Bookmate - oldalajánló

május 29, 2024

Nemrég hazánkban elérhetővé vált a 2007 óta működő e-könyv és a hangoskönyv szolgáltató, a Bookmate, ahol fix havidíj ellenében több millió cím közül válogathatunk - most már magyarul is.

Az alábbiakban a sajtóanyagot olvashatjátok a kiemeléseimmel, a bejegyzés végén pedig az első benyomásaimat. 

Mi a Bookmate?

"Előfizetéses e-könyvtár szolgáltatás, amely jelenleg a világ 20 országában, 16 nyelven kínál könyveket és hangoskönyveket. Bárki számára elérhetővé teszi az olvasást és hangoskönyvek hallgatását, aki rendelkezik megfelelő okostelefonnal, táblagéppel vagy webböngészővel. A Bookmate világszerte emberek millióit inspirálja arra, hogy többet olvassanak, új könyveket fedezzenek fel és új barátokra találjanak közös érdeklődési körrel. A Bookmate összehozza az olvasókat, szerzőket, kiadókat, márkákat és terjesztési partnereket, aktívan növekszik Európában, Latin-Amerikában, Délkelet-Ázsiában és Afrikában.

Korlátlan e-könyv olvasást kínál havi fix előfizetésért.

A Bookmate folyamatosan bővülő katalógusa katalógusa több mint 15 millió e-könyvet és hangoskönyvet tartalmaz. A világ legnépszerűbb könyvkiadóinak nemzetközi irodalmi választékát kínálja a magyar könyvkiadók népszerű kiadványaival együtt, beleértve több mint 5000 magyar nyelvű kötetet és több mint 500 magyarul megszólaló hangoskönyvet. Az alkalmazás azt nyújtja az olvasóknak, amit a Spotify a zenehallgatóknak vagy a Netflix a film- és sorozatnézőknek: havi fix előfizetési díjért korlátlan hozzáférést a rendszerben elérhető magyar és további 15 nyelven választható tartalmakhoz.

E-könyvek, hangoskönyvek mobilon, táblagépen, weben, „ahol csak akarod”.

Az e-könyvek papírmentes, környezetbarát alternatívát jelentenek a nyomtatott könyvekhez képest. Kényelmes hordozhatóságot és személyre szabható olvasási élményt kínálnak, hiszen akár egy könyvtárnyi digitális könyv is tárolható egy mobileszközön. Egy egész könyvtár elfér egy nadrágzsebben!

A Bookmate előfizetői korlátlan számú e-könyvet és hangoskönyvet olvashatnak, hallgathatnak akár internetkapcsolat nélkül, offline.

A Bookmate mobilalkalmazás iOS, Android és webes felületen is elérhető: mobilon, táblagépen vagy webes böngészőben is olvashatóak a katalógusból kiválasztott művek. A felhasználó ott folytathatja, ahol abbahagyta okostelefonján vagy táblagépén. A hangoskönyveket szinkronizáltuk eszközei között. Kiválaszthatja az igényei szerinti betűtípust, fényerőt, a háttérképernyő színét vagy a hangoskönyv lejátszási sebességét.

Személyre szabott szerkesztői ajánlások

A könyvtár a legkülönfélébb műfajokban kínál tartalmakat: a szépirodalomtól a tényirodalmon át a detektívregényekig, a romantikus történetektől a YA irodalomig vagy a gyerekkönyvekig. Az alkalmazás elemzi az előfizetők olvasási szokásait, személyre szabott ajánlórendszere és a szerkesztők havonta küldött javaslatai segítik felhasználóinkat abban, hogy felfedezzék a könyvkiadók ízlésüknek megfelelő újdonságait. A Bookmate előfizetői kedvükre tájékozódhatnak, belelapozhatnak a könyvekbe, polcokat állíthatnak össze kedvenc címeikből, létrehozva saját könyvtárukat.

Olvasóklubok és közösségi élmény 

A Bookmate túlmutat az egyszerű e-olvasó szolgáltatáson: lehetővé teszi, hogy az olvasók közösséget építsenek. Az alkalmazásban követhetnek más, regisztrált könyvrajongókat, elmenthetnek fontos idézeteket, jegyzeteket, feltölthetik a Bookmate-re FB2 vagy EPUB formátumban kedvenceiket, és megoszthatják egymással olvasmányélményeiket. Mindezt bármikor, bárhol, akár egy hosszabb utazás, nyaralás közben vagy a metrón a munkából hazafelé tartva.

7 napos ingyenes próbaidőszakot kínálunk minden érdeklődőnek. Ezalatt a katalógusból korlátlan számú e-könyvből és hangoskönyvből választhatnak.

Bízunk abban, hogy a Bookmate szolgáltatása a magyar olvasók számára – saját nyelvükön és további 15 választható nyelven – nagyszerű lehetőséget nyújt a tájékozódásra, a könyvek kiválasztására és az olvasás örömének átélésére."

Az oldal elérhetősége: https://hu.bookmate.com/

-

Mióta a könyvtárban dolgozom egyre kevesebb e-könyvet olvasok, pedig sok esetben hasznos lenne. A Bookmate kipróbálását jó lehetőségnek gondoltam, hogy kiterjesszem az olvasói élményemet - többek közt, hogy a hangoskönyveket visszalopjam a hétköznapjaimba. Régen sokszor hallgattam ezeket - házimunka-, torna közben, vagy elalvás előtt, hogy pihentessem a szemem. A kínálatban inkább klasszikusokat találtam, de a gyerek-ijfúsági részen találtam a várólistámról valamit: Paddington kalandjait tervezem folytatni - a sorozat második részével (Paddington folytatja). 

Van e-könyv olvasóm, de szinte soha nem viszem magammal, mert féltem... XD Viszont a telefonom mindig nálam van - így az applikációnak köszönetően mindig velem lehet jó néhány könyv. Ezt is tesztelgettem a munkába jövet-menet tartó buszos utazásaimra, amikor nincs megfelelő fény nyomtatott könyvek olvasására. Nagyon tetszik az appban, hogy személyre lehet szabni az olvasási felületet - betűtípust, méretet, margót - sortávot, hogy a legkényelmesebb legyen. Most így kezdtem el olvasni Dolly Alderton Szellemek c. regényét, mert a Jó alapanyag annyira behúzott a világába, hogy szükségem volt az utánpótlásra! :)

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.