Várólistacsökkentés 2016 eredménye

december 28, 2016
Ahogy tavaly, idén is 10 könyvet sikerült elolvasnom a tervezett 12-ből - szóval siker :D

Írtam korábban, hogy jövőre kivételesen nem jelentkezem, mert az idei könyveimből nem tudtam volna 12-őt összegyűjteni, a korábban tologatottak nagy részétől meg megszabadultam valamilyen módon (ment a csere/eladó polcra, vagy szüleimnek adtam :D).

A nyáron írtam már egy bejegyzést az addig olvasott (7 db) könyvekről - utána még kettőről volt közös poszt.

A harmadik könyv, amit olvastam a nyári összegzés után az első magyarul megjelent Doctor Who könyv volt (Marc Platt: Az idő fogságában), amit a múlt héten postáztam el egy molynak. Hát, maradjunk annyiban, hogy jobban tetszik tv-sorozatként...
Augusztus elején olvastam ki, a nyár egyetlen strandolására vittem még magammal. Molyon írtam egy rövidebb értékelést róla, ami azért is jó, mert a sztorira már alig emlékszem :D

'Az eddig magyarul megjelent DW könyvek közül ez jelent meg a legkorábban, és halogattam az olvasását, mert zavart, hogy nem az a Doktor szerepel benne, aki éppen az aktuális tv-sorozatban. Később a GABO-s kiadásoknak hála túltettem magamat ezen, és belevágtam a 7. Doktor és Ace kalandjaiba. A történet elég zavaros, nem éreztem magam jól benne – ahogy úgy tűnik több scifinél ez a problémám. Annyiban érdekes volt, hogy a Doktor szülőhelyéről eddig ebben a könyvben tudhattam meg a legtöbbet. (A kiadás meg fuhh – tele van elgépeléssel és a borító sem illik a sztorihoz – akkor már inkább az eredeti ahol Ace tolja épp a Doktor biciklijét :D).'

Ami elmaradt és nem is látok sok esélyt rá, hogy a következő időszakban elolvassam az E. T. A. Hoffmann: Murr kandúr életszemlélete és a Thomas Mann: A Buddenbrook ház. Az utóbbit mindenképp szeretném sorra keríteni, a Murr kandúrra szerintem már sose lesz kedvem :D Egyszer elkezdtem de túl lassú volt nekem.

Összességében több olyan könyv volt a listámon, ami csak terhet jelentett, nem volt igazán jó élmény, amit utólag már bánok hogy beszereztem.
A tanulság: jobban meg kell válogatnom mit veszek meg, meg rukkoláról miket szerzek be a jövőben :)
Természetesen 2017-ben is lesz várólistacsökkentés
ti jelentkeztek? :)

2 megjegyzés:

  1. Nem panaszkodhatsz, tök jó szám ez :) Én egyszer belekezdtem a Buddenbrook házba de annyira untam, hogy sosem jutottam túl valami 20 oldalnál :( Remélem neked jobban fog tetszeni, azt hiszem én nem vagyok Mann nagy rajongója. Én elbuktam az idei VCs-t, csak 2 könyvet olvastam el róla, de jövőre igyekszem teljesíteni és csináltam 2 polcot is, hátha így könnyebb lesz, Meglássuk. Hajrá nekünK!

    VálaszTörlés
  2. Végülis én is elégedett vagyok vele :) (Buddenbrook - egyszer már én is belekezdtem, de elalakadtam az első oldalon :D).
    Hajrá! :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.