Agatha Christie - Baljós ​tavasz

Évek óta megveszem a Helikon Kiadó igényes, évszakos Agatha Christie novellagyűjteményeit, a Baljós tavaszra is nagyon kíváncsi voltam. Igaz, mivel az életműolvasás végén tartok, ezért sok újat nem adott, de jó volt feleleveníteni a csavaros történeteket. 

A kötet ismét egy részlettel kezdődik AC memoárjából, az Életemből, amelyben egy gyerekkori emlékét és rémálmát meséli el. 

Poirot, Miss Marple, Tommy és Tuppence, Mr. Quin és Mr. Satterthwaite mellett megjelennek olyan szereplők is, akik akaratukon kívül csöppentek valamilyen nyomozásba.
A novellák a tavasz több hónapján játszódnak - erre most külön felfigyeltem - néhány esetben a kertnek és a virágoknak külön jelentősége is lesz.

A 12 novella változatos helyszíneken játszódik: az angol vidéken, Londonban, de külföldön is, például Monte Carloban. A megszokott bűntényeken kívül részt vehetünk kalandos utazásban, olvashatunk tévútra vezetett nyomozókról, véres bosszúról, átverésről, szomorú szerelmi kalandokról, de a humor is jelen van több történetben.

Ismét tökéletes szórakozást nyújtott ez a kötet - a novellák változatosak voltak, remek ízelítőt adtak az életmű különböző rétegeiből - a nyomozókat és a témákat tekintve egyaránt.

Tökéletes választás, ha szeretnétek ismerkedni Agatha Christie életművével - bár most már a Szentivánéji krimiket ajánlom, ha ti is szerettek az évszakhoz megfelelően olvasni ;)

Korábbi kötetek:

5/5

Kiadó: Helikon Kiadó
Kiadás éve: 2024
Eredeti cím: Sinister Spring
Fordító: Borbás Mária, Etédi Péter, Gy. Horváth László, Katona Tamás, Kállai Tibor, Prekop Gabriella, Sipos Katalin
Oldalszám: 282
Ár: 5999 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
„- Na, nem várhatja el mindenkitől, hogy olyan ragyogó ötletei támadjanak, mint magának. Magából zseniális gonosztevő válhatott volna. Egyéb észrevétel, M. Poirot?”

Vadonatúj válogatás Agatha Christie tavasszal játszódó novelláiból! A napok egyre hosszabbak és melegebbek, az éjszakák rövidülnek… elő a nyugággyal, üljünk ki a kertbe a műfaj koronázatlan királynőjének történeteivel. Kibújtak a virágok, sétára csábítanak a vidéki ösvényeken, de egyszer csak eltölt minket valami baljós érzés. Gyilkosság szaga száll a levegőben? Óvakodjunk hát, ha világvégi házikóval, lopott kincsekkel vagy bosszút forraló emberekkel kerülünk szembe! De ha ott van velünk Miss Marple, Hercule Poirot, Mr. Quin és Mr. Satterthwaite, Tommy és Tuppence vagy épp Parker Pyne, akkor biztonságban leszünk. Fordította Borbás Mária, Etédi Péter, Gy. Horváth László, Katona Tamás, Kállai Tibor, Prekop Gabriella, Sipos Katalin.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.