2016 meghatározó olvasmányai | 15 éves a blog!

június 28, 2024
A 2016-os zárásból:

"2016 az olvasás szempontjából (...) a nonfictiök éve volt nekem. A műfaj bizonyos témájú könyveitől idegenkedtem eddig, de egyre jobban rákapok a pszichológiai, önsegítő könyvekre is. Az életrajzok mindig is érdekeltek, idén ebből is többet olvastam, és jövőre is van pár amit sorra kerítek. (...) A nyár nagy élménye volt a Nyírd ki ezt a naplót kipróbálása - nagyon lelkes voltam, videókat is készítettem. Most jó érzés kézbe venni és átlapozgatni ezt a fura naplót, lehet hogy jövőre is veszek egyet :)
Idén is változatos könyveket olvastam: verseket, színdarabot, önsegítő könyveket, regényeket, képregényt - és nemzetiség szerint is válogattam. Az ilyen komfortzónatágítás nagy élménye volt az év elején Tan Twan Eng Az ​Esti ködök kertje című könyvének elolvasása, ami a kedvencem lett!"

2015-2016 környékén robbantak be a mindfulness könyvek - a színezőkkel együtt. Ilyenekből is fogyasztottam - az egyik amit elsőként és nagyon tetszett. 
Év végén inspiráló - önfejlesztőké volt a terep: Farkas Lívia (urban eve) és Almási Kitti fogott meg.

2016-tól egyre több képregényt olvastam - az egyik nagy kedvencem Sarah Andersen volt, akinek műveit angolul olvasom először azóta is :)) Talán az egyik meghatározó graphic novel a Blankets volt, szintén ebből az évből.

2016 meglepetése Elizabeth Gilbert volt, akitől három könyvet olvastam - az Eat, pray, love negatív filmélmény miatt tartottam tőle, de nagyon nekem való író lett!

Az év kiemelkedő fantasyja címre többen is pályáztak: Naomi Novik Rengetege, ill. a Mások között,

A posztapokaliptikus sztorikért nem vagyok oda, de a Tizenegyes állomás nagyon tetszett - újraolvasásra vár, + sorozat is várólistás.

Kortárs külföldi szépirodalomból a Nicole Krauss és A holland szűz tetszett nagyon.

A szülinapi sorozat előző részei:

A szülinapi sorozat előző részei:

2009201020112012201320142015

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.