Alice Hoffman - Átkozott boszorkák

Alice Hoffman úgy tűnik kedveli a boszorkányos témát -már egy ideje a kívánságlistámon van A 13. boszorkány c. könyve - ma az Átkozott boszorkákat olvastam el tőle.
A történet ismerős volt, még régen láttam a tv-ben a megfilmesített verzióját, de az eléggé különbözik a regénytől!

"... néhány éve Nicole Kidman és Sandra Bullock főszereplésével készült nagy sikerű misztikus vígjáték [vígjáték?? én inkább helyenként drámának mondanám] varázslatos és megindító történet a szerelem erejéről és a vágy hatalmáról. A hol kacagtatóan bájos, hol krimiszerűen izgalmas kötet főszereplői az évszázadok óta különös tulajdonságokkal felruházott Owens család lánygyermekei. Gillian és Sally éveken át tapasztalhatták, milyen gyötrelmeket okoz a szenvedély, megfogadják hát, hogy soha életükben nem lesznek szerelmesek. Miután felnőnek, a lányok útja elválik, ám a sors közbeszól, és egy rendkívüli esemény ismét egymás mellé sodorja őket. Ekkor aztán mintha elfojthatatlanul törne felszínre mindaz, amitől mindig is igyekeztek elzárkózni... Finom, ironikus humora, mélységes emberismerete és megkapóan lírai nyelvezete miatt Alice Hoffmant gyakorta emlegetik a manapság reneszánszát élő Jane Austen modern megfelelőjeként. Egy-egy újabb regényének megjelenése mindig valóságos irodalmi szenzáció."

A regény nagyon izgalmas (3nap alatt elolvastam!), jó volt a boszorkányos téma - a nénik ereje, de a könyvben főleg Sally kisebbik lányának - Kylienak volt hatalma - volt rá utalás, hogy látja a jövőt, és az emberek auráját.
Ha egy (két) szóban meg kell határozni, hogy miről szól a könyv: a szerelem hatalmáról, arról, hogy mennyire boldoggá tudja tenni az embert, és mennyire tudja tönkretenni (a könyvben mindkettő megjelenik).
Erről eszembe jutott egy Újholdas idézet: "A szerelem hatalmat ad a másiknak, hogy összetörjön"

5/5

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.