Julia Quinn - Tisztességes ajánlat

Ahogy befejeztem Anthony és Kate történetét, már el is kezdtem a 3. kötetet, amelyben a második legidősebb fiútestvér, Benedict szerelmének alakulását követhetjük. A Netflix adaptációhoz képest itt már észrevettem több különbséget, de ezen nem akadtam fenn - sőt azt hiszem a filmes megvalósítás jobban tetszik az érettebb karakterekkel.

A szerző Hamupipőke meséjét dolgozta bele ebbe a kötetbe, ami többé-kevésbé jól sikerült. Sophie Beckett egy gróf törvénytelen viszonyából született, akit apja gyerekkorában magához vett és az előkelő köröknek megfelelő neveltetésben részesített. A kislány élete akkor változik meg, amikor a gróf megházasodik és egy özvegyet vesz el, akinek már két lánya van. Rosamund és Posy egyidősek Sophie-val, velük nem is lenne gond, ám édesanyjuk Araminta első pillantástől meggyűlöli... Az évek alatt ingyencselédet csinál a lányból, akinek élete egy nagy élménye, hogy egyik szolgáló segítségével elszökik a Bridegerton-bálba.

Benedict már unja, hogy minden bálon körüldongják a házasulandó kisasszonyok, a lányos anyák - mégis sokan csak annyit tudnak róla, hogy ő az egyik agglegény a családból. Ezért igazi felüdülés számára, amikor édesanyja által szervezett álarcosbálon egy ismeretlen szépség szegődik mellé, aki úgy tűnik nem tudja kicsoda ő. Életreszóló estét töltenek együtt, ám a lány nem árulja el a nevét és éjfél előtt eltűnik a Bridgerton-házból. 

Évek telnek el mire Benedict és Sophie újra találkozik...

A regény nagy kérdése, hogy felismerik-e egymást a varázslatos álarcosbálból és mit tudnak kezdeni a köztük feszülő osztálykülönbséggel.

Ismét hamar beszippantott a történet, de a több pontja nem tetszett. Sophie sorsa érdekes volt, jól illett a Hamupipőke történetbe. Viszont Benedict viselkedésén fennakadtam: nem tudott azon túljutni, hogy egy szolgáló csak a szeretője lehet - hiába tudja, hogy Sophie nem akarja anyja példáját követni, eljátszani a tisztességét, mégis erőlteti a helyzetet. Gyanús volt neki Sophie származása, nyomozhatott volna kicsit utána - végül Violet Bridgerton simította el a dolgokat.

Nem bánom, hogy elolvastam ezt a részt, hozta a - már mondhatom, hogy megszokott - romantikus, erotikus hangulatot, néhány humoros beszólással, ill. több szereplő sorsára tett utalással. Ebben már megjelent Penelope és Colin szálának egy fontos momentuma, amire nagyon kíváncsi vagyok - nemsokára szeretném olvasni ill. az évad folytatása sincs messze.

3/5

Kiadó: GABO
Kiadás éve: 2021
Eredeti cím: An Offer From a Gentleman
Sorozat: Bridgerton család 3.
Fordította: Bozai Ágota 
Oldalszám: 404
Ár: 3890 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg
Vajon a hölgy elfogadja, mielőtt éjfélt üt az óra? Sophie Beckett nem is álmodta volna, hogy bejuthat Lady Bridgerton álarcosbáljára, és ott a mesebeli herceg várja! Bár gróf leánya, Sophie-t gonosz nevelőanyja szolgálósorba kényszerítette. De ezen a bálon a fess és elképesztően szép Benedict Bridgerton ölelésében keringőzve hercegnőnek érzi magát. Sajnos azonban a varázslatnak éjfélkor véget kell érnie.
Ki ez a páratlan hölgy? A varázslatos báli éjszaka óta Benedict Bridgerton másra sem tud gondolni, mint a ragyogó jelenségre, aki ezüstszín ruhában jelent meg a bálon, és aki miatt vakká vált más nők szépsége iránt… talán csak egy szép, és furcsán ismerős szobalány iránt érez vonzalmat, akit a legkínosabb helyzetből szabadít ki. Megfogadta, hogy megkeresi a titokzatos ezüstruhás hölgyet, de a szép és kedves szobalány közelségében ez a fogadalma gyengének bizonyult. Ha neki adja szívét, vajon eljátssza-e esélyét a mesébe illő szerelemre?

A vikomt, aki engem szeretett folytatása!

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.