Bárcsak léteznél!

február 26, 2022

A februári Témázunk bejegyzések igazán ábrándos - romantikus? hangulatban íródtak. 

Februárban ünnepeljük a Valentin napot vagy a 'galentin' napot, már csak emiatt is aktuális lehet ez a téma. Bemutatjuk azokat a karaktereket, akik igazán megmozgatták a fantáziánkat, megdobogtatták a szívünket. Gondolhatunk azokra a szereplőkre is, akikkel szívesen leülnénk egy kávéra, egy jó beszélgetésre vagy akár izgalmas útitársa lelnénk bennük.

Bevallom nehézen álltam neki ennek a bejegyzésnek, mert nem szoktam belezúgni karakterekbe - engem inkább a regények világa, hangulata szokott megfogni ill. a cselekmény fordulatossága. Az egyik kedvenc karakterem Hercule Poirot, de mégsem szívesen ülnék le vele kávézni, mert biztos kielemezne :D Bár több regényben nagyon jóságos a mellékkarakterekkel, segíti akár a románcok kibontakozását - ebből a szempontból kedves személy, ami miatt szimpatikus. A bejegyzése írása felültetett a nosztalgia vonatra - érdekes volt ilyen szemmel visszanézegetni az olvasmánylistámat. Ennek hatására vettem ki a könyvtárból a True Blood utolsó három, magyarul megjelent részét - mert azokat még nem olvastam, de kedvem támadt egy Shiver újraolvasásra is.

Vonzó szereplők:

Ha visszagondolok a régi nagy kedvenceimre, akkor persze eszembe jutnak olyan karakterek, akikről vágyakozva - szívesen olvastam anno:

Lestat - Anne Rice Vámpírkrónikák sorozatából. Igazi rosszfiú karakter, de több fejlődésen is átmegy a regények során, egyre szimpatikusabb lesz. Az Interjú a vámpírral regényben/filmben egy önző figura, de a későbbi regényekben egyre jobban kibomlik a karaktere és ő volt a húzóerő számomra. Vele szemben Louis kevésbé vonzó - Lestat igazi sztár, akiért könnyű rajongani.

Edward Cullen - Cullen család - jóvanna' :D Már túl voltam a tinikoromon, amikor lefordították a Twilight sorozatot, de ráfüggtem. Itt is főleg a világa, hangulata vonzott, de persze izgalmas volt a titokzatos, szépséges bronzhajú! főszereplő.

Lord Conall Maccon - a Napernyő Protektorátus sorozatból. Nagyon szerettem a humoros és erőteljes jeleneteiket Alexiával.

Az elmúlt egy évből talán Gabriel Oak karaktere fogott meg igazán, a Távol a világ zajától c. regényben (amiből még mindig nem néztem meg az újabb filmadaptációt :D :O) ill. Geralt a Vajákból (bár itt erősen belejátszik az őt megformáló Henry Cavill-féle megjelenítés is :D)

Akikkel leülnék egy baráti beszélgetésre:

A Harry Potter univerzumból több mellékszereplő is eszembe jutott, akik nem kaptak annyi teret, mégis érdekel a személyük. Ilyen Luna, Neville, de Tonks vagy akár McGalagony.

Vianne Rocher - Csokoládé-sorozatból, szívesen beülnék hozzá egy sütire-csokira a kis boltjába, vagy barangolnék vele Párizs utcáin. Nagyon vonzó a nyitott és intuitív személyisége, úgy él bennem mint egy segítő - friss fuvallat, aki inspirál. Hú most, hogy jön a tavasz, jó is lenne újraolvasni ezeket a regényeket! 

Earl Amennyi beléd fér éttermébe is beülnék, hogy meghallgassam Odette, Clarice és Barbara Jean beszélgetését a hétköznapjaikról. Humoros, egymással törődő baráti közösséget ismerhettem meg a róluk szóló regényekben.

Morival sokat tudnék beszélgetni könyvekről, fantasyról - jó lenne vele vásárolgatni egy antikváriumban. Szintén újraolvasandó - ez egy különleges történet!

Legújabb kedvenc sorozatom tagjaival, a Csütörtöki nyomozóklubbal is szívesen töltenék egy kis időt - humoros és bölcs tagjai biztos egy remek napot nyújtanának, talán még valami bűnügyet is kinyomoznánk :D


Nektek vannak könyves 'szerelmeitek'?
Vagy olyan karaktereke, akiket el tudnátok képzelni magatoknak tökéletes barátként?

Írjátok meg külön bejegyzéseben vagy hozzászólásban' ;)

A többiek bejegyzései:

Pupilla

3 megjegyzés:

  1. De jó, nekem is eszembe jutott így sok minden(ki)! :) Earl éttermébe tényleg jó lenne beülni, de jó is volt az a könyv! Olyan kellemesen bele lehetett süppedni, pedig mennyi tragédia is volt benne. Vianne-nal is jó lenne a séta. Valóban vannak a "nagyágyú" karakterek, akik kedvenceink is akár, de akikkel élesben kissé parányinak éreznénk magunkat, és nehéz lenne beszélgetni - mint Poirot, vagy a HP fő alakok. Jó ötlet onnan a mellékszereplő gárda, illetve pl Hastingsszel is biztos egyszerűbb és kellemesebb lenne a beszélgetés, mint Poirot-val. ;)

    VálaszTörlés
  2. Ó, Vianne :) Vele én is szívesen beszélgetnék. Gabriel Oak meg olyan szinten szívszerelmem nyár óta, hogy az már elviselhetetlen :D

    VálaszTörlés
  3. @Pupilla - ugye? :D
    @Avilda - Gabriel Oak - ezt neked és Andinak köszönhetem, kell is vennem egy saját példányt a könyvből :D

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.