Hannah Nicole Maehrer - A ​Gonosz Asszisztense

Az idei tavaszi megjelenések között figyeltem fel erre a könyvre, ami a fülszöveg hívószavai alapján a Nimona képregényre emlékeztetett - csak itt romantikus szállal bonyolódik az alaphelyzet. (Most olvastam először az Anassa Kiadótól - úgy látszik a július egy ilyen ismerkedős hónap.)

Már a könyvet kinyitva, a térkép feliratai alapján tudtam, hogy humoros történettel lesz dolgom ;) Tipikus fantasy világban játszódik - királyságokkal, mágiával, varázslatos lényekkel és középkort idéző környezettel.

Evie Sage a húszas éveiben jár és egyedül gondoskodik beteg édesapjáról és kishúgáról. Éppen munkát keres, mert valami rossz történt vele az előző helyén és elmenekült. Az erdőbe megy kiszellőztetni a fejét, de ott magába A Gonoszba botlik, aki lerántja maga mellé, miközben a király katonái elől bújkál. Innentől Evie élete fenekestül felfordul - más kiutat nem látva elszegődik a környék hírhedt gonosztevője mellé, mint asszisztense. 

Már az első néhány oldalon érezzük, hogy ez igazából egy főnök-beosztott, grumpy-sunshine romantikus történet, megfejelve a fantasy környezettel - de nem mondom, hogy rosszul állt neki :D Persze a főszereplők kapcsolatának dinamikája nem tartogatott sok meglepetést - a múltjuk viszont igen. Mindketten érdekes háttértörténettel érkeztek: falakkal, amiket le kell bontani - főleg Gonosz esetében. 

A történet lassan bontakozik ki, apránként fedezzük fel ezt a mágikus világot ill. a Gonosz kastélyát, ami igazából egy nagy cég. A tényleges gonosz tettekről, cselszövésekről csak érintőlegesen értesülünk - Evie némi kínzásról, vagy levágott fejről számol be, vagy a gyakornokok ijesztegetéséről - de ezekben neki nem kell részt vennie. Asszisztensi szerepében viszont tündököl, hamar átlátja a kastély / cég működését, hatékonyan segíti a Gonosz mindennapjait - ezt néha nehezíti meg, hogy gyönyörű férfinak tartja és szívesen elábrándozik róla. 

A regényben néhány fejezetben a férfi nézőpontjába is bepillanthatunk, amik érdekes adalékul szolgálnak - főként a karakterek múltja, romantikus szál alakulása miatt. 

A lassan építkező történet egy cél felé halad: meg kell találni a kémet, aki egy ideje szabotálja a Gonosz akcióit Benedikt király ellen. Evie is segít a nyomozásban, több szálán indulnek el, de egy idő után ezek zsákutcának bizonyulnak - viszont eközben Evie és mi olvasók is egyre többet megtudunk a titokzatos főnökről, és arról, hogy miért nevezte ki magát a környék gonosztevőjének. 

Függővéggel zárul a kötet és egy meglepő megoldással a kém-szálat tekintve. Bár nem mindig kapott el a történet, vagy lassabban haladtam az időhiány / 30+ fokos idő miatt, de mindenképp el szeretném olvasni a folytatást (már a 3. rész is be van jelentve 2025-re)!

Érdekesség: Hannah gondolatkísérlete, hogy milyen lenne egy gonosz asszisztensének lenni a TikTokon indult. 2021-ben kezdett el vicces videósorozatot készíteni, amiben eljátszotta az asszisztens szerepét, és egy idő után rájött, hogy ezt a világot szeretné könyv alakban megjeleníteni.

4/5

Kiadó: Anassa
Kiadás éve: 2024
Eredeti cím: Assistant to the Villain
Sorozat: A ​Gonosz Asszisztense 1.
Fordító: Kéri Andrea
Oldalszám: 400
Ár: 5480 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:

ASSZISZTENS ​KERESTETIK: Hírhedt, magas rangú gonosztevő hűséges, megfontolt munkaerőt keres meghatározatlan irodai feladatokra, illetve az alkalmazottak támogatására zűrzavar, megfélemlítés és egyéb Általános Sötét Teendők elvégzésében. A diszkréció elengedhetetlen. Kiváló juttatások.

Evie Sage-nek el kell tartania gyengélkedő családját, ezért elengedhetetlen, hogy munkát találjon. Amikor a balsors összehozza Rennedawn leghírhedtebb gonosztevőjével, aki ráadásul állást is kínál neki, azonnal elfogadja. Persze egyetlen munka sem tökéletes, de nehezíti a helyzetet, ha az ember egy hangyányit belezúg a félelmetes, temperamentumos és tagadhatatlanul dögös főnökébe. Ne találd ennyire vonzónak a gonoszságot, Evie!

Amikor már kezdene hozzászokni a mennyezetről lelógó, levágott fejekhez és a talpa alá keveredő kóbor szemgolyók nyálkás cuppanásához, Evie gyanút fog, hogy a főhadiszállásukon egy hatalmas patkány bujkál… és nem csak a szó szerinti fajta. Mert Rennedawn királyságában burjánzik a rothadás, és úgy tűnik, hogy valaki képes még a nagybetűs Gonoszt is célba venni, hogy kiiktassa aljas birodalmával együtt.

Így hát Evie-nek már nemcsak főnöke iránti nyálcsorgatását kell visszafognia, hanem azt is ki kell derítenie, ki szabotálja a működésüket… valamint gondoskodni róla, hogy az illető garantáltan megfizessen érte.

Elvégre jó állást nehéz találni.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.