Havi zárás - Május

május 31, 2024

Májusban olvastam darabszámot tekintve a legtöbb könyvet, de ebben 12 gyerekkönyv (képeskönyv, verses mese, meseregény) szerepel. Három idei újdonsággal gazdagodtam a 21. Század Kiadótól - ezeket szép sorban már elolvastam.

Szerzemények

1. Ann Patchett: Tom Lake
2. Dolly Alderton: Jó alapanyag
3. Janice Hallett: A Twyford-kód

Olvasmányok

1. Agatha Christie: A Greenshore-gloriett 5/5
2. Heather Fawcett: Emily Wilde tündérenciklopédiája 4/5
3. Alison Uttley: A kincsvadász Vakond 4/5
4. Wass Albert: Tavaszébresztő cinege 5/5
5. Sven Nordqvist: Csetepaté a kiskertben 5/5
6. Julia Seales: Egy kifogástalan gyilkosság 5/5
7. Andreas H. Schmachtl: Északfölde teljesen hihetetlen megmentése 5/5
8. Tóth Krisztina: Fogjunk verebet! 4/5
9. Julie Otsuka: Amikor isten volt a császár 4/5
10. Holly Jackson: Jó kislányok első gyilkossága 5/5
11. Michael Bond: Paddington külföldön 5/5
12. Michael Bond: Paddington megoldja 5/5
13. Michael Bond: Paddington munkába áll 5/5
14. Michael Bond: Paddington a belvárosban 5/5
15. Sarah Jio: A Primrose Hill-i könyvesbolt 4/5
16. Travis Baldree: Koponyák és könyvesboltok 5/5
17. Julian Gough: Hűha! 5/5
18. Peter Wohlleben: Értsük meg a fákat 4/5
19. Ann Patchett: Tom Lake 5/5
20. Stjepan Šejić: Harleen 5/5
21. Janice Hallett: A Twyford-kód 4/5
22. Julia Donaldson: A Graffaló 5/5
23. Michael Cunningham: Az órák 5/5
24. Malin Kivelä – Martin Glaz Serup: Ha szembejön egy medve 5/5
25. Dolly Alderton: Jó alapanyag 5/5
26. Dolly Alderton: Szellemek 5/5

Mesés Május:

Több tavasszal záródó kihívásnak most értem a végére, ezért is olvastam sok kisebb-nagyobb gyerekeknek szóló könyvet, ill. Paddington kalandjait folytattam (szintén egy záródó kihívás miatt). De több olyan rövid olvasmány került a kezembe, amikre a gyerekkönyvtárban akadtam rá.

2024-es újdonságok:

Az áprilisi szerzemények közül befejeztem Emily Wilde tündérenciklopédiáját, a könyvtárban lecsaptam az új Holly Jackson, Travis Baldree (5/5 O.O) ill. Peter Wohlleben kötetekre, ill. a már említett 21. Század Kiadós csomagot olvastam.

Agatha Christie-től egy könyvet olvastam - már csak 6 kell a teljes életműhöz!

A cozy mystery történelmi verziós kihívásomra olvastam az Egy kifogástalan gyilkosságot Julia Seales-től, remélem születik hozzá folytatás, mert nagyon megfogott! :))

A havi újraolvasásom egy régi kedvenc volt - Michael Cunningham-től Az órák, ami miatt elindultam Virginia Woolf megismerésének útján anno. A júniusi újraolvasásom ehhez párban a Mrs. Dalloway lesz :)

Sorra kerítettem Julie Otsuka kisregényét, aki tavaly belopta magát a legjobb könyvélményeim közé - ez a történet most nem fogott meg annyira, de nagyon örülök, hogy olvashattam magyarul.

A London-láz még nem múlt el (sosemfog), ezért is olvastam el egy könnyed romantikus-újrakezdős történetet (ami a NIOK májusi témájához is passzolt) - A Primrose Hill-i könyvesboltot. 

A Tavaszi TBR-os saját kihívásomra egy könyvet sikerült befejeztem május végére - még 4-et kellene, még szerencse, hogy az elbírálás csúszása miatt június 10-én zárul... talán sikerül befejeznem :D
De nem tudtam nyugodni és elkészült a nyári verzió, ami egy kicsit könnyebb ;)


Végignézve a listán, szuper könyveket olvastam: csupa 5 csillag, néhány 4-es, de azok is jó élmények voltak!

Több molyos kihívást teljesítettem, a régi kedvenceim közül például az Új vizeken-t (24 számomra új szerzőtől olvastam), különféle tematikus tavaszi kihívásokat (mesés, szókeresős). Az utóbbi hetekben nagyon ráfüggtem ezekre :D

Filmek-sorozatok

Május végén kezdtem el újra tudatosan filmeket, sorozatokat nézni, a hónap első felében inkább olvastam, vagy YouTube várólistámat apasztottam. Sorra kerítettem végre A királynő-t, a Suicide Squad 1. részét (2016) - a Harleen képregény után, és tervezem a 2-at is. 
A hónap utolsó hetében nem bírtam tovább várni, elkezdtem a Bridgerton 3. évadát is nézni, ehhez kapcsolódva tervezem a könyvsorozatból legalább a 2-3. részt elolvasni (a Tavaszi TBR-omhoz tökéletes lesz).

Mindenmás

Sűrű volt a május nem csak az olvasmányok terén: több baráti találkozó, kávézók - éttermek kipróbálása színesítette. Megcsináltam az évszakos könyvespolc nagytakarítást, aminek köszönhetően újabb eladó könyveim kerültek fel molyra-Vinted-re - ezek közül több már el is ment. 
Gyűjtögettem a KinderJoy-os Funkókat (sosenövökfel), már csak Piton kellene és teljes a csapat!

Júniusra már kirándulások, munkaidőn kívüli melók, orvosi vizsgálatok (régóta halogatott ellenőrzések - járjatok szűrővizsgálatokra ;)) szerveződnek - ja és Könyvhét!!

Többiek májusa:

Pupilla

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.