Havi zárás - Május

május 31, 2022

Májusban olvasottnak* vehetem az összes szerzeményemet :O :D Könyvet csak a Libertine Könyvesboltból vásároltam - az új Pendragon legendának és Kemény Gabriella új verseskötetének nem tudtam ellenállni. Zelei Anna csodaszép kötetét Lindától nyertem Instagramon, Peter Wohlleben kötetét pedig molyon cseréltem (*ezt már korábban olvastam). Érkezett a hónap végén egy nem várt könyv is nagyon kellemes meglepetés volt!

Szerzemények

1. Szerb Antal: A Pendragon legenda
2. Kemény Gabriella: Más világok
3. Zelei Anna: Az elveszett erdő
4. Peter Wohlleben: A természet rejtett hálózata
5. A. G. Slatter: A csonthárfa dala

Olvasmányok:

1. Georgette Heyer: Frederica 4/5
2. Julia Quinn: A herceg és én 3/5
3. Alice Oseman: Heartstopper 3. 5/5
4. Alice Oseman: Heartstopper 4. 4/5
5. Szarvas Nikolett Diána – Csuday Dóra: Természetgyógyász a családban 5/5
6. M. C. Beaton: Agatha Raisin és a tekeklub réme 5/5
7. Marjorie Liu: Monstress: Fenevad 5. – Hadiárva 4/5
8. M. C. Beaton: Ha egy üzlet beindul 4/5
9. Kemény Gabriella: Más világok 4/5
10. Agatha Christie: Eljöttek Bagdadba 5/5
11. Zelei Anna: Az elveszett erdő 5/5
12. Erdős Virág: könnyei 4/5
13. Dolly Alderton: Minden, amit tudok a szerelemről 5/5
14. Győrffy Ákos: A távolodásban 5/5
15. Kiss Judit Ágnes: Szlalom 4/5
16. Mike Kus: Fotózás mobillal 4/5
17. Szerb Antal: A Pendragon legenda 5/5
18. Donald A. MacKenzie – Charles J. Tibbitts: Skót tündérmesék 5/5 (újraolvasás)
19. Anne Cathrine Bomann: Agathe 5/5 (újraolvasás)
20. A. G. Slatter: A csonthárfa dala 5/5

Ismét sok könyvet elolvastam ebben a hónapban - mondjuk ebben a szép kerek számban van 3 képregény, 4 verseskötet, 1 rövid ismeretterjesztő kötet (talán inkább album, a fotózásról), és 1 kisregény.

Áprilisról csúszott át a Frederica, ami az áprilisi Bridgerton-régenskori Anglia láz utolsó előtti kötete volt nálam, sorra került a Bridgeton sorozat első része is - ami, hát ... - a sorozat jobban tetszett, nagy meglepetést mondjuk ez a tény nem okozott.

Képregények közül végre folytattam a Heartstoppert ill. a Netflix-sorozat első évadát is megnéztem. Az 5. Monstress is a kezembe került a könyvtárban - érik egy újraolvasás, mert egyre nehezebb értelmezni a szövevényes cselekményt. 

Több érdekes ismeretterjesztő kötetet is olvastam - a Természetgyógyász a családban: Női ciklusok hasznos lehet minden nőnek, én a jógagyakorlatokat építettem be az elmúlt hetekben, de még sok érdekesség van benne. Zelei Anna hazai erdőkről szóló kötete volt a május egyik örömforrása - egyrészt, hogy megnyerhettem - másrészt, mint olvasmányélmény volt meghatározó. Mike Kus fotós kiskönyvét a teljesen kezdőknek ajánlom, nálam inkább mint album - lapozgatás működött.

Kedvenc szerzőimtől is olvastam - M. C. Beaton két könyve is kölcsönben járt nálam, elolvastam egy Agatha Christie regényt is. 

Törlesztettem egy régi adósságomat is és elolvastam Szerb Antal klasszikusát, A Pendragon-legendát. 

A hónap meglepetése címre több könyv is számot tarthat - egyrészt Dolly Alderton memoárja fogott meg (mondjuk erről éreztem, hogy tetszeni fog), ill. a hónap utolsó olvasmánya - A csonthárfa dala (amitnemláttamjönni :D). 

A május vége a molyos Merítés-líra zsűri határidő is volt, ezért is olvastam el több verseskötetet ill. Kemény Gabriella új kötetét sem hagytam a polcon porosodni. 

Két újraolvasásra is szakítottam időt - egyrészt a Skót tündérmesék bővített változatát olvastam el, amit idén szereztem be - ill. a dán Anne Cathrine Bomann kisregényét.  

Filmek - sorozatok

Szinte csak könyv- vagy képregényadaptációkat néztem ebben a hónapban: Halál a Níluson (2022), Doctor Strange az Őrület Multiverzumában, Hobbit 2, Pókember Idegenben, Bridgerton-sorozat 2. évadát fejeztem be, végignéztem a Heartstopper 1. évadát, elcsíptem a tévében egy rész a Poirot-sorozatból (A kutya se látta). 
Nem könyves de nekiálltam végre a Doctor Who 13. évadának és szintén a tvben adták Bödőcs Tibor Kolera a Vackor csoportban estjét :D

Mindenmás

Májusra megjött a melegebb idő és a kedvenc virágom, az orgona - erről több fotó is készül az Insta oldalamon. Egy kirándulásra is sor került a bécsi Shopping City Südben #nemvettemsemmit :D Egyik szabad hétfőmön egy baráti találkozó is belefért, ill. megnéztük a Bookline Lapozó könyvcsere pontot a szombathelyi városháza előtt. 

Változatos hónap volt a május, de júniusra még több kimozdulást - kirándulást szeretnék! :))

A többiek májusa:

2 megjegyzés:

  1. Nagyon izgalmas olvasásaid voltak a hónapban, 1-2 kötetet ki is néztem magamnak. Agathe régóta a radaromon van, lassan bele kellene kezdenem az olvasásba, A csonthárfa dalára pedig nagyon kíváncsi lettem. Az instád is nagyon hangulatos mostanában, ott is szoktam nézelődni, hogy milyen könyveket olvasol éppen. :) A Halál a Nílusont elkezdtem nézni, de valahogy nem kötött le, könyvben az igazi számomra. Élményteli júniust kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Agathe-t ajánlom, nagyon rövid, de erős kisregény. Köszönöm :))

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.