tik-tak (Michael Cunningham - Az órák)


Michael Cunningham - Az órák

Újra belevetettem magam Virginia Woolf világába, először a fenti könyvből készült filmet láttam (ami akkor annyira nem tetszett, de furcsa módon egyre jobban tetszik, ahogy visszagondolok rá és próbálom értelmezni a történetet), szóval belemélyedtem a regénybe is, pár nap alatt elolvastam, nem volt nagyon hosszú. Az eleje nagyon tetszett, talán az előszó tetszett a legjobban, az ahogyan leírta Virginia halálát (nem a téma miatt tetszett annyira, hanem az ábrázolás miatt, ahogy megragadta a hangulatot). A filmmel összehasonlítva, a film nagyon könyvhű, kb a feléig minden ugyanúgy van mint a könyvben, aztán a közepe, vége felé van egy két változtatás (pl.: Mrs. Brown esete a hotelszobával nem annyira tragikus mint a filmben)...
Hát-hát összegezve ez egy nagyon elgondolkodtató könyv, nem túl vidám, de aki meg akar ismerkedni Virginia Woolffal annak egy jó kezdet ... (mint nekem :D )

5/5

Megjegyzések

 1. Imádom.
  Ennek a könyvnek olyan energiái vannak. Áhhh. Nagyon jó.

  VálaszTörlés
 2. Szia. Megkerdezhetem, h konyvtarbol. Antikvariumbol v egyeb helyrol tudtad beszerezni ezeket a VW koteteket? Koszi E.

  VálaszTörlés
 3. Szia. Megkerdezhetem, h konyvtarbol. Antikvariumbol v egyeb helyrol tudtad beszerezni ezeket a VW koteteket? Koszi E.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Könyvtárból eleinte, de már a nagyobb akciókban beszereztem az összes kötetét ;)

   Törlés

Megjegyzés küldése

na ehhez szólj hozzá ;)