Farkas Lívia - Ennél ​zöldebb nem lesz!

december 03, 2016
Majdnem kereken három éve halogattam ennek a könyvnek az elolvasását - igazából elkezdtem egyszer, de túl komolyan vettem, hogy 'meg kell oldani' a lélekboncolgató feladatokat, így hamar félretettem.
Most a könyvtárból kivettem azt a példányt, amit Lívi dedikált 'nekünk', amikor három éve itt járt könyvbemutatón - úgy gondoltam ebben extra spiritusz van :D

Ez a könyv Lívi életszemléletének a kivonata - főleg arra helyezi a hangsúlyt, ha változatni akarunk az életünkön. Úgy éreztem főleg a pályamódosításra gondolt több helyzetben, de ettől függetlenül minden nagyobb változatatáskor jól jönnek a tanácsai. Az életszemléletét, a tudatos optimizmust meg szerintem mindenkinek fontos lenne elsajítátani! 

forrás
Mivel évek óta olvasgatom a blogját, így ismertem már a 'filozófiáját', több praktikus tanácsát évek óta alkalmazom. De most olvasva még érdekesebb volt ez a könyv, mert ráismertem több módszerre (GTD, pomodoró módszer, mindfulness, sőt még Marie Kondo filozófiáját is elcsíptem - mondjuk ez lehet csak a klasszikus "józan paraszti ész" volt). 

A bevezetőben és az első fejezetekben rádöbbenünk - ha eddig nem tettük volna - hogy mi is számunkra a boldogság, hogyan tudnánk elérni, és mi adná most életünkben a legnagyobb örömöt. Lehet az gyerekvállalás, egy új munkahely, egy új hobbi, stb. A későbbi fejezetekben megpróbáljuk lehántani azokat a gátakat, amik miatt eddig nem vágtunk bele a vágyott új dologba.
"Ha jól érzed magadat abban, amit csinálsz, az fantasztikus energiaforrás számodra és a környezetednek, a családodnak, a barátaidnak. … A kiegyensúlyozott emberek a környezetükre is pozitív hatással vannak: a kezdeményezésük, példamutatásuk inspirálja, motiválja a környezetüket. Ha stabilak, támaszként lehet hozzájuk fordulni, és összekovácsolják a közösségüket."
Sokrétű ez a könyv: az elején az önismereti feladatoktól kezdve eljutunk az olyan praktikus tanácsokig, hogy hogyan osszuk be az időnket (magánéletben és a munkában is), hogyan tegyünk rendet az életünkben (mentálisan és fizikailag is), hogyan küzdjünk meg az elvárásokkal, a halogatással, a félelmeinkkel.

Szerintem nagyon hasznos olvasmány ez minden lánynak (kamaszkortól kezdve), nőnek, akik nem érzik valamiért jól a bőrükben. Van aki ezekre a dolgokra rájön magától és vált, de vannak olyanok akiket tényleg kötnek a félelmeik/az elvárások/stb.
"'Mindenki, akivel valaha kapcsolatba kerültél, taníthatott neked valamit. Ez teljesen független attól, hogy mennyi ideig ismerted, vagy milyen előjelű volt a kapcsolatotok."
Lívi szórakoztatóan ír, rengeteg gyakorlati példát hoz és nem a levegőbe beszél - neki ezek a tippek az évek alatt beváltak, így lett vállalkozó, akinek most már a blog a munkája.

Ajánlom olvasnivalónak a blogját, és a YouTube csatornáját is érdemes nézegetni ;)

5/5

Kiadó: Bookline
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 302
Ár: 3990 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
"Farkas ​​Lívia, a legsikeresebb független női blogger, az Urban:Eve blog gazdája. 2008 óta nők tízezreit látta el tippekkel, tanácsokkal: hol segítő posztjaival, hol személyes levelekben. A blogról jól ismert életszeretetével és az évek alatt összegyűjtött tapasztalatával írta meg ezt a könyvet, amelyben megpróbálja átadni azt a hétköznapi filozófiát, amely sikeressé és boldoggá tette.
A kézikönyvként használható kötet több tucat praktikus gyakorlattal segít: – megtalálni, mi az, ami téged boldoggá tesz – hogyan lépj túl a kifogásokon és félelmeken – hogyan tudod elérhető szakaszokra felosztani a célodat – hogyan oszd be az idődet és teremts megfelelő körülményeket a munkához – hogyan tudj súlyozni, mérlegelni, reagálni a változó tényezőkre – hogyan tudod kezelni a külső befolyásokat, feszültségeket, mélypontokat, sikereket és kudarcokat – hogyan tudod megőrizni azt a nyitottságot, kíváncsiságot és örömet, ami már a célodhoz vezető utat is fantasztikussá teszi!
Az induláshoz pedig már most mindened megvan. A lámpa átváltott. Indulj el! Ennél zöldebb nem lesz!"

2 megjegyzés:

  1. Régen nagy ódzkodtam az ilyen önsegítő könyvektől, de ezt már én is legalább 2-3 éve kinéztem magamnak. Líviát én még a Bűbájos boszik oldalról ismerem, és szinte biztos vagyok benne, hogy ha bejátszanám az akkori nicknevemet, tuti tudná ki vagyok :D
    Visszatérve a könyvre meg az ilyen témájúakra: azt hiszem, belekezdek egy párba, mert néha azt érzem, én is inkább olyan vagyok, aki magától nem tud váltani, kell a motivációs szöveg, optimizmus, egy kis rugdosás :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is amúgy! Úgy voltam, pff minek ilyeneket olvasni, mit tudnak azok segíteni? Aztán rá kell jönnöm mennyi jó és érdekes van a piacon!
      De jó :D Én az Urban-eve blogról ismerem, már jó régóta, nem emlékszem már hogyan keveredtem oda, de megfogott :)
      Hajrá!

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.