Ali Hazelwood - A ​szerelem képlete

Erről a könyvről tavaly hallottam először - szerintem Andi csatornáján, de Sannánál is megjelent. Kíváncsi voltam rá, mert ők olyan lelkesen beszéltek róla, akkor meg főleg amikor már tudtam, hogy magyarul is meg fog jelenni.

Az alapszituáció újszerű volt számomra, mert nem olvasok olyan sok kortárs romantikus regényt: egy kamukapcsolat, ami a Stanford egyetemen szövődik.

Olive a doktorandusz képzés harmadik évét tapossa, a hasnyálmirigyrák szűrás új módját kutatja. Szociális élete eléggé leszűkült, minden energiáját a kutatásába öli. Ám amikor észreveszi, hogy legjobb barátnőjének bejön az a srác, akivel randizik, azonnal cselekedni akar. Szakít Jeremyvel és megcsókolja az első útjába kerülő férfit a laboroknál - úgy, hogy ezt Anh is lássa. Innentől szabad a pálya Anh számára - Olive látja rajta, hogy teljesen beleesett az exébe. A probléma viszont az, hogy a tanszék hírhedten mogorva oktatóját sikerült lesmárolnia. Innentől nincs megállás, egyre jobban belebonyolódnak a kamukapcsolatba, ami úgy tűnik mindkettejük számára tartogat előnyöket. Megállapodnak heti egy kávézásban, semmi másban - persze sejthető, hogy ebből fokozatosan egyre több lesz. 

Olive közben új kutatói helyet keres projektje számára, mivel témavezetője nyugdíjba készül, ezért a Stanfordon nem tudja folytatni a munkáját.

Fejezetről fejezetre követhetjük Olive csetlését-botlását, és egyre jobban megismerjük Standord 'Piton professzorát'. Olive szomorú apropóból kötelezte el magát a kutatási témája mellett, ezért nem lehet nem drukkolni neki, hogy sikereket érjen el. A karakterén keresztül a szerző bepillantást ad a kutatás világába, ahol a nőknek még sokszor meg kell küzdeniük a helyükért. Érdekes volt, hogy a nárcisztikus személység okozta károkat két férfi szereplő múltján keresztül mutatta be, vajon hány valós példa inspirálhatta? :(

Tele van vicces, kínos és szívszorító jelenettel ez a regény, ahol sokszor izgultam a főszereplők miatt. A szerző / Olive szépen megoldott egy nagyon kényes ügyet - kiállt magáért és a társaiért, mert valószínűleg nem ő volt az első, akit ilyen zaklatás ért egyetemi környezetben. 

Tetszett, hogy a szerző kikacsintott a romantikus komédiák műfajára - persze hozta az onnan ismerős elemeket, de jól működtek a karaktereinél.

Összességében egy szórakoztató, érdekes környezettel játszó romantikus regényről van szó, aminek sejhető a vége - ezt vártuk a Prológus óta, nem? :D
Van benne egy elég részletes szexjelenet, ha ez nektek kizáró ok, akkor hagyjátok ki ezt a könyvet (vagy azt a két fejezetet).

Elvileg készül belőle film is, az ideális Adam természetesen Adam Driver lenne o.o

5/5

Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2022
Eredeti cím: The Love Hypothesis
Fordító: Stier Ágnes
Oldalszám: 400
Ár: 4499 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:

Harmadéves ​doktorandusz hallgatóként Olive Smith nem hisz a tartós romantikus kapcsolatokban, de a legjobb barátnője igen, és emiatt kerül ebbe a helyzetbe. Ahhoz, hogy Anh-t meggyőzze, hogy randizik és jó úton halad a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” felé, többre van szüksége néhány kézlegyintéses Jedi-trükknél. A tudósoknak bizonyítékok kellenek. Úgyhogy, mint bármelyik magára valamit is adó biológus, Olive pánikba esik és megcsókolja az első férfit, akit meglát.

Ez a férfi nem más, mint Adam Carlsen, a fiatal, menő egyetemi tanár, aki közismert seggfej. Ezért Olive teljesen padlót fog, amikor a Stanford ügyeletes labor-zsarnoka beleegyezik, hogy titokban tartja a színjátékot, és a kamupasija lesz. De amikor egy nagy tudományos konferencia félresikerül, és Olive karrierje Bunsen égőre kerül, Adam újra meglepi határozott támogatásával és még határozottabban… kockás hasával.

Hirtelen a kis kísérletük veszélyesen közel kerül ahhoz, hogy lángra kapjon. Olive pedig rájön, hogy egy szerelemmel kapcsolatos hipotézisnél csak az bonyolultabb, ha a saját szíve kerül a mikroszkóp alá.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.