Havi zárás - Október

október 31, 2023

Október elején egy szeptemberi rendelés érkezett meg, amiből két könyvet el is olvastam - a Wellness almanach gyönyörű, szeretném még az idén sorra keríteni.
Olvasásokat tekintve új szerzemények kerültek sorra, néhány érdekes könyvtári könyv, a hónap végén pedig belevetettem magam a spooky tbr-omba (ami át fog nyúlni novemberre).

Szerzemények

1. Agatha Christie: Őszi borzongás
2. Wellness almanach
3. Harry Potter Varázsalmanach

Olvasmányok

1. Baráth Katalin: Aki gróf úr akar lenni 5/5
2. Dr. Seuss: Rókamóka 3/5
3. Eric-Emmanuel Schmitt: Oszkár és Rózsa mami 5/5
4. Agatha Christie: Őszi borzongás 5/5
5. Sophie Schönhammer: Star Collector – Csillaggyűjtő 1. 3/5
6. Harry Potter Varázsalmanach 4/5
7. Kleinheincz Csilla: Alvilági szövedék 4/5
8. Viczián Zsófia: Budapesti fák 5/5
9. Alekszandr Nyikolajevics Afanaszjev: A tűzmadár 4/5
10. Robin Stevens: Első osztályú gyilkosság 4/5
11. Arthur Conan Doyle: A sátán kutyája 5/5
12. Bartosz Sztybor: The Witcher 6. – A feloldozás útja 3/5
13. Kadono Eiko: Kiki, a boszorkányfutár 4/5
14. M. L. Rio: Mintha gonoszok volnánk 5/5
15. Bree Paulsen: Garlic and the Vampire 5/5
16. Bree Paulsen: Garlic and the Witch 5/5
17. Riley Sager: Várj, amíg sötét lesz 4/5

Sikerült 5 saját könyvet elolvasnom a hónapban: mindegyik idei szerzemény. Baráth Katalin regényét imádtam, remek szórakozást nyújtott - remélem jövőre érkezik a következő!
Az aktuális új Agatha Christie novellagyűjteményt nem hagyhattam ki - az Őszi borzongás hozta az eddigiek színvonalát, bár most már alig volt számomra ismeretlen darab.
A Harry Potter Varázsalmanach egyfajta impulzus-előrendelés volt, nem adott olyan nagyon sokat, de legalább szép :D
Kleinheincz Csilla új regénye meghatározó olvasmánya volt a hónapomnak, sokáig velem volt a befejezése után - furcsa, erős hangulatú regény. 
Afanaszjev orosz mesegyűjteménye szintén egy lassabb olvasmány volt, amit már évek óta terveztem.

Molyon szeptember végén indítottam egy rókás kihívást (Pax 2 ihlette), arra olvastam el a Rókamókát (nem tetszett).

Eric-Emmanuel Schmitt Oszkár és Rózsa mami c. levélregénye egy könyvtári kérésnek köszönhetően landolt a várólistámon (épp ezt kereste egy olvasó, kíváncsi lettem rá a fülszöveg alapján és kivettem én is egy példányt) - ezzel teljesítettem - egészen időben - az egyik kedvenc molyos kihívásomat (23 nemzet). Másik nagyobb molyos kihívást is teljesítettem - a 10 000 oldal krimit (Agatha Christie-nek köszönhető nagyrészt :D).

Két kevésbé jó képregény/mangaélményem is volt: a német Csillaggyűjtő, és a Vaják inspirálta 6. kötet. Viszont a hónap végén, a Creepathonra becsúszott két nagyon cuki darab: Bree Paulsen munkái, akitől szívesen olvasnék még.

Még Budapestre készülve kezdtem bele Viczián Zsófia kötetébe, amit Daniella Instagramján láttam meg - nagyon tetszett.

A cozy mystery kihívásommal lassan haladok, de remek olvasmány volt ide Robin Stevens cuki sorozatának 3. része, amit nagyon vártam a megjelenése óta!

A sátán kutyája újraolvasás volt, amit szintén az Instagramnak köszönhetek - egy hozzászólás juttatta eszembe. Találtam hozzá egy Spotify lejátszási listát is, ami még hangulatosabbá tette az olvasmányélményt.
Kiki, a boszorkányfutár szintén egy várt friss megjelenés, aminek utólag örülök, hogy nem vettem meg, mert annyira nem adott sokat - viszont tökéletes volt a Creepathonra. Ahogy a Mintha gonoszok volnánk is, de ez sokkal jobban tetszett.
Riley Sagertől most olvastam először, szintén erre az olvasási maratonra. 

Filmek-sorozat

Nagyon sok sorozatepizódot megnéztem ebben a hónapban (hello Szívek szállodája újranézés) - Poirot, Loki 2. évada, az új Libabőr sorozat néhány része, Heartstopper 2. és a Sex Education utolsó évada, 

Netflixen megnéztem az új Wes Anderson rövidfilmeket - hát nem tetszett mindegyik. :D De újranéztem A fantasztikus Róka urat (igazi őszi film és végre sorra kerítettem a Nimonát. 

Mindenmás

A szeptemberi zárásban beharangozott programok közül jól sikerült az író-olvasó találkozó Moskát Anitával - ez volt az első ilyen rendezvényem. Anita remek partner volt, ill. a közönségtől is kaptam kedves visszajelzéseket, amik nagyon jól estek. Van hová fejlődnöm, de amit terveztem azt nagyjából sikerült véghez vinni :D

Sajnos a hónap végére tervezett budapesti kirándulásunk elmaradt, mert sikerült egy vírust összeszednem, október utolsó hetén szabadságon voltam itthon - ezért is olvastam sokat a spooky tbr-omról ill. elkezdtem végre a számfestőt (egy Griffendél sálas macska O.O), amit ajándékba kaptam. 

Novemberre szeretném pótolni az elmaradt őszi fotósétákat, újranézni Harry Potter filmeket (első Snittes kihívásom ehhez), átnézni milyen kihívásokat szeretnék még az idén teljesíteni.

Többiek októbere:

Pupilla

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.