Agatha Christie - Szerelmi ​bűnügyek

A Szentivánéji és az Adventi krimik után nem volt kérdés, hogy a legújabb Helikonos válogatást is a polcomon szeretném tudni. Az előző két kötethez képest egyből feltűnt, hogy az életrajzi részlet most a kötet végén kapott helyet - ez kicsit meg is zavart, először azt hittem kihagyták belőle ezt az adalékot. 

14 novellát találunk a kötetben, ismét változatos nyomozókkal: megjelenik természetesen Poirot, Miss Marple, de Tommy és Tuppence, Parker Pyne és a rejtélyes Mr. Quin is. Tavaly nyár óta már több novelláskötetet olvastam a szerzőtől, így néhány novella ismerős volt, de ezt egyáltalán nem bántam.

A kötet koncepciója szerint azokat a novellákból ad ízelítőt, amelyekben megjelenik a szerelem, a szenvedély és több esetben egészen gyilkosságig fokozódnak az érzelmek. 
Ismét találtam egy olyan darabot, ami regény formában is megjelent később (A házmesterné bosszúja --> Örök éj).

Változatos történeteket olvashatunk - melyben családi titkok, rég elfeledett házastársak, szerelmek bukkannak elő, de újdonsült párok is megjelennek, akik előtt valamilyen leküzdendő akadály áll.
Talán az egyik legromantikusabb történet egyben a legmeglepőbb is (A gazdag hölgy esete), amit már olvastam a Parker Pyne esetei kötetben. 
A klasszikus nyomózós novellák közül kitűnik a Magnóliavirág, ami különösen érdekes volt - ezt nem olvastam korábban, ezért is megfogott. 

Összességében tökéletes kikapcsolódást nyújtott ez a válogatás, a kiadás ismét csodaszép - nagyon tetszik ahogy a ház motívumot végigviszik a sorozaton. Remélem lesz egy halloweeni kötet is! 
Azoknak ajánlom, akik még nem olvastak olyan sokat a szerzőtől, de szeretnének ismerkedni vele - ill. rajonganak a Helikon kiadásaiért. 

5/5

Kiadó: Helikon Kiadó
Kiadás éve: 2022
Eredeti cím: A Deadly Affair
Fordító: Borbás Mária, Etédi Péter, Gy. Horváth László, Kállai Tibor, Katona Tamás, Sipos Katalin
Oldalszám: 300
Ár: 4299 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
A szerelem furcsa dolgokra képes. Néha a legjobbat, olykor pedig a legrosszabbat hozza ki belőlünk. Agatha Christie, az emberi lélek páratlan ismerője e kötet novelláiban is mesterien fonja szerelmi bűnügyeinek szálait. Kedvenc detektíveinkkel meglepő helyszíneken találkozhatunk ? Mr. Satterthwaite az operába látogat Mr. Harley Quinnel, Parker Pyne hajókázik (de ez egy másik halál a Níluson!), Poirot vidéken időzik, és a darázsfészkek kiirtásának módjait tanulmányozza, Miss Marple egy falusi szerelmi gyilkosságot old meg, Tommy és Tuppence egy apróhirdetés nyomán bálba megy. Megtudhatjuk, miért fontos a bridzsben a treff király, hogy mit nem bocsát meg soha egy máskülönben elnéző feleség, és hogy mihez kezdhet a millióival egy életunt gazdag hölgy.
Ez a kötet csupa-csupa szerelem és szenvedély…
De a szerelem néha sötét, és nem mindig boldogít. És ezt a krimi királynőjénél senki sem tudta jobban.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.