2009 meghatározó olvasmányai | 15 éves a blog!

június 21, 2024

Az éves újraolvasások során sokszor az elmúlt 15 év meghatározó olvasmányaiból válogatok, már ezzel is megemlékezve a blogolásom hajnalára. Nemrég olvastam például újra Az órákat, Mrs. Dallowayt, amik a 2009-es évem felfedezései voltak.

Július 5-én 15 éves lesz a blog - ennek apropóján a következő 15 napban hozok néhány ajánlót az elmúlt évekből, amiket ma is érdemes lehet elolvasni. 

Válogatok majd népszerű, de elfeledett könyvek közül - tartsatok velem! :)))

Az első évről inkább benyomásokat hozok, mert ekkor még csak kóstolgattam a blogolást, a bejegyzéseknek nincs normális felépítése, mint most. Érdekes volt visszakövetni, hogy 'kikkel' találkoztam már akkor:

2009-ben a könymolyságom meghatározó szerzőit ismertem meg: 

Jane Austen, Alice Hoffman, Michael Cunningham, Virginia Woolf, Neil Gaiman, Joanne Harris...

Akkor volt trendi Paulo Coelho - a Veronika meg akar halni nagyon tetszett, amit azóta egyszer újra is olvastam. Ezen kívül vámpíros olvasmányok (Inni és élni hagyni, Vérszívó démonok), néhány klasszikus (Poe, Kosztolányi) és a Twilight utáni korszak Vörös Pöttyös első olvasmányai voltak meghatározóak. 

Az ebben az időben született blogposztok elég rapszodikusak, ill. mindenféle témákról írtam szösszeneteket, amik épp érdekeltek (filmek, könyvek, zenék, programok). 

Időnként visszaolvasom ezeket a lelkes írásokat, amiket még 20 évesen írtam :D



Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.