Holly Jackson - Jó ​kislányok első gyilkossága

Ahogy az áprilisi összegzésem végén írtam: darálom a rövid olvasmányokat, a London után felüdülés volt egyik történetből a másikba ugrani :D

A Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz tipikusan az a könyv volt, amit sokáig elkerültem - tartottam tőle, nem tudtam hova tenni a címe alapján, aztán amikor belekezdtem 'szerelem' lett. Azóta végigolvastam a részeket, Pippával izgultam, dühögtem, megdöbbentem - az utóbbi évek egyik kedvenc sorozatává vált számomra. Ezért nem is volt kérdés, hogy elolvassam-e ezt a kisregényt. 

Az első kötet előtti nyáron játszódik a történet, egy estét mutat be, amikor Pip és barátai egy gyilkosos szerepjátékot játszanak végig. A Kill Joy nevű játék szerint 1924-ben, egy szigeten lévő udvarházban vannak a szereplők, ahol a családfőt megölik. Tipikus zárt szobás krimiről van szó, amelynek során különféle akciókártyák segítik a szereplőket a nyomozásban. 

A játék főszervezője Connor, aki meghívja a családi házukba a barátokat. Mindenki kap egy szerepet - a komornyiktől kezdve a gazdag örökösökig. Pip lesz például a szegény unokahúg, Celia Bourne; legjobb barátnője Cara Ward a szószátyár szakácsnő, Dora Key. Mindenkinek egyforma esélye van nyomozni, de kettőt találhatunk ki fogja megoldani a bűnügyet ;)

Remekül hozta ez a kisregény a klasszikus krimi jellegzetességeit, ügyes csavarokkal dolgozott a szerző. Nagyon tetszett, hogy a Pip és barátai hol jobban-hol kevésbé élték bele magukat a szerepeikbe. Már itt is felfigyelhetünk főszereplőnk alapos és logikus gondolkodására, ill. a kötet végén kikristályosodik benne, hogy miről fog szólni az iskolai projektmunkája - ez az 1. kötetben olvasható.

Jó szórakozást nyújtott ez a kötet, tetszett hogy kicsit visszatérhettem ebbe a világba! Ajánlom azoknak, akik még nem kezdtek bele a sorozatba, és szeretnének egy rövid ízelítőt belőle - aki meg olvasta és szerette, nem kérdés, hogy el kell ezt is olvasnia :))

5/5

Kiadó: Kolibri
Kiadás éve: 2024
Eredeti cím: Kill Joy
Sorozat: Jó ​kislányok kézikönyve gyilkossághoz 0,5.
Fordító: Horváth M. Zsanett
Oldalszám: 148
Ár: 2999 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
HAT GYANÚSÍTOTT, HÁROM ÓRA, EGY GYILKOSSÁG…

A házban halk jazz muzsika szól, miközben az 1920-as évek divatja szerint öltözött fiatalok igyekeznek fényt deríteni arra, hogy ki ölte meg Reginald Remyt.

Még az is lehet, hogy Pippa Fitz-Amobi a gyilkos.

A Little Kilton-i társaság ugyanis detektívjátékot játszik, amely tele van változatos feladatokkal, titokzatos üzenetekkel és persze intrikákkal. Pip nyomozói vénája pedig már itt is megmutatkozik, sőt, az este végén egy merész ötlete támad…

A Jó kislányok első gyilkossága Holly Jackson nagysikerű Jó kislányok… trilógiájának előzménytörténete.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.