Agatha Christie - Őszi ​borzongás

Legutóbb 2022 elején olvastam 'évszakos'/tematikus Agatha Christie antológiát - a Szerelmi bűnügyeket, így épp itt volt az ideje egy újabb csokornak :) A Szentivánéji és az adventi krimik is a polcomon van, ezért nagyon megörültem, amikor láttam, hogy egy kimondottan őszi válogatás érkezik. Múlt héten vettem át a rendelésem, nem halogattam az olvasását! Igaz, most hogy már az életmű végére érek, nem nagyon tartogatott újdonságot számomra.

Az Őszi borzongás a megszokott formában épül fel: kapunk egy idevágó részletet az Életemből, majd 12 hosszabb-rövidebb novellát olvashatunk Poirot, Miss Marple, Tommy és Tuppence, Parker Pyne, Mr. Satterthwaite/Mr. Quin főszereplésével - ill. néhány önálló rejtélyes történetet. 

Több novellában említenek őszi évszakot, ami indokolja, hogy miért szerepel a kötetben, mint például az első történet (Gyilkosság a csendes házban), amely Guy Fawkes-éjszakáján játszódik; vagy épp említik az adott őszi hónapot, mint A gazdag hölgy esetében. De, ahogy a korábbi kötetekben megszokhattuk a válogatás nem ragaszkodik mereven a hónapokhoz vagy Angliához - Rodosz, Afrika is megjelenik.

Talán egy-két novella volt, amit még nem olvastam eddig, mint például A törött szárnyú madár, amely egy tragikus, de rejtélyes történet Mr. Satterthwaite főszereplésével. Emiatt is egyre jobban kíváncsi vagyok a Mr. Quin kötetre, amelyből ezeknek a tematikus válogatásoknak köszönhetően olvastam már néhányat, de furdal a kíváncsiság ki ez a figura!

Ismét egy sokszínű kötetet olvashattam, amivel jó volt bekuckózni esténként! Azoknak ajánlom, akik szeretnének ízelítőt kapni Agatha Christie életművéből, vagy hozzám hasonlóan bármikor készek elmerülni abban.

5/5

Kiadó: Helikon Kiadó
Kiadás éve: 2023
Eredeti cím: Autumn Chills
Fordító: Borbás Mária, Etédi Péter, Gy. Horváth László, Kada Júlia, Kállai Tibor, Katona Tamás, Sipos Katalin
Oldalszám: 352
Ár: 5499 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
„Száz évvel az első könyve után még mindig az ő árnyékában állunk.” Andrew Taylor

Ősz… párás reggelek, bekuckózós esték… de amikor a levelek hullani kezdenek, az éjszakák hosszabbakká, az árnyak pedig sötétebbé válnak.

Borzongató kalandozásra hívjuk Agatha Christie rajongóit. A napsütötte Rodosztól és Afrikától a ködös Londonig, vidéki udvarháztól az Old Bailey tárgyalóterméig vezet az utunk. Magányos házikók, baljós kastélyok, kószáló kísértetek, elátkozott családok népesítik be ezt a kötetet, valamint Hercule Poirot, Miss Marple és Agatha Christie további kedves nyomozói.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.