Havi zárás - Február

február 28, 2022

Februárban 7 könyvvel gazdagodtam - az első kettő egy jó kis antikvarium.hu-s akciónak köszönhető, Frida Kahlo Naplója a Poketnél jelent meg és az idei év eddig legvártabb könyve volt. A Ninth House-t már a megjelenése óta kerülgetem, egy Alexandrás bóklászás során akciósan 'ugrott' a kezembe. Az új Agatha Christie tematikus novellaválogatás kötelező beszerzés volt, a két Mary Westmacott (=Agatha Christie) regény pedig egy molyos vétel, mert annyira bejött Az élet súlya, gondoltam kell a polcomra még. 

Szerzemények:

1. Jennifer Ryan: The ​Chilbury Ladies' Choir
2. Hilary McKay: Hamarosan látjuk egymást
3. Frida Kahlo: Napló
4. Leigh Bardugo: Ninth House – A kilencedik ház
5. Agatha Christie: Szerelmi bűnügyek
6. Mary Westmacott: Az óriás kenyere
7. Mary Westmacott: Befejezetlen portré

Olvasmányok:

1. Yei Theodora Ozaki: Japán tündérmesék 4/5
2. Lev Tolsztoj: Kreutzer-szonáta 3/5
3. Freya Sampson: Az utolsó könyvtár 4/5
4. Joseph Jacobs: Kelta tündérmesék 4/5
5. Sam Hart: Cat Yoga 4/5
6. Virginia Woolf: Orlando 5/5
7. Javier Marías: Beleszerelmesedések 4/5
8. Katona Ágota: Kezdetben, mégis vihar 3/5
9. Vihar Judit: Örömutazás / Joy Journey / 喜びの旅 5/5
10. Mary Westmacott: Az élet súlya 4/5
11. Alice Oseman: Heartstopper 2. 5/5
12. Mary Westmacott: Távol telt tőled tavaszom 4/5
13. Frida Kahlo: Napló 5/5
14. Agatha Christie: Szerelmi bűnügyek 5/5
15. Mary Westmacott: Befejezetlen portré 5/5
16. Makáry Sebestyén: Delta 5/5
17. Hilary McKay: Hamarosan látjuk egymást 5/5
18. M. C. Beaton: Agatha Raisin és a rossz lóra tett feleség 5/5

Ez a hónap az olvasás szempontjából fókuszált volt: egyrészt rákészültem Andi és Sanna Romantikus Readathon kihívására, amire végül három regényt és egy képregényt olvastam el. Külön öröm, hogy Az élet súlya c. Mary Westmacott regény annyira bejött, hogy elolvastam a Távol telt tőled tavaszomat (ami várólistás), ill. megvettem molyon másik két könyvét is - ezek közül a Befejezetlen portrét szintén elolvastam. Így a február nem csak a romantikus regényekről, hanem az Agatha Christie-életmű apasztásáról is szólt.

A hónapom másik fókusza a friss szerzemények elolvasása volt: így sorra került januárról a Japán és a kelta tündérmesék, ill. a februári kupacból a már említett regény és a legújabb AC tematikus novellagyűjtemény (Szerelmi bűnügyek), a hónap utolsó napjain pedig a Hamarosan látjuk egymást is.

A 22 nemzetes kihívásra olvastam el Avilda januári könyvklubján ajánlott kisregényét - a Kreutzer-szonátát, jól jött az évek óta halogatott Javier Marías regény, ill. Frida Naplója is. 

Három tavalyi verseskötetre is sort kerítettem, Vihar Judit és Makáry Sebestyén kötetei nagyon megfogtak.

A hónap újraolvasása szintén egy régóta tervezett regény volt: Virginia Woolftól az Orlando - az apropó egyrészt a születésének 140. évfordulója - másrészt a Poket kiadás beszerzése után (évek óta) terveztem elolvasni. 

A legcukibb olvasmány címét a Heartstopper 2. képregény vitte el, ami még kedvesebb mint az első rész.

A hónap végén zsinórban csupa jó könyvet olvastam - Frida naplójától a legújabb szerzeményemig (Hamarosan látjuk egymást).

Filmek és sorozatok

Ledaráltam A nagy pénzrablás összes évadát - kedvenc lett, megríkatott néhány epizódja, nagyon egyedi sorozatélményt nyújtott!

Utána a 2020-as karanténidőszakom kedvencével, az After Life 3. évadával 'vigasztalódtam' - imádtam visszatérni a világába, bár nem adott igazán boldog befejezést. 

Több várólistás filmre is sor került: gyémánt festés* közben amolyan nyugdíjas időtöltésként megnéztem a Macska a galambok között adaptációját. 
A Gucci-ház és a Kings' Man volt a hónap filmélménye - előbbi az érdekes életrajzi történetek miatt, utóbbi pedig inkább a világháborús háttér miatt fogott meg.

Mindenmás

Szülinapomra több szuper dolgot kaptam/vettem - az egyik a fent említett gyémánt festés/kirakó, amiről korábban még nem hallottam, de nagyon addiktív. Már azt nézegetem milyet fogok majd venni magamnak legközelebb. Baromira kikapcsol, csak tudatosítanom kell magamban, hogy tartsak közben szünetet, mert megfájdul a vállam :D

Ismét leadtam egy Világok Lángja rendelést - ha már szülihét/hónap és épp kijöttek a Valentin napi újdonságok is.

Barátaimtól is annyi hozzám illő dolgot kaptam - pl. cicás zokni és persely, Fridás notesz, ecsetkészlet, na és nasik minden mennyiségben :D 

Magamat egy okoskarkötővel/órával leptem meg, szerettem volna egy komolyabbat, ami inspirál arra hogy többet mozogjak. 


A többiek februárja:

Kata, Sister, Amadea, Pupilla,

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.