Agatha Christie - Szentivánéji ​krimik

Korábban már beszereztem a Helikon Kiadónál megjelent Adventi krimiket, de azzal értelemszerűen még várok novemberig/decemberig. Két éve olvastam az Európánál megjelent Karácsonyi krimik válogatást, ezért is nagyon kíváncsi voltam egy nyári gyűjteményre. 

Gyönyörű ez a kiadás, ez is egy plusz szempont volt, hogy a könyvespolcomon tudjam. :D Keménytáblás - védőborítós, szalag könyvjelzős - a borítón lévő minták pedig aranyozottan csillognak - az egyik legszebb idei szerzeményem!

A Helikon AC életműkiadásának megfelelő szimbólumok jelzik a novelláknál, hogy melyik nyomozó bukkan fel (Miss Marple, Poirot, Tommy és Tuppence, Parker Pyne*, Mr. Harley Quin**) vagy önálló történetről van szó. A novellákat egy rövid életrajzi bevezető előzi meg (AC: Életem c. kötetből, ami szeptemberben érkezik új kiadásban szintén a Helikonnál ;)) - amit az Adventi krimi kötetnél is megtalálunk. 

A tizenkét novella közül néhány már ismerős volt korábbi kötetekből, de mindig jó élmény újraolvasni Agatha Christie-től. Nagyon változatos merítés, a már említett nyomozó karakterekről szóló történetek mellett önálló novellák is helyet kaptak. Ezért jó választás lehet ez a kötet, annak aki még nem olvasott - annyit - a szerzőtől, vagy hozzám hasonlóan szeretne egy megbízható - nyári - krimiválogatással kikapcsolódni. 

A novellákon keresztül eljuthatunk angol fürdővárosokba, Londonba, de Görögországba is. Megismerhetünk orosz nagyhercegnőket, vagy épp belecsöppenhetünk politikai ügyekbe. Kalandos, csavaros, sőt néhol hátborzongató darabok követik egymást - nyaralásra is tökéletes a rövid formátum miatt ;)

* Parker Pyne-tól nemsokára fogok olvasni, már kivettem a könyvtárból a róla szóló válogatást - ezért külön örültem, hogy már ebben a kötetben megismerkedhettem vele. Ő és Mr. Harley Quin nem kapott külön szimbólumot - a nagyító ikon jelzi őket is, mint az önálló történeteket. ** Utóbbi karakterről még nem is olvastam szerintem egy novellát sem.

5/5

Kiadó: Helikon Kiadó
Kiadás éve: 2021
Eredeti cím: Midsummer Mysteries
Fordító: Kállai Tibor, Etédi Péter, Gy. Horváth László, Sipos Katalin, Prekop Gabriella, Katona Tamás, Kada Júlia
Oldalszám: 320
Ár: 3999 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
Nyár… melegszik az idő, és szárba szökken a gonoszság is. Agatha Christie nyomozói ördögi kihívásokkal néznek szembe szerte a világban: Cornwallban, a francia Riviérán, a delphoi templom tövében vagy vidéki úriházakban. Sőt még James Bond is feltűnik ezeken a lapokon… bár ő egy másik James Bond.
Elő a nyugággyal, és élvezzük a csavaros történeteket, a tévútra vezető nyomokat! Ahogy a Biblia írja, Isten felhozza az ő napját mind a gonoszokra, mind a jókra. A jókat ebben a kötetben is Miss Marple, Hercule Poirot, Parker Pyne, Mr. Harley Quin, valamint Tommy és Tuppence képviseli.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.