Michelle Harrison - Egy ​csipetnyi mágia

Két éve szereztem be ezt a könyvet, mert megfogott a fülszövege - borítója (és valamiért a gyerekkönyvtárban nem volt meg). Azóta parkoltattam a polcon, pedig már folytatása is megjelent. Az elmúlt hetem az ifjúsági könyvekről szólt - gondoltam itt az ideális alkalom, hogy nekiálljak.

A Widdershin nővéreket mindig balszerencsés események érik - apróságoktól kezdve odáig, hogy édesanyjuk néhány éve meghalt, édesapjuk pedig börtönbe került. Nagymamájuk, Nyuszi neveli őket, aki egyúttal a falu kocsmáját, Zsivány Zsebet vezeti. Fliss, Beth és Charlie különböző módokon dolgozzák fel az őket ért traumákat - Fliss kötelességtudóan segít nagyanyjuknak, Beth folyton valamilyen kalandot tervezget és arról álmodozik, hogy elhagyja otthonát, Charlie pedig kisállatok ápolásával köti le magát.

A regény Halloween estéjén kezdődik - ezzel már egyből megfogott - ami történetesen Beth születésnapja. Különleges kalandot tervez: a halloweeni cukorkagyűjtés ürügyén, nagymamája figyelő tekintetétől távol a szomszédos szigetre akar átmenni szórakozni, Mocsárlábba kishúgával, Charlie-val együtt. Ám a révész még alig indul el velük, Nyuszi ott támad a csónakban és hazaparancsolja őket. Összetereli a három lányt és elmeséli nekik családjuk titkát, ami miatt nem szabad elhagyniuk otthonukat, Varjúkő szigetét. Az átok terhe mellett három különleges varázstárgy is a lányok birtokába kerül ill. a remény, hogy talán az átok megtörhető...

Beth vezetésével elkezdenek nyomozni nagyanyjuk után, kapcsolatba kerülnek a helyi börtön egy lakójával, és fenekestül felfordul az életük. Saját családjuk történetétől tudnak meg egyre többet, ill. a Vezeklés szigetén álló baljos toronyról és legutolsó lakójáról...

Igazi őszi estékre való ifjúsági regényről van szó, ami ködbe burkolózó szigeteken játszódik, a témája a boszorkányüldözés, az árulás; börtönökben és titkos barlangokba járnak szereplőink. Közben új barátság formálódik, a testvérek ismét megnyílnak egymásnak - egymás különleges képességei tökéletesen kiegészítik egymást. 

Összességében tetszett ez a könyv - jópofa ifjúsági regényről van szó, ami nagyjából kiszámítható fordulatokkal él, de saját világot teremtve megfogja az olvasókat. 
Már három folytatása is megjelent a könyvnek, magyarul még csak a 2. rész olvasható. 

4/5
 
Kiadó: Alexandra
Kiadás éve: 2020
Eredeti cím: A Pinch of Magic
Sorozat: Egy ​csipetnyi mágia
Fordította: Bótyik Bettina Zora
Oldalszám: 382
Ár: 2999 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg
A Widdershins lányoknak nem ismeretlen sem a balszerencse, sem a titkolózás. Az igazat megvallva, nem csupán bennük van valami furcsa, hanem Crowstone* városában is, ahol élnek. Mindegyik lánynak van egy különleges holmija, ami szokatlan erővel bír; ezt Widdershins nagyi „egy csipetnyi varázslat”-nak hívja.
Amikor a lányok egy ősi átok fogságába esnek, ezek a mágikus tárgyak lehetnek a segítségükre. De vajon valóban megtörik az átkot, vagy még nagyobb veszélybe sodorják őket?
Michelle Harrison fordulatokkal teli, izgalmas és humoros regénye magával ragadja az olvasót, miközben a testvéri kapcsolatokban rejlő varázslatról mesél.

A fülszöveg nem sikerült jól - a második részben is máshogy sikerült fordítani, mint magában a regényben - Varjúkőnek.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.