J. K. Rowling - Harry Potter és a titkok kamrája - illusztrálta Jim Kay

Szépen kezdtem és zárom az évet: A bölcsek köve illusztrált kiadását olvastam januárban (és sokadszorra újraolvastam december elején is), most pedig, pár héttel a megjelenés után A titkok kamrájára is sort kerítettem :)

A történetről tényleg csak pár szóban írok (a korábbi bejegyzésem róla amúgy elég spoileres, majd korrigálom ;).

Harry nyara elég pocsékul indul: egyik barátjától sem kap levelet, Dursleyék elzárják a cuccait is, így még készülni se tud az új tanévre. Egy nap - persze egy fontos vacsora közben - fura látogató érkezik Harry szobájába, aki alaposan megnehezíti a fiú életét. A célja, hogy Harry ne menjen vissza a Roxfortba, mert ott valami veszélyes dolog készülődik...Harryt persze nem lehet visszatartani sehogy - Ronnal rendhagyó módon érkeznek az iskolába, ahol kezdetét veszik az egyik legsötétebb tanévük.

Komolyan: ebben a részben elég sok rossz esemény volt, ahhoz képest, hogy ez még csak a másodévük. A kiközösítés - amiből szegény Harry kapott már kóstolót az első kötetben is - most még durvább, a háta mögött pusmognak róla, egyes diákok egyenest félnek tőle. Az év nagy részében egy láthatatlan ellenségtől félnek a kastély lakói.
Ginnynek - Ron húgának - még nehezebb az élete, így visszafejtve már érhető, hogy miért is lesz annyira erős karakter: aki túlélte ezt, az vagy egy roncs lesz, vagy megerősödve kerül ki belőle.
pottermore
Lockhart alakját (és később Umbridgeot) utáltam a legjobban az egész sorozatban - komolyan, hogy lehet valaki ennyire öntelt!? :D

Most valahogy jobban szerettem olvasni ezt a kötetet, mint korábban - de az (egyik) kedvencem a harmadik, amit az új évben szeretnék majd újraolvasni. Ebben a részben a kedvenc időszakom - ahogy Harrynek is :D - az augusztus, amit a Weasley családnál tölt. Itt Harry megtapasztalhatja milyen egy igazi varázslócsalád. Bájos volt Ron félelme, hogy barátja mit fog szólni a házukhoz. Annyira életszerű volt ez a jelenet, erre most érettebb fejjel külön felfigyeltem (az újraolvasás fontossága ;)).

A főnix (pottermore)
Az illusztrációkról - hisz lényegében emiatt vettem meg és olvastam újra: felemás érzéseim vannak. Sok rész tényleg tetszett, a karakterábárázolások tényleg jók. De volt, ahol úgy éreztem, hogy csak ennyi?? Ennél kreatívabb nem tudtál volna lenni, Jim? (Gondolok itt a kamrában játszódó fejezetre, ahol több fekete hátterű oldalt kapunk és slussz. Értem én hogy kb ilyen sötét volt de milyen izgi lehetett volna egy az oldal szélén felsejlő baziliszkusz fej, hát, akármi, vagy Fawkes ragyogó alakja...). Amúgy úgy éreztem a legtöbb illusztráció sötétebb - pókok, fekete oldalak, éjszakai képek. A kötés viszont bájos babakék, ami passzol a borítóképhez is.

Összességében tetszett a kötet - a kivitelezés és az történet (újra). Remélem a 2017 karácsonyakor Az azkbani fogoly fog majd a fám alatt várni :)

5/5

Jim Kay honlapja

Kiadó: Animus
Kiadás éve: 2016
Eredeti cím: Harry Potter and the Chamber of secret
Ár: 6980 Ft
Borító: 5/5

1 megjegyzés:

  1. Lassan én is szeretném beszerezni, az egyetlen gond, hogy lassan új Harry Potter polcot kell nyitnom miatta :D

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.