget nyújt abban, hogyan aknázzuk ki a természet egyedülállóan gazdag tárházát, és gyógyítsuk magunkat kíméletesen gyógynövények, apiterápiás szerek, azaz méhészeti termékek, illóolajok és a hatha jóga segítségével.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.