Julia Quinn - A ​vikomt, aki engem szeretett

Két éve olvastam Julia Quinn népszerű könyvsorozatának első részét, ami nem fogott meg igazán - a tévésorozat annál inkább. Tavasszal mindig vágyom romantikus történetekre és szerettem volna tovább ismerkedni a történelmi romantikusok világával - gondoltam tökéletes választás lesz a Bridgerton család 2. kötete. Igaz ez Anthony és Kate története, amit már a 2. évadból ismerek, de ez most annyira behúzott, hogy szeretném folytatni, legalább a 4. kötetig - Colin és Penelopé történetéig.

1814 áprilisában kezdődik a cselekmény, amikor a Sheffield kisasszonyokat bevezetik a társaságba. Kate már 20 éves, húga Edwina 17, ám családjuk anyagi helyzete miatt egy szezonra tudnak felmenni vidéki otthonukból. A lányok közül a húg szebb, akin szinte az összes udvarló szeme megakad, ezért Kate és nevelőanyja, Mary kizárólag az ő útjának egyengetésével foglalkozik, holott Kate is eladósorban van.

Kiderül, hogy a legidősebb Bridgerton fiú, Anthony végre elhatározta magát - feleséget szeretne találni. Hamar megakad a szeme Edwinán, ám ott a nővére, akinek hozzájárulását el kell nyernie a siker érdekében. Persze ez nem megy könnyen, Kate leleményes, makacs, határozott fiatal nő, aki egyáltalán nincs jó véleménnyel Anthonyról. Lady Whistledown lapjának köszönhetően képben van a férfi kicsapongó múltjával. 

Egyre több időt töltenek együtt, természetesen eleinte pusztán a véletlennek, kínos helyzeteknek köszönhetően, de ahogy megismerik egymást úgy válik egyre tisztábbá számukra, hogy vonzódnak egymáshoz. 
Anthony viszont nem akar szerelemből házasodni - apja tragikus halála után retteg a 39 éves kortól, attól, hogy valakit úgy magára hagyjon ahogy apja tette azt édesanyjával. Nem tudja levetkőzni, kimondani ezt a belső félelmét, ami áthatotta egész felnőttkorát. 
Kate-nek is megvannak a maga démonjai, a kezdetben látott önbizalomhiány, ill. halálos rettegése a vihartól. A két sérült lélek persze egy idő után egymásra talál és segít a másikon.

A regény háromnegyedét szinte egy ültő helyemben olvastam el, imádtam az évődésüket, a humort, a korabeli szórakozási formákat, és hiába tudtam, hogy mi lesz a sorsuk, azért drukkoltam nekik bizonyos helyzetekben. A könyvben egyszerűbben találnak egymásra, ez jobban tetszett. 

Folytatni fogom a sorozatot - Benedict történetével, ám persze leginkább most Colin és Penelopé sorsa érdekel.

5/5

Kiadó: GABO
Kiadás éve: 2021
Eredeti cím: The Viscount Who Loved Me
Sorozat: Bridgerton család 2.
Fordította: Bozai Ágota 
Oldalszám: 400
Ár: 3490 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg
1814 ​is eseménydús szezonnak ígérkezik, de e sorok írójának véleménye szerint ez nem igaz Anthony Bridgertonra, London legkívántabb agglegényére, aki ez idáig semmi jelét nem mutatta házasulási szándékának. És az igazat megvallva, miért is mutatná? Nála jobban senki nem játssza a tökéletes élvhajhászt.
Lady Whistledown társasági lapja, 1814. április

De a pletykalap szerzője ezúttal téved. Anthony Bridgerton nemcsak hogy elszánta magát a nősülésre, de már ki is választotta magának a feleségjelöltet. Az egyetlen akadály a hölgy nővére, Kate Sheffield, a legalkalmatlankodóbb nőszemély, aki valaha londoni bálterembe tette a lábát. A tüzes intrikus megőrjíti Anthonyt elszántságával, hogy megakadályozza a házasságot. De amikor Anthony Bridgerton éjszakánként lehunyja a szemét, Kate igen erotikus álmokban jelenik meg neki. A közvélekedéssel ellentétben Kate biztosra veszi, hogy nem a megjavult szoknyavadászokból lesz a legjobb férj; Anthony Bridgerton pedig a legnagyobb élvhajhász. Kate elszántan védelmezi a férfitól húgát, de fél, hogy éppen az ő szíve sebezhető. Amikor Anthony ajka az ajkához ér, hirtelen attól tart, ő maga sem képes ellenállni ennek a megvetendő élvhajhásznak.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.