Havi zárás - Szeptember

szeptember 30, 2023

Szeptember főleg a könyvtári olvasmányaimról szólt - de ezeket többféle téma mentén gyűjtögettem össze. A hónap megjelenése T. J. Klune regénye volt, amit hamar el is olvastam, ill. a Könyfeszten vettem két várt könyvet.

Szerzemények:

1. T. J. Klune: A bábuk élete 
2. Baráth Katalin: Aki gróf úr akar lenni
3. Sara Nisha Adams: A lélekkert

Olvasmányok:

1. Daniel Kibblesmith: Loki: A Földre pottyant isten 5/5
2. Agatha Christie: Öt kismalac 4/5
3. Elle Cosimano: Finlay Donovan bedobja magát 4/5
4. Nádasdy Ádám: Hordtam az irhámat 5/5
5. Julia May Jonas: Vladimir 5/5
6. Tara Swart: A forrás 5/5
7. Agatha Christie: Éjféltájt 5/5
8. Agatha Christie: Hétvégi gyilkosság 5/5
9. Ray Bradbury: Fahrenheit 451 és más történetek 4/5
10. T. J. Klune: A bábuk élete 5/5
11. Sara Pennypacker: Pax – Úton hazafelé 4/5 
12. Iléana Surducan – Maria Surducan: Nor vakációja 5/5
13. Jen Wang: A herceg és a varrólány 5/5
14. Brian Jacques: Rőtfal 4/5
15. Michelle Harrison: Egy csipetnyi mágia 4/5

Szeptemberben a saját cozy mystery kihívásomra olvastam (Finlay legutóbbi kalandjain jól szórakoztam) és tettem várólistára több könyvet - ez még az augusztus végén befejezett Titkok Könyvklubja hatása.

Agatha Christie-től három kötetet fejeztem be, kettő ezek közül kimondottan ősszel játszódott - így a szokásos évszakos, gyűjtögetős molyos kihívásokra is 'jók voltak'. (Amúgy már csak 12 kötet kell, hogy megszerezzem a jelvényt.)

Néhány újabb könyv is a kezembe került a könyvtárból - az új Loki képregény, Nádasdy Ádám novelláskötete. Ill. több gyermek-ifjúsági könyv talált meg a hónap végén: Pax 2., Rőtfal, két Cicerós képregény - A herceg és a varrólány és a Nor vakációja. Szeptember utolsó napjain pedig végre levettem a polcomról az Egy csipetnyi varázslatot - szintén ifjúsági, szintén ősszel játszódó történet.

A szeptemberre megálmodott iskola/egyetem tematikámhoz olvastam a Vladimirt, ami meglepő olvasmány volt és hamar behúzott.

Önfejlesztő könyv is került a kezem - A forrás 'ugrott le' a visszaosztandó könyvek közül.

Volt félbehagyásom is: Andrzej Sapkowski - Maladie ​és más történetek - az első novellát elolvastam, a következő már nem fogott meg és inkább visszavittem a könyvtárba. Több könyvet leválogatottam a várólistáimról, de persze nem tart sokáig és ismét újabbakkal bővül :D A Szöveglelő is így járt, beleolvastam, de mostanában nem akarok időt szánni rá - ettől függetlenül hasznos gyűjtemény lehet.

Filmek - sorozatok

A könyvtári havi filmajánlókhoz megnéztem két filmet (Miss Pettigrew nagy napja, és egy igazán őszi cukiságot - Timothy Green különös élete).
Moziban is voltunk - a Szeánsz Velencében volt a program. Ezeken kívül a Gyilkos a házban 3. évadát néztem, az Én vagyok Groot két rövid évadát és az éppen tévében elcsípett Poirot részeket. A hónap végén folytattam a még 2021-ben elkezdett Szívek szállodája újranézést. Ill. az őszi filmes várólistámról a Gimiboszit lehúzhatom.

Mindenmás

Szeptember késő nyári időt hozott, de ez nem tántorított el, hogy előszedjem az őszi dekorokat, rendeljek új Világok Lángja illatokat, készítsek őszi dekort.
Ausztriai kiruccanások, barátnős vásárlós délelőtt és ma a Könyvfesztivál szakított ki a hétköznapokból.
Októbert nagyon várom - Moskát Anitával fogok beszélgetni a könyvtári napokon, a hónap végén Bp-re utazunk egy hétvégére és jön a halloween :D

Pupilla szeptembere

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.