Agatha Christie - Adventi krimik

Idén tavasszal vettem meg ezt a kötetet, de kivártam az adventi időszakot az olvasásával. Nyáron megvettem és elolvastam a hasonló koncepció alapján készült Szentivánéji krimiket - ahogy az a kötet, ez is egy rövid részlettel kezdődik AC Életem c. memoárjából. 

Több karácsonyi novellát és válogatást is olvastam már a szerzőtől - az Európánál megjelent Karácsonyi krimiket és A karácsonyi puding kötetet; ezért több novella ismerős volt. A Karácsonyi puding / Karácsonyi kaland az egyik kedvencem - ez a záró novella az Adventi krimik kötetben. 

A 12 történet közül kevés játszódik kimondottan karácsonykor - a koncepció inkább csak az lehetett az összeállításnál, hogy kalandos történeteket válogassanak össze. Ezért aki igazi karácsonyi hangulatú kötetre számít, az csalódni fog. 

A novellákban megjelennek Agatha Christie nyomozói: Poirot, Miss Marple, Tommy és Tuppence, a titokzatos Mr. Quin, Parker Pyne. A történetek változatos kalandokat mutatnak be: nem csak Angliában, hanem egy-egy külföldi nyaralásra is eljuthatunk. A titokzatos Kék Vonat regény korai verzióját is megtaláljuk a kötetben (A plymouthi gyors).

Tökéletes kikapcsolódást nyújtott ez a kötet, még ha a legtöbb novella ismerős is volt - vagy épp emiatt. Szerettem volna több téli-karácsonyi történetet, némelyik számomra kilógott a többi közül. 

Nagyon ajánlom azoknak, akik még nem olvastak AC-től annyi könyvet, vagy éppen rajongók - csodaszép darabja lehet a gyűjteménynek. Remélem lesz még tavaszi - őszi verzió is, mindenképpen beszerezném! 

4/5

Kiadó: Helikon Kiadó
Kiadás éve: 2020
Eredeti cím: Midwinter Murder
Fordító: Borbás Mária, Etédi Péter, Gy. Horváth László, Katona Tamás, Prekop Gabriella, Sipos Katalin
Oldalszám: 294
Ár: 3999 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:

Egy bögre forró tea, egy puha takaró és egy kötetre való Agatha Christie-novella. Mi más kell még a téli estékre, amikor egyre rövidebbek a nappalok és sötétebbek az éjszakák?
Tomboló hóviharok, veszélyes ajándékok, méreg a portóiban és egy váratlan látogató… Ezekben az advent és újév között játszódó novellákban Agatha Christie minden híres nyomozójával találkozhatunk. Miss Marple egy gyógyszállóban tölti a karácsonyt, Hercule Poirot vidéken, Parker Pyne Mallorcán, Mr. Quin és Mr. Satterthwaite egy kastélyban, Tommy és Tuppence pedig egy vidéki fogadóban – a nyomukban pedig ott jár a halál…

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.