M. C. Beaton - Agatha ​Raisin és a tekeklub réme (Agatha Raisin 32.)

Márciusban írtam az előző részről és egy kedves kollégámnak köszönhetően már folytathattam is a sorozat olvasását. 

Ahogy a korábbi bejegyzésben írtam, ez a kötet is kedvenc skót írónőnk halála utána jelent meg, R. W. Green társszerző / utód munkája. Ám nem kell megijedni, aki elveszítette a türelmét a sorozat közepe - vége táján - most érdemes újra olvasni, mert az új szerző csak jót tett a meglévő alapokkal. Agatha Raisin újra szárnyal, sokkal jobbak a leíró részek, érdekesek a bűnügyek és nem kell a fejünket fognunk a furcsa csavarok miatt! 

Ha még nem olvastál egy részt sem, akkor is jó választás lehet ez a kötet, vagy az előző, mert néhány visszautalással szépen bemutatja az épp felbukkanó szereplőt az író.


Egy szép nyári napon Agatha a mircesteri tekeklub mellett sétál, amikor vérfagyasztó sikoltást hall. Persze odasiet és egy megrendült idős házaspárt talál, egy hulla mellett. Hamar kiderül, hogy a tekeklub egykori elnöke, Mr. Nelson az áldozat, akit sokan csak Admirálisként emlegettek, de nem mindig jó szívvel... Agathának erős a gyanúja, hogy itt nem alkoholmérgezés, hanem valami durvább dolog történt... Ki akarhatta - vagy inkább ki nem? - meggyilkolni a "tekeklub rémét"?

Közben több ügyön is rajta kell tartania a szemét, az egyikkel épp Charles Fraith bízza meg, akivel nem épp békében vált el az előző rész végén. James ismét a szomszédja, sőt egy nyomozást is újra ketten végeznek (itt nagyon derültem a mosolygós patkánybébiken, meg a szellem Aslanon). 

És ha még mindez nem lenne elég egy drogügylet felgöngyölítésében is része van a Raisin Nyomozóirodának!

Ismét nagyon izgalmas a kötet, persze könnyed - már a megszokott fordulatokkal dolgozó - formában. Tökéletes kikapcsolódást nyújtott, nagyon jó volt visszatérni ebbe a világba. Úgy vettem észre, hogy R. W. Green alaposabb a jelenetek leírásában, kidolgozásában - vele újra bele lehet szeretni a cotswoldsi tájba!

5/5

Kiadó: Erawan
Kiadás éve: 2022
Eredeti cím: Down the Hatch
Sorozat: Agatha Raisin 32.
Fordító: Laik Eszter
Oldalszám: 318
Ár: 4490 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
Már ​megint Agatha Raisin, aki mindig gyilkosságokba botlik! Most például épp a mircesteri parkban sétál, amikor segélykérő sikoltásokat hall. Így talál rá egy gyeptekepályán az idős házaspárra, Mr. és Mrs. Swinburnre, a lábuknál egy férfi holttestével. A halott nem más, mint az Admirális néven ismert kiöregedett tengerész, aki az italozás nagy barátja. Régi ismerősünk, Wilkes főfelügyelő balesetnek minősíti az ügyet, hiszen a halált rumosüvegben tárolt gyomirtó okozta. Agatha csalhatatlan szimata viszont gyilkosságot jelez.

A helyiek arról pletykálnak, hogy maguk Swinburnék a gyilkosok. Az idős pár kétségbeesetten kéri Agathát: segítsen tisztázni őket. Agatha és munkatársai –Wilkes bosszúságára – nyomozni kezdenek. Kiderül, az Admirálisnak sötét múltja van, s többeknek lehetett oka a gyilkosságra.

Agatha szokott szívósságával keresi a tettest, ám közben egy régi szerelem is ébredezik a szívében, ám ez nem akadályozza meg abban, hogy flörtöljön is, szokásához híven. Emellett szerelmeseket patronál, állatokat ment, apasági ügyeket tisztáz. De vajon meglesz-e a gyilkos?

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.