Friss könyvek - Július&Augusztus

június 19, 2024

Júliusi és augusztusi friss megjelenéseket közös bejegyzésben hozom inkább - már a szeptemberit is elkezdtem gyűjteni ;)

Carly Robyn - Száguldó ​szerelem

Megjelenik: 2024. július 1., General Press, 4290 Ft
Nem csak a flaszter izzik a Forma-1 pályán...
Mivel a kicsapongásaival és a meggondolatlanul bevett hajtűkanyarjaival van tele a sajtó, Blake Hollisnak, az ötszörös Formula-1 világbajnoknak sürgősen vissza kell szereznie a jó hírét. A csapata drasztikus lépésre szánja el magát: életrajzi kötetet akarnak íratni, amely feltérképezi Blake pályafutását, és egy hamisítatlan brit úriembert tár az olvasók elé.
Ekkor kerül képbe Ella Gold, a karrierje mélypontján lévő amerikai sportújságíró, aki kétségbeesetten vágyik az újrakezdésre, ezért el is fogadja a kihívást jelentő felkérést. Elvégre Blake-kel interjúzni nem lehet olyan rossz, mint New York-ban maradni, ahol a csapból is a munkahelye elhagyásáról szóló pletykák folynak... Vagy mégis?
Miközben Ella és Blake együtt töltik a szezont, és bejárják a világversenynek helyet adó huszonegy várost, ráébrednek, hogy nemcsak a sebesen gördülő kerekektől izzik a pályán a levegő. Az utolsó interjúkérdést együtt kell megválaszolniuk: képesek megírni a saját happy endjüket, vagy a szerelmük amilyen hirtelen lángra lobbant, ugyanolyan gyorsan porrá is ég?

Jason Aaron - Vérében ​a mennydörgés
Megjelenik: 2024. július 7., Fumax, 6995 Ft
A MENNYDÖRGÉS ISTENNŐJE HADBA VONUL
Asgard számára ellenségben sosem volt bár hiány, de mostanra a háború mind a Tíz Birodalmat fenyegeti. Eközben Midgardon Thor egykori szerelmének, Jane Fosternek egy jóval személyesebb ellenséggel szemben kell csatát vívnia: a rákkal, amely lassan felemészti a testét.
Loki ezt a sorsdöntő pillanatot választja, hogy újra színre lépjen Thor életében. De vajon segíteni fog a bajban, vagy csak még több fájdalmat okoz? Malekithnél ez a kérdés fel se merül. A sötételf tovább szítja a háború lángját a birodalmakban, már amikor épp nem az úgy nevezett esküvőjét tervezgeti. És ahogy Asgard két pártra szakad, az ég is beleremeg minden idők egyik legnagyobb csatájába. Thor Odin ellen: ilyet még nem látott a világ!
A kötet a The Mighty Thor (2015) 1-5. számát tartalmazza.

Emma Noyes - Ne ​mondj le róla

Megjelenik: 2024. július 8., Libri, 5299 Ft
Ginny, ​aki éppen csak ismerkedik a felnőttléttel, New Yorkba utazik, hogy újra találkozzon egyetemi barátaival, köztük Finch-csel, a fiúval, aki elsőévesként dobta őt. Ginnyt annyira megviselte a szakítás, hogy anorexia alakult ki nála, amiről persze egyik barátja sem tud semmit… Nem is baj, hiszen Ginny amúgy is elhatározza, hogy New Yorkba költözésével új életet kezd: élvezni fogja a kalóriákat, amelyeket egykor megtagadott a testétől, és végre talál valakit, aki valóban szereti őt.
Bár nem minden úgy alakul, ahogy Ginny eltervezte, Adriannel, a társaság egyik fiú tagjával egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Ám Adriannek is megvan a maga sötét múltja, ami megakadályozza, hogy viszonozza Ginny érzéseit, és Ginny számára is nagy a tét. Ha közel engedi magához Adriant, akkor lelepleződik féltve őrzött titka, hogy evészavarban szenved. Bár nem vágyik rá, hogy megmentsék, talán ő és Adrian segíthetnek egymáson, hacsak nem ejtenek a másikon még nagyobb sebeket…
Emma Noyes, aki maga is a húszas éveiben jár, elképesztő empátiával és hitelesen mutatja meg a fiatal felnőttek szorongásait, és azt, ahogy az önmarcangolás, a gyermekkori traumák szinte lehetetlenné teszik, hogy őszintén kapcsolódni tudjanak egymáshoz. Ahogy Sally Rooney a Normális emberekben, úgy Emma Noyes is átütő erővel ragadja meg egy generáció életérzését.

Abby Jimenez - Átkozottul ​szeretlek
Megjelenik: 2024. július 16., Álomgyár, 5999 Ft
Justint átok sújtja, és egy Reddit-posztnak köszönhetően már az egész internet tud róla. Minden nő, akivel randizik, azonnal megtalálja élete párját, miután szakítanak egymással. Amikor Emma üzenetet ír neki, hogy vele is ugyanez történik, kitalálnak egy tervet: egymással randiznak egy ideig, aztán szakítanak. Így a kettőjüket sújtó átok semlegesíti egymást, és végül mindketten megtalálják életük szerelmét. Képtelen ötlet… de talán működhet.
A kapcsolat csupán egy könnyű, nyári kalandnak indul. Amikor azonban felbukkan Emma toxikus anyja, Justinnak pedig gyámságot kell vállalnia három fiatalabb testvére fölött, hirtelen sokkal komolyabbra fordul a helyzet, mint amire számítottak. Ráadásul valódi érzéseket kezdenek táplálni egymás iránt.
Vajon a sors ezúttal a tökéletes párt hozta össze?

Richard Armitage - Genf
Megjelenik: 2024. július 18., General Press, 4290 Ft
Sarah ​Collier, a Nobel-díjas tudós felhagyott a munkával, hogy több időt szentelhessen a családjának. Örül, hogy végre nyugodtan otthon lehet a férjével, Daniellel és a kislányukkal, Maddie-vel. Minden pillanat számít, Sarah-nál ugyanis kezdenek mutatkozni az Alzheimer korai jelei. Ezért is húzódozik, amikor felkérik, hogy legyen egy rangos biotechnológiai konferencia díszvendége. Végül a neurológus férje meggyőzi, hogy a genfi konferencián bemutatott technológiának, a Neurocellnek érdemes hírverést csapni, mert forradalmasíthatja az orvoslást – sőt mi több, Sarah életét is megmentheti. Csakhogy egy ilyen értékes találmány sokak érdeklődését felkeltheti. Nyüzsögnek a befektetők, csakúgy, mint a külföldi kormányok ügynökei, és a súlyosbodó tünetektől szenvedő Sarah már nem tudja, bízhat-e bárkiben – önmagát is beleértve.
Richard Armitage, az íróként most debütáló neves színész merész, egyben kiszámíthatatlanul fordulatos thrillere a festői, ám csalóka szépségű Svájcban játszódik, és a biotechnológia világába kalauzolja el az olvasót.

Caroline O'Donoghue - A ​Rachel-eset

Megjelenik: 2024. július 22., Athenaeum, 5499 Ft
Az ​egyetemista Rachel egy könyvesboltban dolgozik, itt találkozik Jamesszel, akivel rögtön megtalálják a közös hangot. A szikrázóan intelligens fiúval hamarosan lakótársak lesznek, és ezzel egy olyan barátság veszi kezdetét, amely örökre megváltoztatja az életüket. Bohém életüket folytonos anyagi gondok közepette élik az írországi Corkban, vad tivornyázások közepette.
Amikor Rachel beleszeret nős egyetemi tanárába, Dr. Fred Byrne-be, kieszelnek egy tervet: könyvbemutatót szerveznek neki, hogy utána a lány elcsábíthassa a férfit. Frednek azonban más vágyai vannak. Titkok és kompromisszumok sorozata kezdődik, amely összefonja James, Rachel, Fred és Fred elbűvölő, jó kapcsolatokkal rendelkező, tehetős felesége sorsát.
Pezsdítően szórakoztató regény barátokról, szerelmesekről és egy fiatal nőről, aki kétségbeesetten próbál ellavírozni a kaotikus írországi viszonyokban és a felnőttlétben.
„Magával ragadóan szatirikus könyv, méltó párja Sally Rooney regényeinek, bemutatva a hatalom dinamikáját az egyetemeken, könyvkiadókban és a hálószobában. O'Donoughe biztos kézzel vezeti az olvasót, kis és nagy szembenézések között.” The New York Times
„A Rachel-eset a felnőtté válás könyve, egyúttal sziporkázóan szellemes és sokszor megrázó szerelmi történet.” TIME Magazine
Caroline O'Donoghue a The New York Times bestseller szerzője és a díjnyertes Sentimental Garbage podcast háziasszonya. Két felnőtteknek szóló regényt írt, és egy tizenéveseknek szóló sorozatot természetfeletti erőkről. Első regénye Az üdvöske címmel magyarul is megjelent.
Az írországi Corkban született, ma Londonban él.

Jacobo Bergareche - Tökéletes ​napok

Megjelenik: 2024. július 22., Park, 4499 Ft
Élvezetes, ​szórakoztató, pimasz és remekül megírt kisregény. Jacobo nagy csodálója Faulknernek és útvesztőinek. Ebben a szerelmi történetben archív levelek segítségével, humorral és szárnyaló fantáziával eleveníti fel a Vad pálmák szerzőjének szerelmi viszonyát.
Az austini történet írása közben Bergareche éppolyan jól szórakozhatott, mint mi, olvasók. Mario Vargas Llosa Nobel-díjas író
Luis, az újságíró, aki unja már a munkáját is, a házasságát is, a texasi Austinba készül egy konferenciára. Az utazás csupán ürügy, igazából Camilával szeretne találkozni, ő az egyetlen, aki az utóbbi időben számít valamit az életében. Éppen indulás előtt azonban kap tőle egy üzenetet: „Hagyjuk ennyiben a dolgot, őrizzük meg az emlékét.” A lesújtott és dologtalan Luis egy austini egyetemi archívumban keres menedéket, ahol véletlenül ráakad azokra a levelekre, amelyeket William Faulkner írt a szeretőjének, Meta Carpenternek. E levelezés segít Luisnak abban, hogy felidézze saját szerelmi viszonyának emlékét, hogy elgondolkodjon unalmas házasságán, de abban is, hogy eltűnődjön, miképp lehetne úgy élni az életet, hogy minden nap fontos legyen.
Jacobo Bergareche őszintén, sok humorral és remek elbeszélőkészséggel vonja be az olvasót páratlan és elragadó regényébe, amely feltárja mind az elsöprő szerelmi szenvedély, mind a kiüresedő hosszú távú kapcsolatok természetét. Elgondolkodtatja olvasóját, miért olyan nehéz néha éppen azokkal összhangba kerülni, akik a legjobban ismernek bennünket, és miért keresünk inkább menedéket egy ismeretlen karjában, aki nem támaszt elvárásokat velünk szemben.
Jacobo Bergareche (1976) író, producer, sorozat-forgatókönyvíró. Megjelent egy verseskötete, egy színdarabja, egy gyerekkönyvsorozata és egy memoárja. Tökéletes napok című regénye annak a négy évig tartó kutatómunkának a gyümölcse, amelyet az austini Harry Ransom Centerben folytatott írók magánlevelezését tanulmányozva. A regény 2022-ben elnyerte az Európai Unió Irodalmi Különdíját.

Alex Ahndoril - A ​rejtély kulcsa
Megjelenik: 2024. július 22., Animus, 4790 Ft
Julia ​Stark magánnyomozó stockholmi irodájába váratlan látogató érkezik. A sápadt, feldúlt úriember egy sikeres családi vállalkozás egyik tulajdonosa, amelynek éves luxusvacsoráját előző este tartották a férfi vidéki birtokán. Sajnos az elfogyasztott alkoholmennyiség hatására semmit nem tud felidézni az eseményekből, pedig nagy szükség lenne rá. Reggelre kelve ugyanis szörnyű fénykép várta a telefonján: egy megkötözött ember zsákkal a fején, aki a vér mennyiségéből ítélve már biztosan nem élt. Az üzletembernek fogalma sincs róla, hogyan kerülhetett hozzá a fotó, és attól retteg, hogy tudtán kívül ő maga követett el valami szörnyűséget.
Julia megkéri volt férjét, a rendőrségnél dolgozó Sidney-t, hogy legyen segítségére a vidéki küldetésen, főképpen azért, mert még mindig arról ábrándozik, hátha sikerül valahogyan visszaszereznie a férfit.
A két nyomozó elutazik a pompás kastélyba, ahol eltöltenek néhány napot a végzetes este résztvevőivel. Ám ahhoz, hogy rájöjjenek, kinél lapul a rejtély kulcsa, minden emberismeretüket, logikájukat és megfigyelőképességüket be kell vetniük. Mert valakinek tudnia kell, hogy mi történt. Valakinek, aki esetleg gyilkolni is képes.
A rejtély kulcsa a világsikerű Joona Linna-sorozatot jegyző, Lars Kepler álnéven alkotó szerzőpáros új, klasszikus detektívregény-sorozatának első kötete.

Octavia E. Butler - Rokonság

Megjelenik: 2024. július 23., Agave, 4980 Ft
1976-ban Dana arról álmodik, hogy író lesz.
1815-ben viszont rabszolgaként bánnak vele.
Amikor Dana és Rufus először találkoznak egymással egy marylandi ültetvény mellett, a fiú épp a folyó vizében fuldoklik. Dana megmenti őt – majd megteszi később újra és újra.
Egyikük sem érti, hogyan képes Rufus megidézni Danát a jövőből, valahányszor az élete veszélybe kerül, ahogy nincsenek tisztában azzal sem, milyen kötelékek fűzik őket egymáshoz.
Ám ahogy Dana egyre többet tér vissza a múltba, annál világosabb lesz számára, hogy az élete talán még azelőtt véget érhet, hogy egyáltalán elkezdődhetne.
Az 1979-ben megjelent Rokonság érzékenyen és eredeti módon vizsgálja a faji és nemi alapú identitás témáit. A könyv negyvenöt évvel később sem veszített semmit az értékéből, így méltán tartják a science fiction egyik meghatározó művének.

Mohamed Mbougar Sarr - Ugyanolyan ​emberek

Megjelenik: 2024. július 24., Park, 4499 Ft
Az ​emberek legtitkosabb emlékezete szerzőjétől
Mohamed Mbougar Sarr azt a kérdést járja körül lírai szépségű regényében, amely talán a legfontosabb kérdés mindannyiunk életében: Hogyan találjuk meg magunkban az erőt, hogy valódi önmagunkká váljunk, bármi legyen is az ára?
Ndéné Géjé, a fiatal irodalomprofesszor nem hisz a szemének az irodalomoktatókhoz intézett minisztériumi felhívást olvasva: hagyják ki a tananyagból Verlaine és más, bizonyíthatóan homoszexuális szerzők műveit, mert rossz hatással lehetnek a hallgatókra. Ostobaság, egy vers értékének semmi köze a szerző szexuális orientációjához! Ndéné fel van háborodva, még ha tisztában is van vele, hogy a felhívás csupán a fellobbanó homofóbia legújabb jele a muszlim többségű Szenegálban, ahol a homoszexualitás vallásgyalázásnak számít, olyan bűnnek, amelyet a fehérek hurcoltak be az országba. Miután ellenállására válaszul felfüggesztik oktatói posztjáról, Ndéné tanulmányozni kezdi országa hagyományait, hogy megértse a homoszexuálisnak kikiáltott emberekkel szemben táplált gyűlölet mozgatórugóit, és útja során olyan belső tájakra téved, amelyekről azelőtt mit sem tudott.

Joan Samson - A ​kikiáltó

Megjelenik: 2024. július 30., Agave, 4980 Ft
A ​hetvenes évek egyik legkiválóbb, legnagyobb sikerű, ám mára méltatlanul elfeledett horrorregénye – egyszerre tiszteleg Shirley Jackson A sorsolás című novellája előtt, és előlegezi meg a Hasznos Holmikat Stephen Kingtől.
New Hampshire egy félreeső szegletében, a mezőgazdasággal foglalkozó Harlowe nevű városkában, ahol az élet alig változott az elmúlt néhány évtizedben, John Moore és a felesége, Mim a föld megműveléséből él, amely generációk óta a családjuké. Ám amikor megérkezik a városba a karizmatikus Perly Dunsmore, és elkezd adományokat gyűjteni az árveréseihez, a dolgok lassan baljós fordulatot vesznek. Miközben a kikiáltó véghez viszi borzalmas, kiismerhetetlen tervét, Moore-ékat és Harlowe lakóit fokozatosan, de kérlelhetetlenül megfosztják a szabadságuktól, az anyagi javaiktól, és talán az életük is veszélybe kerül.
Az 1975-ben megjelent A kikiáltó korának egyik legnagyobb horrorszenzációja volt: hátborzongató, rémületes mestermű, amelyben lassan, lapról lapra erősödik a szorongás és az iszonyat. Több mint egymillió példányt adtak el belőle, és szerzőjére alighanem hatalmas karrier vált volna, ha nem hal meg váratlanul agydaganatban egy évvel később, harmincnyolc évesen. A kötet tartalmazza Grady Hendrix bevezetőjét és Samson férjének utószavát.

Kevin Panetta - Bloom ​– Szikra
Megjelenik: 2024. július 30., Könyvmolyképző, 3999 Ft
Mindig van egy szerető társ, aki segít a bajban.
Az érettségi után Ari alig várja, hogy végre a nagyvárosba költözhessen az atommenő bandájával – csak előbb meg kell győznie az édesapját, hogy nélküle is tud boldogulni a nehéz helyzetben lévő családi pékségükben. Ari kis korában imádott ott dolgozni, de most már nem tudja elképzelni, hogy egész életét kelő tészták és forró sütők között töltse. Ám miközben új munkatársat keres, aki átveheti a helyét, összetalálkozik Hectorral, egy barátságos sráccal, aki épp annyira lelkesedik a sütés iránt, amennyire azt Ari már a háta közepére sem kívánja. Ahogy a piruló zsemlék közt egyre szorosabbra fonódik a kapcsolatuk, lehet, hogy szerelem sül ki a dologból… már ha Ari el nem ront mindent.

Kika Hatzopoulou - Threads ​That Bind – Sorsfonalak
Megjelenik: 2024. július 30., Könyvmolyképző, 4799 Ft
A ​görög Sorsistennők leszármazottai hármasával születnek: egy, aki szövi, egy, aki gombolyítja, és egy, aki elvágja a szálainkat.
A szálakat, melyek összekötik az embereket az élettel és a dolgokkal, amiket szeretnek. Ez alól az Ora nővérek sem kivételek. Io, a legfiatalabb, magánnyomozóként kamatoztatja a Sorstól örökölt képességeit a félig elsüllyedt Alante városában.
Legújabb megbízatása azonban szörnyű felfedezéshez vezet: valaki nőket rabol el, megcsonkítja az életfonalaikat, és az így létrehozott lidérceket szabadon engedi a városban gyilkolni. Hogy megtalálja a tettest, Iónak együtt kell dolgoznia Edei Rhunával, a hírhedt söpredékkirálynő jobbkezével – ráadásul ő Io lelki társa, akivel különleges sorsfonal köti össze.
A nyomozás személyessé válik, amikor Io elhidegült legidősebb nővére felbukkan a legfőbb gyanúsított karján. A múltja titkai és az Edei iránti egyre erősödő érzései közepette Io a város legsötétebb zugaiba követi a nyomokat, mígnem a végzete őt is eléri.

Vanessa Riley - A ​Sziget királynője
Megjelenik: 2024. július 30., Könyvmolyképző, 5899 Ft
A ​rabszolgából királynővé válás rendkívüli és lenyűgöző története.
Dorothy, aki egy apró karibi szigeten, Montserraton rabszolgasorba született, megvásárolta a szabadságát – húgáéval és édesanyjáéval együtt – ír ültetvényes apjától. Elsöprő energiával vált belőle vállalkozó, kereskedő, szállodatulajdonos, majd földbirtokosként jutott vagyonhoz és hatalomhoz, amely Dominika és Barbados piacaitól és cukornádültetvényeitől egy csillogó luxusszállodáig nyúlt Demerarán, a dél-amerikai kontinensen.
Vanessa Riley regénye elénk tárja Dorothyt, ahogy felülemelkedik a rabszolgaság és a gyarmatosítás cudar valóságán, miközben a szívéért több jelentkező is harcba száll: egy nyughatatlan tengerész-kereskedő; egy vagyonos ültetvényes, aki nagy titkot rejteget; és egy csibész tengerészkapitány, aki később Anglia királya lesz IV. Vilmos néven.
Elsöprő történet egy kalandorról és egy túlélőről, aki nem tartozott magyarázattal senkinek, csakis magának. Eközben sokak meglepetésére hatalomra és önállóságra tett szert – a kikötővárosoktól a londoni elit ijesztő szalonjaiig –, dacolva a tizennyolcadik századi erkölcsökkel, felvéve a harcot a nők és a színes bőrűek elnyomása ellen. Felejthetetlen portré egy erős nőről, aki nyomot hagyott a történelemben.
Mert mindenkinek szüksége van álmokra, amelyeket dédelgethet, amelyek életben tartják, és amelyek boldoggá teszik.

Colin Dexter - Nicholas ​Quinn néma világa
Megjelenik: 2024. július ?., GABO, 4490 Ft
Nicholas ​Quinn süket, ezért szerencsésnek tartja magát, hogy bekerült az oxfordi Külföldi Vizsgáztató Intézetbe, amely teszteket szervez angolul tanulók számára világszerte. Aztán valaki ciánt csúsztat Nicholas sherryjébe, és Morse felügyelő feleletválasztós gyilkossággal találja magát szemben. Az akadémikusok szűk csoportjából bárki megölhette Quinnt. Mielőtt Morse a dolog végére jár, minden piszkos kis titkukra fény derül, és egyetlen gyilkos marad a porondon.
Colin Dexter 1953-ban végzett a Cambridge-i Egyetemen, majd 1966-ban költözött Oxfordba. Első regénye, Az utolsó woodstocki busz 1975-ben jelent meg. A sorozat további tizenkét kötettel bővült, és aztán sajnos véget is ért.
Colin Dexter számos díjat kapott a regényeiért, 2000-ben pedig, a királynő születésnapján a Brit Birodalom Rendjének tiszti fokozatával tüntették ki.
Morse felügyelőről szóló történeteiből nagy sikerű televíziós sorozat is készült. Dexter regényeiből nőtt ki többek között a Morse korábbi őrmesteréről, Robbie Lewisról szóló, Lewis (Az oxfordi nyomozó) című népszerű sorozat, valamint az Endeavour (Oxfordi gyilkosságok), amelynek középpontjában az ifjú Endeavour Morse áll.

A U G U S Z T U S

Kate Robb - Szerelem ​a végzetem

Megjelenik: 2024. augusztus 1., Magnólia, 5480 Ft
Egy ​fiatal nő az összetört szívére keres gyógyírt ebben a szeszélyes, barátokból-szerelmesek románcban, ám váratlanul egy olyan alternatív világban ébred, ahol nem csak az exe az egyetlen, aki eltűnt az életéből.
Amikor Gemmát négy együtt töltött év után dobja a barátja, úgy reagál, ahogy minden értelmes huszonnyolc éves tenné: leissza magát a húgával, a bolondos nagynénjével és a legjobb barátjával, Daxszal. A túl sok margarita után aztán úgy döntenek, hogy mágikus szerelmi tisztítókúrát hajtanak végre, amely azt ígéri, hogy kitörli Gemma exét a múltjából. Követik az összes utasítást, beleértve egy plátói csókot Dax részéről, hogy megpecsételjék a sorsot.
Amikor Gemma másnap felébred, rádöbben, hogy a komolytalannak gondolt varázslat működött. Nemcsak olyan, mintha soha nem is járt volna az exével, de az élete többi része is a felismerhetetlenségig megváltozott. És, ami a legrosszabb: Daxnak fogalma sincs, ki ő.
Hogy visszafordítsa a varázslatot, és visszatérjen a régi életébe, Gemmának meg kell győznie egykori legjobb barátját – aki most szinte idegen –, hogy csókolja meg. Ám ahogy lassan végrehajtja tervét, azon kapja magát, hogy beleszeret a férfiba, méghozzá mindent elsöprően. Hamarosan gyötörni kezdi a kétely, hogy egyáltalán vissza akar-e térni a régi életébe. Hiszen mi van, ha Dax volt az Igazi mindvégig?

Vivian Conroy - Rejtély ​Provence-ban
Megjelenik: 2024. augusztus 7., General Press, 4490 Ft
Egy buja francia birtok, egy esküvő és egy rejtélyes haláleset. A harmincas évek csillogását idéző detektívtörténetben a tanárnőként dolgozó Miss Atalanta Ashford egy csapásra bekerül az előkelő társaságba, amikor megörökli nagyapja tekintélyes vagyonát. Ám a villákkal, partikkal és autókkal együtt jár a nagyapáról unokára szálló, szokatlan foglalatosság is: diszkrét nyomozómunka Európa elitjének.
Atalanta egy szempillantás alatt megkapja élete első megbízását, amely Provence szépséges levendulamezőire, egy grófi esküvőre vezeti. Miközben az amatőr nyomozónő egy múltbéli haláleset nyomába ered, újabb holttest kerül elő, és az események váratlan fordulatot vesznek. Az idő fogy, Atalantának pedig az ügy végére kell járnia, mielőtt a kétségek közt vergődő menyasszony kimondja a mindent eldöntő igent…

Holly Ringland - Esther ​Wilding hét bőre
Megjelenik: 2024. augusztus 8., Alexandra, 4990 Ft
Egy ​év telt el azóta, hogy Aura Wilding a tengerbe sétált Tasmania partjainál, és hozzátartozói azóta is hasztalan próbálkoznak megbirkózni elvesztésével. Miután Esther Wilding hazatér, hogy családjával együtt emlékezzen meg nővéréről, szülei rábízzák Aura naplóját, amelyben hét fotó látható, mellettük pedig rövid, rejtélyes versikék, amelyeket Aura a saját bőrére is rátetováltatott. A képek és a versek feltárhatják Aura halálának okát, ám ehhez Esthernek hosszú útra kell indulnia a festői szépségű Tasmania szigetéről a világ másik végébe, Koppenhágába, majd még tovább a szélfútta Feröer szigetekre. Útján az Aura által hátrahagyott történetek vezetik: hét tündérmese fókatündérekről, hattyúkról és nőkről. A nyomok felkutatása révén Esther a nővérét felemésztő fájdalom mélyére hatol – és közben szembenézhet a sajátjával is.
Holly Ringland, a világsikerű Szirmokba zárt szavak szerzőjének új könyve magával ragadó, gyönyörűen megírt történet a testvéri szeretetről, és arról, hogyan formálhatja át életünket, ha meg merjük élni a gyászt és az örömöt.

Ellery Adams - Elsuttogott ​szó
Megjelenik: 2024. augusztus 13., Animus, 4990 Ft
Nora ​Pennington, a Csodakönyvek tulajdonosa hisz abban, hogy egy jól kiválasztott könyv bármilyen bajra gyógyír lehet. De barátnőivel – a Titkok Könyvklubja tagjaival – azt is tudják, hogy van, amikor inkább némi praktikus segítségre van szükség. Például annak a nádszálvékony, kék-zöld foltos, kórházi karszalagot viselő lánynak az esetében, aki Nora boltjában bujkál. A jövevény Abilene néven mutatkozik be, de még azután is titkolja, ki is ő valójában, hogy szállást és munkát szereznek neki. Ám amikor a bolt egyik állandó vevőjét holtan találják, Nora felfedez valamit, ami a halálesethez köti Abilene-t…
Mindeközben a városban megnyílik egy bizományi üzlet, a Virtuális Dzsinn, és gyorsan népszerű lesz, ugyanis a tulajdonosa, Griffin Kingsley látványosan kedves mindenkivel. Azonban Norának, aki „nem a borító alapján ítéli meg a könyveket”, a férfi hamarosan gyanússá válik.
Kisvártatva egy második rejtélyes tragédia is történik Miracle Springsben, a könyvklub nyomozásra termett tagjai pedig az új seriff segítségére sietnek, mert ekkor már biztos, hogy a városban egy gyilkos szedi áldozatait…

Julia Malye - A ​pelikánlányok
Megjelenik: 2024. augusztus 14., Park, 4999 Ft
Párizs, 1720. Marguerite Pancatelin rendfőnök asszonynak kilencven „önkéntest” kell találnia az árvák és kitaszítottak közt, hogy az óceánon átkelve hozzámenjenek a frissen francia kézre került La Louisiane gyarmatosítóihoz. A hányattatott hajóút valószínűtlen barátságokat szül: így szövődik össze a tizenkét éves, éles nyelvű árva, Charlotte, az abortusz miatt elítélt Genevieve és a hallgatag, bolondnak pletykált arisztokrata lány, Petronille sorsa. A hajóút ragályokkal és kalózokkal terhes, de sokkal feszítőbb a kérdés: mi vár rájuk odaát a teljes ismeretlenben? Együtt maradhatnak-e, s megtalálhatják-e a teljesen idegen környezetben jobbik önmagukat?
A pelikánlányok egyszerre merész és megindítóan finom regény barátságról, szolidaritásról és vágyról: egy igazi női véd- és dacszövetség kemény küzdelme a vad természet, a férfiközpontú társadalom és az ismeretlen ezer arca ellen.

Ethel Lina White - Forog ​a kerék

Megjelenik: 2024. augusztus 15., General Press, 4990 Ft
Az európai vakációjáról hazafelé tartó Iris Carr a vonatra való felszállás előtt hirtelen elájul. Miután magához tér, kicsit még mindig zavartan, összebarátkozik egy másik angol hölggyel, Miss Froyjal, aki kellemes társaságnak bizonyul az utazás alatt. Miközben azonban Iris szundikál, a hölgy nyomtalanul eltűnik, ráadásul többen is azt állítják, hogy sohasem találkoztak vele. A Miss Froy utáni nyomozás olyan rejtélyes helyzetbe taszítja Irist, amely megkérdőjelezi a nő józan eszét és a körülötte lévő emberek állításainak igazságát is. Az 1930-as években íródott remekművet maga Alfred Hitchcock filmesítette meg, The Lady Vanishes / Londoni randevú címmel.

Holly Jackson - Öt ​túlélő
Megjelenik: 2024. augusztus 21., Kolibri, 4999 Ft
A Jó kislányok-trilógia szerzőjének feszültséggel teli új regénye egy lakókocsiba zárt társaságról és egy titokról, amely az egyikük életébe kerül.
Nyolc óra. Hat barát. Egy mesterlövész.
Red Kenny és barátai lakókocsival indulnak a tengerpartra a tavaszi a szünetben. Hosszú az út, vidám a hangulat – egészen addig, amíg defektet nem kapnak az éjszaka és a semmi közepén. Térerő nincs, segítség sehol a közelben. A jelentéktelennek tűnő baleset azonban hamarosan rémálommá válik: már épp újra útra kelnének, amikor valaki kilövi mind a négy kereket. Ez minden, csak nem véletlen. Egy mesterlövész les rájuk a sötétben, és az egyikük titkára vár – egy olyan titokra, amelyért a halál sem túl nagy ár. Nyolc órát kapnak hajnalig, a kétségbeesett társaság pedig minden erejével próbál menekülni, miközben a lakókocsi szűk falai közt a feszültség végzetes szintre emelkedik. Eltemetett titkok kerülnek napvilágra, és csak egyetlen dolog biztos: nem mindenki fogja megérni a hajnalt.

Colm Tóibín - Long ​Island
Megjelenik: 2024. augusztus 21., Park, 5999 Ft
A ​nagysikerű Brooklyn folytatása
Nem volt biztos abban, hogy el akarja veszíteni Tonyt, és abban sem, hogy úgy akarja átvezetni Rosellát és Larryt a gyerekkorból a felnőttkorba, hogy nélkülözniük kell mindent, amihez hozzászoktak, többek között az apjukat is. Szinte fojtogatta a tanácstalanság.
Minden a feje tetejére áll, amikor egy nap ír akcentusú idegen kopogtat a Brooklynból ismert Eilis Lacey ajtaján. Húsz év házasság után Eilis és Tony a hetvenes évek Amerikájának kényelmét élvezik. Long Islanden telepedtek le, két nagy gyerekük van, elégedett, békés életet élnek. Ám amikor az idegentől megtudja, hogy egy másik nő várja Tony gyerekét, a türelemmel felépített boldogság összeomlik.
Eilis a visszatérés ígérete nélkül az írországi Enniscorthyba utazik. Szülővárosában semmi sem változott, egy zárt világban találja magát, ahol mindenki mindenkiről mindent tud. Még Jim Farrell is olyan, mint húsz évvel azelőtt volt – azon a nyáron, amelyet az akkor már menyasszony Eilissel együtt töltött. A nő visszatérése újra felébreszti ifjúkori szerelmét – és Amerika távolabb kerül, mint valaha…
„Felejthetetlen szerelmi történet, tele vágyakozással és megbánással.” – Douglas Stuart, a Shuggie Bain szerzője
Az 1955-ben Írországban született Colm Tóibín tizenegy regény, köztük a Costa-díjas Brooklyn, valamint a rangos Man Booker-díjra felterjesztett Mária testamentuma és A blackwateri világítóhajó szerzője. Ez utóbbiból 2004-ben Fény a távolból címen forgattak filmet. Két novelláskötete és számos ismeretterjesztő műve is megjelent. Jelenleg Dublinban él.

Rupert Holmes - Hogyan ​öld meg a főnököd
Megjelenik: 2024. augusztus 26., Libri, 5999 Ft
VAJON JOBBÁ LEHET TENNI A VILÁGOT… GYILKOSSÁGGAL?
Felmerült már valaha benned, hogy jobb lenne a világ, ha az a személy, aki megkeseríti az életed, megszűnne létezni? Ha igen, akkor irány a McMasters Akadémia – amely Roxfort hangulatát vegyíti Downton Abbey patinájával és a Fehér Lótusz-hotelek luxusával –, ahol a gyilkolás művészetét sajátíthatják el a hallgatók. Ez a „sötét akadémia”, amelynek hollétét még az oda járó hallgatók sem ismerik, egyedülálló oktatást nyújt, a diplomamunkád pedig egy tökéletes gyilkosság végrehajtása lesz az akadémia falain kívül.
E szellemes, váratlan és fantáziadús fordulatokban bővelkedő regény lapjain három olyan szereplővel ismerkedhet meg az olvasó, akinek minden oka – és tudása – megvan ahhoz, hogy végezzen kiszemelt áldozatával. De vajon sikerrel járnak-e, vagy egy végzetes ballépés következtében az ő életük kerül veszélybe?

Jón Kalman Stefánsson - Sárga ​tengeralattjáró
Megjelenik: 2024. augusztus 28., Jelenkor, 5299 Ft

2022 ​augusztusában Paul McCartney egy fa árnyékában pihen London egyik parkjában. A közelben a Jón Kalman Stefánssonhoz igencsak hasonlító író azon tépelődik, hogyan szólítsa meg gyerekkorának hősét. A nagy pillanat előtt számba kell vennie az emlékeit, kibogozni élettörténete vaskos csomóit, mert a legendás zenésznek tudnia kell, micsoda űr keletkezett benne, amikor hétévesen elvesztette édesanyját, s nem sokkal később a Beatles is feloszlott. Magányán nem enyhíthetett sem a tőle eltávolodott édesapja, sem a Biblia – de ott voltak neki Izland Nyugati-fjordjai és a Gilgames-eposz…
Az izlandi Ríkisútvarpi? szerint Jón Kalman Stefánsson legújabb regénye „a szomorúságról, a vágyakozásról és a magányról szól, de megmutatja az érme másik oldalát, a szerelmet is”. Erre a különleges belső utazásra hívja az olvasót a Sárga tengeralattjáró, az életmű talán legbátrabb, legnyíltabb és legszemélyesebb darabja.
„Az élet vágyakozás, megbánás, az élet egy halott, frissen kifogott bálna a Hvalfjördur melletti tengerparton 1970-ben.”

Raquel Vasquez Gilliland - A ​növénybűvölő

Megjelenik: 2024. augusztus 29., Anassa, 5480 Ft
A ​legenda szerint a Flores család megsértette a régi isteneket, ezért megátkozták őket, és azóta a család nőtagjai egy csipetnyi varázserővel rendelkeznek.
Sage Flores attól a pillanattól fogva menekül a családja és az „adottsága” elől, hogy a kisebbik húga, Sky meghalt. Ám nyolc évvel később kénytelen visszatérni a szülővárosába. Úgy megy vissza dolgozni a korábbi munkahelyére, mintha belebújna egy régi, kényelmes pulóverbe, és arra használja a képességét a Cranberryi Rózsa Vállalatnál, hogy beszélgessen a növényekkel, és felfedezze a környéken élő különleges példányokat.
A növényvadászat meglehetősen egyszerű munka, de Sage kap egy társat Tennessee Reyes személyében, ami meglehetősen bonyolulttá teszi a helyzetet: ugyanis gimnazista korukban a férfi összetörte Sage szívét, aki a mai napig nem heverte ki a csalódást. A közös munka a felszínre hozza a különleges és kellemes emlékeket, és Sage fokozatosan újra beleszeret az érett és vonzó férfiba.
Sage-nek nincs ideje a romantikára, mert ritka növényeket kell felkutatnia, a halott húga kísértete állandóan meglepi egy bögre kávéval, az idősebbik húga pedig villámokat varázsol az égboltra, amikor dühös. De amikor együtt van Tenn-nel, olyan érzés fogja el, mintha egy réten állna egy nyári zivatar előtt: állandóan szikrázik körülöttük a levegő, így aztán elkerülhetetlen a végkifejlet.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.