Néhány könyvről röviden | 2023 szeptember

 - néhány képregényről röviden :D

Daniel Kibblesmith: Loki: A Földre pottyant isten

Loki történeteire mindig vevő vagyok, ezért került fel a várólistámra ez a képregény.
Szerencsére a Birodalmak Háborúját már olvastam, mert annak a történéseihez kapcsolódik ez az öt füzetből álló minisorozat.
Loki szülőatyját elpusztítva a Jégóriások királya lett, ám hamar elunja magát ebben a szerepben. A Birodalmak Háborúja Omega számból ismerős kópé kis jégóriást, Drrfot teszi meg helyettesének és elmegy a Földre szórakozni – ám ezt Thor nem nézi jó szemmel.
Közben Rémálom jelenik meg, aki Lokira feni a fogát.
Tetszett a látogatás Tony Starknál, Loki új küldetése, hogy szeretne Bosszúálló lenni, de az egész képregény humora fogott meg a legjobban és a rajzstílusa.
A történet helyeként káoszba fullad, de mit is várjunk Lokitól? – de ettől függetlenül megvett magának ez a kötet. Szívesen olvasnám még Loki kalandjait, de Daniel Kibblesmith író szerint ez a vége (?).
5/5

Iléana Surducan – Maria Surducan: Nor vakációja

Kellemes meglepetés volt ez a könyv – az idei megjelenések között még nem figyeltem fel rá, de később több figyeltem is elismerősen írt róla.
Igazi csemege volt ez a képregény: román szerzők alkotása, és egy cseppnyit meg is jelenik benne az ország.
Nor (Norbert) épp nyugisan videójátékokkal töltené a nyári szünetet, ám szülei lepasszolják nagyszüleihez vidékre – hamar kiderül, hogy mágikus családból származik. Nagyapja felhőpásztor (J.A. után szabadon – felhőket terelő juhász), sőt a mesterségre Nort is ki akarja tanítani.
Tanonckodását ill. új barátságok szövődését követhetjük a képregényben. A cselekmény csúcspontja egy összecsapás – a világ megmentése, vagy csak a gyermeki képzelet ragadott el minket?
Nagyon kedves a rajzolás, tele van humorral, izgalmas a cselekmény és a bemutatott fantasy világ! Szívesen olvasnék még az alkotóktól!
5/5

Jen Wang: A herceg és a varrólány

Már angolul is felfigyeltem erre a képregényre, örülök, hogy a Ciceró ezzel is szélesítette a palettáját.
A történet az 1800-as évek Párizsát idézi, ahol egy fiatal varrólányt, Frances-t ismerjük meg. Egy merész báli ruhája miatt magasabb körökben is felfigyelnek rá és egy titkos új munkát ajánlanak neki.
A fülszöveg már elárulja az első fordulatot: Sebastian belga herceg fogadja fel Frances-t, hogy különleges ruhakölteményeket készítsen neki. Mint Lady Crystallia éli meg személyisége titkos oldalát. A két fiatal hamar barátságot köt és a közös titok új utakra indítja őket.
A rajzolás nagyon kedves, lendületes, szép élénk színekkel dolgozik – élvezet volt olvasni.
A történet sok fordulatot nem tartogat, az elfogadásról szól – nagyon kedvesen és természetesen meglepő pozitív végkifejlettel.
Ez volt az első cross-dressing olvasmányom – legalábbis a moly címkéi szerint. A témának a wiki szócikkben utánaolvastam, ma is tanultam valamit.
5/5

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.