Andreas H. Schmachtl - Északfölde ​teljesen hihetetlen megmentése

Az idei friss megjelenések között figyeltem fel erre a könyvre - később esett le, hogy egy Alma Magdi kötetet már olvastam a szerzőtől, így nem volt teljesen ismeretlen számomra. (ehh, így nem tudtam behúzni az Új vizeken... kihívásra, pedig már közel ott is a cél :D)

Andreas H. Schmachtl által kedvesen illusztrált meseregény Hobbit-szerű kalandozásra hív minket. Főszereplőnk Snöfrid, ... egy snöfrid. A rágcsálószerű varázslény a csodaszép Virágvölgyben él, ahol van egy kellemes kis barlangja, minden nap a kedvenc ételét (zabkását) fogyasztja és úgy általában nyugalmasak a mindennapjai.

Tüzelőgyűjtés közben megment egy tündéremberkét, aki faág alá szorult. Ekkor még nem gondolja, hogy ez a cselekedete hőssé avanzsálja és ezzel nagyszabású kalandot szabadít a nyakába. Elrabolták Gunilla hercegnőt és a tündérek őt kérik meg, hogy szabadítsa ki. Kap egy rejtélyes levelet is, ami a segítségére lesz a megtalálásában. Ahogy komótosan halad Északfölde felé több érdekes szereplővel találkozik, meglepő helyekről kap segítséget és talál barátokra.

Tündérek, trollok, manók jelennek meg a kötet lapjain - maga Snöfrid szintén varázserejű lény, aki szűkszavú ugyan, de a szíve a helyén van. Hiába a legnagyobb kincs számára a nyugalom és a kényelem, nem kérdőjelezi meg a szerepét, útnak indul segíteni. Nagyon tetszett, hogy sokszor csak egy hm-el milyen jól reagált helyzetekre, ill. a társai pontosan értették mire gondol.

A kedves és kötelességtudó szereplők viselkedésén kívül a regény szép üzenete a természet szeretete, szépségeinek bemutatása, ill. több gyerekeknek ismeretlen fogalom frappáns megmagyarázása.

A szerző humorosan, többször az olvasókhoz kiszólva narrálja a cselekményt - ami amúgy a szokásos kalandregények ívét követi.

Örülök, hogy belevágtam Snöfriddel ebbe a kalandba - aranyos, humoros történetet kaptam!

/ A kiadói ajánlást - 4 éves kortól - még laikusként is kevésnek érzem, inkább iskolások kezébe adnám / olvasnám fel ezt a mesét. Plusz két helyen francba - káromkodás került bele, ezen azért fennakadtam. /

5/5

Kiadó: Manó Könyvek
Kiadás éve: 2024
Eredeti cím: Die ganz und gar unglaubliche Rettung von Nordland
Sorozat: Snöfrid Virágvölgyből 1.
Fordító: Szalay Zsuzsanna
Oldalszám: 232
Ár: 449 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:

Egy snöfrid semmit sem szeret jobban a nyugalomnál. De, amikor az éjszaka közepén három kis tündéremberke jelenik meg az ajtóban, az csak egy dolgot jelenthet: mindenképpen több izgalmat, mint amennyit Snöfrid szeretne. Gunilla hercegnőt elrabolták és Snöfridnek – éppen Snöfridnek – kellene megmentenie őt. Ehhez hosszú, kalandos útra indul, hűséges társaival együtt, hogy legyőzze a veszélyeket és kiűzze a csúnya, gonosz trollokat Északföldéről. Mire észbe kap, a hihetetlen kaland már el is kezdődik Snöfrid számára…

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.