Havi zárás - Július

július 31, 2021

Júliusban elég sok :D könyvvel gazdagodtam - rendeltem néhány újdonságot a Libriből még június végén, ill. Peter Wohlleben gyűjteményembe szereztem be a tavaly olvasott Erdei kalauzt. A budapesti kirándulásunkon az Agave Kávézóban beszereztem Baráth Katalin új regényét. A Könyvudvarból rendeltem meg Agatha Christie két regényét (Mary Westmacott néven írt romantikus regényeket - még egyet sem olvastam, de évek óta tervezem), ill. a Pán Péter új Mórás kiadása is beröppent a kosaramba - ezt sem olvastam még. A döntés és Az utazó macska krónikája impulzusvásárlás volt - a Tesco 30%-os akciójának nem tudtam ellenállni. A Weöres Poket pedig egy újravásárlás volt - a korábbi példányomat egyik barátnőmnek ajándékoztam, mert jó ideje nem lehetett kapni - most újranyomták :D

Szerzemények:

1. Tittel Kinga: Kilátók és miniszobrok
2. Agatha Christie: Szentivánéji krimik
3. Peter Wohlleben: Erdei kalauz
4. Gárdonyi Géza: Ida regénye
5. Baráth Katalin: Afázia
6. Mary Westmacott: Távol telt tőled tavaszom
7. Mary Westmacott: Az élet súlya
8. J. M. Barrie: Pán Péter
9. 
Edith Eva Eger: A döntés
10. Hiro Arikawa: Az utazó macska krónikája
11. Weöres Sándor: A teljesség felé 


Olvasmányok:

1. Agatha Christie Mallowan: Így éltünk Mezopotámiában 3/5

A június végén olvasott Mrs. Christie rejtélyes eltűnése után kedvem támadt Agatha Christie rövid, közel-keleti élményeiről írt memoárjához. A szokásos krimi tőle egy jó választás volt - a Ház a sziklán nagyon tetszett, és épp nyáron játszódik. A hónap végén pedig sorrakerítettem a Szentivánéji krimik novellaválogatást is.

A havi képregényadagomat egyrészt a Thor folytatása szolgáltatta - sajnos annyira nem tetszett, viszont az új nézőpontú Batman kötet annál jobban. 

Versesköteteket többet is olvastam - két idei megjelenést, mindkettő a Magvető Időmérték sorozatában jelent meg (Mesterházi Mónika és Vida Kamilla). Szeretnék még tőlük olvasni, a legtöbb versük megfogott. Az újraolvasásomat is egy verseskötet adta - Amanda Lovelace első könyvét most magyarul olvastam el.

Végre olvastam David Attenborough-tól is, ahogy sejtettem megfogott a könyve, utána megnéztem a hozzá készült Netflix-filmet is. Ezután vettem a kezembe Peter Wohlleben friss könyvét, amit még tavasszal vettem meg.

A várólistacsökkentő listámról is lehúzhatok egy könyvet: A katicák évét direkt nyárra tartogattam, mert ekkor játszódik és még hangulatosabb volt most sorra keríteni.

A hónap meglepetése volt Irene Solà regénye, amiről volt egy sejtésem, hogy tetszeni fog, de nagyon örültem hogy mennyire megfogott, napokig velem maradt a történet!

Két képeskönyvet is olvastam: az egyiket szabálytalan módon egy könyvesboltban lapoztam át (Frida Kahloról), a másik Olga Tokarczuk könyve, akitől már jó ideje szerettem volna olvasni.

A régóta halogatott Lucia Berlin novelláskötet is belefért a hónapba, ahogy gondoltam ez is nagyon megfogott. 

A Kisded tengert tudatosan a nyaralásra, a keszthelyi strandra vittem magammal - érdekes és sokszínű válogatás ;)

Elégedett vagyok a júliusi olvasmányaimmal, volt néhány 3 csillagos kötet, de sikerült több sajátot - frisset és régebbi szerzeményt is olvasni és kimondottan sok nyáron játszódó könyv került sorra.
Még augusztusra is tervezek ilyeneket - ill. az aktuális olvasmányom (Robin Hobb - Bűvös hajó) is nyáron kezdődik.

A hónap fontos volt abból a szempontból is, hogy 12 éves lett a blog :O Kitöltöttem a félévértékelő szokásos taget, hoztam egy Balatoni booktaget és hirtelen ötlettel megálmodott szerző-ajánló bejegyzést Instára és a blogra Joyce Maynardról.

A többiek júliusa:

2 megjegyzés:

  1. Huh, Dóri, mindig, de tényleg minden hónapban elcsodálkozom, hogy mennyit olvasol, nem semmi vagy! :) És az is tök jó, hogy ennek legnagyobb része jó élmény, kevés a mellényúlás.
    Szép kupac a beszerzés is, a növénykéd is majdnem eltörpül mellette :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Igyekszem jól megválogatni, meg próbálok kivárni az újdonságokkal is most már.
      Igyekszem ezeket is időben elolvasni, ne legyenek várólistavetáron :D

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.