2017 meghatározó olvasmányai | 15 éves a blog!

június 29, 2024

2017-ben már érezhető volt a szerzeményeim és olvasmányaim számán, arányán, hogy a könyvtárban dolgozom. Még változatosabb könyvekhez jutottam hozzá, például a gyerekkönyvek - ifjúsági könyvek előretörése ennek köszönhető (azóta is). Illetve visszaszorítottam a beszerzéseimet ebben az évben.

Ismét az év végi zárásból hozok néhány gondolatot:

"2017-ben változatosak voltak az olvasmányaim: újdonság volt, hogy több mesét és ifjúsági regényt is olvastam ill. a képregényekre is jobban rákaptam.
♥ Kedvenc új író: Banana Yoshimoto, Elena Ferrante, Elizabeth Strout - tőlük idén olvastam először és egyszerre több könyvüket is (kiv. Ferrante, de ő külön kategória :D), mert annyira megtetszettek."*

* Marina Lewycka is felkerült azóta a kedvencek közé - minden magyarul megjelent könyvét olvastam, sőt már angolul is vettem és várólistás egy kötete.

7 memoárt olvastam - ezek közül kiemelkedik Lauren Grahamé, amit az év elején angolul olvastam, majd utána a magyar kiadást. 

Banana Yoshimoto 4 könyvét is sorra kerítettem, ami közül még mindig a Kitchen a legjobb szerintem.

Az elmúlt években is többször írtam elmélkedés bejegyzéseket, vagy a booktageken túl. Az egyikben például a kedvenc szerzőim változásáról írtam, vagy az aktuális életműolvasásokról. (Ezek a körbeposztok az utóbbi időben nagyon eltűntek, csak az olvasmányaimról írok - ami viszont évről évre mintha több lenne.)

2017-ben indult amúgy a 21. Század Kiadó KULT Könyvek sorozata, amit lelkesen fogyasztottam, több kedvencem került ki innen - ill. még most is találok benne különleges könyveket.

A szülinapi sorozat előző részei:

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.