Friss könyvek - Január&Február

december 24, 2022

Még elég kevés megjelenésről van hír 2023 első két hónapjából, érdemes visszatérni ehhez bejegyzéshez ;)

Julian Fellowes - Tökéletlen ​múlt

Megjelenik: 2023. január 23., General Press, 5990 Ft
"Felkeltette ​a kíváncsiságomat, sőt mi több, megdöbbentett, amikor megtaláltam Damian Baxter levelét a számlák, a köszönőlevelek és a jótékonysági felkérések özönében, amely minden áldott nap elárasztja az íróasztalomat. Csaknem negyven éve nem láttuk egymást, és semmiféle módon nem érintkeztünk a legutolsó találkozásunk óta… De volt egy másik oka is a meglepődésemnek, egy jóval egyszerűbb.
Utáltam őt.
A sikeres író mégis elvállalja esküdt ellensége, Damian felkérését: a dúsgazdag férfi ugyanis haldoklik, és azt a feladatot adja egykori barátjának, hogy keresse meg az örökösét, akinek csupán sejti a létezését. A szerző beleveti magát az emlékek tengerébe, és a régi szerelmeket felkeresve felidézi a bulizással, csajozással töltött hatvanas éveket, amikor a két férfi egymással versengve próbálta megtalálni a maga útját az angol arisztokraták idejétmúlt szokásainak és az újabb nemzedék lazább erkölcseinek zűrzavarában. Csakhogy ezzel együtt a negyven évvel ezelőtti óriási botrány részletei is a felszínre kerülnek…"

Upton Sinclair - Upton ​Sinclair bemutatja: William Fox
Megjelenik: 2023. január 30., FilmHungary Kiadó, 6900 Ft
Hollywood ​és a 20th Century Fox magyar alapító atyjának életrajza először magyarul!
Amikor felcsendül a jellegzetes dobpergéssel a 20th Century Fox legendás stúdió logója, hipnotikus módon szűnik meg a közönség számára a külvilág, s adja át magát a hollywoodi mozi élménynek. Világszerte ismert képek és érzések ezek, mégis kevésbé köztudott, hogy az egyik leghíresebb médiamárka és stúdió mögött egy magyar származású filmmogult, hollywoodi alapítóatyát kell keresnünk. Nem más ő, mint Fried Vilmos, vagy ahogyan a világ ismeri: William Fox. Hollywood, és a 20th Century Fox stúdió magyar származású alapító atyja, a sztárrendszer és a hangosfilm amerikai úttörője 1879-ben született egy kis borsod-abaúj-zemplén megyei, Tokaj borvidéki faluban, Tolcsván. Az Olvasó az ő, eredetileg 1933-ban angolul kiadott Upton Sinclair bemutatja: William Fox (Upton Sinclair presents: William Fox) című önéletrajzát tartja kezében, amely hosszú évek munkájának köszönhetően, először jelenhet most meg magyar nyelven, közel egy évszázados hiányt pótolva.
Fox élete maga is egy igazi hollywoodi történet. Szegény sorsú magyar zsidó bevándorló szülők gyermekeként, kemény munkával, éles eszének és kitartásának köszönhetően küzdötte fel magát a csúcsra, stúdióját, a Fox Corporation-t a világ legnagyobb stúdiójává emelve. 1929-ben a filmtörténet egyik első Oscar-díját vehette át a Virradat című film producereként, így ő tekinthető az első magyar Oscar-díjasnak. A sikerek után azonban hatalmas mélyrepülés következett: Fox a gazdasági világválság nagy veszteseként közel a teljes vagyonát elveszítette, rövid időre még börtönbüntetésre is ítélték. 1952-ben, elfeledve halt meg 73 éves korában New Yorki házában. Egyetlen hollywoodi producer sem volt ott a temetésén. Neve és vállalata viszont jócskán túlélte őt.
„Nem telik el óra úgy, hogy a világ valamelyik mozijában ne tűnne fel az a név a vásznon, William Fox!”
– dicsekedett maga a filmmogul sikereinek csúcsán. Nevét csillag viseli a hollywoodi Hírességek sétányán. William Fox életrajza egyetlen filmszerető ember polcáról sem hiányozhat.
dr. Kollarik Tamás – dr. Takó Sándor

Katya Balen - Október, ​Október
Megjelenik: 2023. január 31., Pagony, 3990 Ft
„Az erdőben lakunk, vadak vagyunk.” Október az erdőben lakik az apukájával, és ez így van, amióta az eszét tudja. De a tizenegyedik születésnapján minden megváltozik. Apja lezuhan egy fáról, kórházba kerül, Október pedig kénytelen beköltözni az anyukájához Londonba. Hogyan sikerül alkalmazkodnia a nyüzsgő nagyvároshoz, és a maga vadságával megtalálnia a helyét az emberek között? A lélegzetelállító regény minden érzékszervedre hatni fog a csípős októberi reggelekkel, a lobogó tűz illatával, a gumicsizma cuppogásával a sárban! Október története megmelengeti az olvasó lelkét, miközben tele van kalandokkal! Tarts te is vad hősünkkel, fedezd fel magad, és fedezd fel a világot!

Jhumpa Lahiri - Amerre ​járok
Megjelenik: 2023. február 1., Park Kiadó, 4499 Ft
"
A Mélyföld és A bajtolmács szerzőjének új könyve egy meg nem nevezett negyvenes nő portréja, aki megkérdőjelezi helyét a világban, ingadozik mozdulatlanság és mozgás, kötődés és a hosszú távú kapcsolatok elutasítása között. Magányosan jár-kel egy gyönyörű, meg nem nevezett olasz városban, és életútja felén ráébred, hogy eltévedt.
Városának járdáin sétál, áthalad hídjain, megfordul üzleteiben, uszodáiban és kávézóiban. Lassít léptein, hogy egy veszekedő párt figyeljen, hogy megszemléljen egy öregasszonyt egy orvosi váróban, megáll, hogy megigya kávéját egy árnyas téren. Néha meglátogatja gyászoló anyját, aki saját magányába zárkózik, néha a vasútállomáson a vonatok rövid időre jókedvre derítik.
De egy év leforgása alatt, ahogy az évszakok váltják egymást, minden átalakul. Egy nap a tengerparton, egyszerre lehengerelve és új erőre kapva az életteli látványtól, nézőpontja örökre megváltozik.
Az Amerre járok tömör, átgondolt próza. Intelligenciája és érzékenysége, a határok áttörésének peremén való egyensúlyozás, valamint a kívülhelyezkedés költészete Rachel Cusk és Sigrid Nunez műveivel rokonítja.
Jhumpa Lahiri (1967) Pulitzer-díjas és Booker-rövidlistás szerző. Jelenleg Olaszországban él. Ő Domenico Starnone Hurok című regényének angol fordítója. Az Amerre járok kivételes módon olasz nyelven született, majd maga a szerző fordította angolra. Magyarul ez a negyedik könyve."

Alexandra Bracken - Lore
Megjelenik: 2023. február 1., Maxim Kiadó, 4999 Ft
Egy ​múltbeli lázadás büntetéseként kilenc görög isten arra kényszerül, hogy halandóként járjon a földön, és ősi vérvonalak leszármazottai vadásszanak rájuk, akik mindannyian meg akarnak ölni egy istent, hogy megszerezzék isteni hatalmukat és halhatatlanságukat. Réges-régen Lore Perseous elmenekült ebből a brutális világból, miután családját egy rivális vonal szadista módon meggyilkolta, és hátat fordított a vadászat örök dicsőségéről szóló ígéretnek. Évekig elhessegette a bosszú gondolatát a férfi – immár isten – ellen, aki felelős a halálukért. Ám amikor a következő vadászat New York City fölött hajnalodik, két résztvevő a segítségét kéri: Castor, Lore rég halottnak hitt gyermekkori barátja, és a súlyosan sebesült Athéné, az utolsó eredeti istenek egyike. Az istennő szövetséget ajánl közös ellenségük ellen. De Lore döntése, hogy sorsát Athénéhoz köti, és újra csatlakozik a vadászathoz, halálos árat követel – és talán még mindig nem elég ahhoz, hogy megállítsa egy új isten felemelkedését, akinek hatalmában áll térdre kényszeríteni az emberiséget.

David Domoney - Hogyan ​változtatják meg életünket a szobanövények?
Megjelenik: 2023. február 10., HVG Könyvek, 4200 Ft
Hogyan védenek meg minket szobanövényeink a modern élettel járó stressztől és a levegőbe került káros anyagoktól?
Mentális egészségünket, jóllétünket veszélyezteti a mindennapos stressz és rohanás, valamint az otthonunkban használt tárgyak is mérgező anyagokat bocsátanak ki – ám szupernövényeink a segítségünkre lehetnek.
Az úttörő tudományos kutatásokra épülő könyv az 50 legjótékonyabb hatású szobanövényt mutatja be, amelyek megtisztítják körülöttünk a levegőt, színük, illatuk, különleges képességeik javítják mentális jóllétünket, gondozásuk megnyugvást hoz a lelkünknek.
Alakítsuk ki saját virágzó szobanövény-gyűjteményünket, hozzunk létre otthonunkban
méregtelenítő, revitalizáló környezetet, amely rengeteg lehetőséget teremt mindennapjainkban a mindfulness gyakorlására is.

Richard Powers - Rémület
Megjelenik: 2023. február 13., Park Kiadó, 5999 Ft
A Pulitzer-díjas Égig érő történet szerzőjétől
Theo Byrne asztrobiológus, aki a Földön kívüli élet jeleit kutatja a világűrben, felesége halála óta egyedül neveli kilencéves fiát. A melegszívű és kedves Robin rajong a természetért, az állatokért, a növényekért, de rendkívül furcsa gyerek. Ki akarják rúgni az iskolából, mert behúzott az egyik osztálytársának. Theo nem szeretné, ha egyre zaklatottabb fiát pszichoaktív szerekkel kezelnék. Tudomást szerez egy kísérleti szakaszban lévő, neurofeedback nevű technikáról, amelynek segítségével Robin megtanulhat jobban uralkodni az érzelmein – az eljárás részben az anyja agyáról rögzített működésmintákra szoktatja a fiút.
A szárnyaló természetleírások, a távoli világok fájdalmas látomásai és a szenvedélyes szeretettel teli apa-fiú viszony ábrázolása Powers legbensőségesebb regényévé teszik a Rémületet, melyben mindvégig ott bujkál a kérdés: Hogyan mondjuk el a gyerekeinknek az igazat erről a gyönyörű, de veszélyeztetett bolygóról?

Popper Péter - Szerelemről ​józan nappalon
Megjelenik: 2023. február 13., Kulcslyuk Kiadó, 3990 Ft
Mit ​reméljünk a szerelemtől, az együttéléstől, a házasságtól, ha ahova csak nézünk, kudarcos próbálkozásokat látunk? Hiszen a párkapcsolat évezredek óta megoldatlan problémája az emberiségnek, vélte Popper Péter, aki ennek ellenére – vagy tán épp ezért – rengeteget foglalkozott a témával. Hitte, hogy ha nincsenek is mindenki számára jól működő, univerzális megoldások, néha a sors kegyéből, vagy talán saját döntéseinknek és cselekedeteinknek köszönhetően, létrejöhet két ember között a valódi összetartozás. Az pedig olyan nagy érték, hogy minden erőfeszítést megér.
Ebben a válogatáskötetben a szerző életművét jól ismerők is sok csemegét találhatnak, hiszen olyan (pár)kapcsolati témájú előadásokat gyűjt egy csokorba, amelyek kisebb közösségek előtt hangzottak el: a bensőséges légkörben Popper Péter ritkábban tárgyalt kérdésekről is megszólalt, és bátran fogalmazott. Mesélt empátiáról és tapintatról, durvaságról, szeméremről és intimitásról, szakításról és újrakezdésről, férfi- és női szerepekről, hűtlenségről és illúziókról, kompromisszumos kapcsolatokról, elmérgesedett viszonyokról – és nagyon őszintén a szexről. Vagyis a párkapcsolatról, a szerelemről úgy, ahogy józan nappalon nézi az ember: realistán, önbecsapások nélkül, de azért szem előtt tartva a valódi értékeket, és sohasem feladva a reményt.

Grecsó Krisztián - Lányos ​apa

Megjelenik: 2023. február 14., Magvető Kiadó, 4999 Ft
"Családi történetek olvashatók ebben a könyvben: a szülőkről, akik nevelnek minket, vagy épp a szülőkről, akikké válhatunk. Hogyan határozzák meg a saját gyerekkorunk történetei a felnőttkori választásainkat? Meg lehet-e szakítani a rossz mintákat, meg lehet-e őrizni a jókat? Hogyan lehet érvényesen elmesélni, mekkora boldogság – minden nehézség ellenére – apává válni? Grecsó Krisztián történetei mindig egy apróságból indulnak – legyen az egy játszótéri séta a kislányával vagy egy kamaszkori emlék –, ám rendre olyan távlatot keresnek, amelynek segítségével nemcsak a szerző, de az olvasó is megértheti saját sorskérdéseit. A nehéz témák elmesélésén is átüt a derű, a boldogság keresése, amely minden ellenkező híresztelés ellenére nagyon bonyolult állapot."

Ali Hazelwood - Eszméletlen ​szerelem

Megjelenik: 2023. február 14., Maxim Kiadó, 4999 Ft
Mint ​egy bosszúálló, lila hajú jedi, aki egyensúlyt hoz a férfiak uralta univerzumba, Bee Königswasser egyetlen egyszerű elvet követ az életében: mit tenne Marie Curie? Ha a NASA felajánlaná neki egy neuromérnöki projekt vezetését – ami egy valóra vált álom számára –, miután csak morzsák jutottak neki a tudományos világban, Marie kérdés nélkül igent mondana. Csakhogy a modern fizika anyjának sosem kellett osztoznia a vezetésen Levi Warddal.
Jó, persze, Levi vonzó a maga magas, sötét hajú, metsző tekintetű módján. És erős karjaival romantikus hősként megmenti Bee-t, amikor a lány véletlenül szorult helyzetbe kerül a laborban töltött első napján. De már évekkel ezelőtt, még a doktori iskolában teljesen világossá tette, hogy mit érez Bee iránt.
És most Bee felszerelése nem érkezik meg, a kollégák levegőnek nézik, és a lány úgy érzi, hogy a karrierje megint megfeneklik. Talán a nyakszirti lebenye játszadozik vele, de Bee esküdni merne, hogy Levi lassan a szövetségesévé válik, támogatja az ötleteit… és felfalja a szemeivel.

Jason Aaron - Thor ​király
Megjelenik: 2023. február 15., Fumax, 6995 Ft
Még egy utolsó kaland Asgard mindenható urával!
Végre pont kerül a Thor: A mennydörgés istenében elkezdődött eposzi saga végére!
A történet elején megismerhettük a távoli jövőből érkező Thort – egy immár széthasadt birodalom és a haldokló univerzum Mindenható Atyját –, aki megküzdött Gorr-ral, az Istenölővel, a Halálpallos birtokló­jával. Ez a rettegett fegyver most Thor legnagyobb és legközelibb, időtlen ellenségének markában tér vissza: fivére, Loki forgatja! Elérkezett hát a testvérek végső, kataklizmaszerű párbajának ideje, de azt egyikük sem sejti, hogy még valami ennél is rosszabb következik. Vészesen közelít ugyanis a világok vége…
A kötetben Jason Aaron az utánozhatatlan Esad Ribić oldalán még egyszer visszatér, hogy néhány meglepetésvendég és számos korábbi, Thor-történeteken dolgozó munkatársával együtt fergeteges búcsút vegyenek a Mennydörgés Istenétől.
A kötet a King Thor négyrészes minisorozatot tartalmazza.

A. M. Howell - A ​titkos csillagvizsgáló

Megjelenik: 2023. február 16., Manó Könyvek, 3490 Ft
"1910 májusa
Ahogy a ragyogó Halley-üstökös egyre közelebb ér a Földhöz, Nancy élete a feje tetejére áll, amikor Suffolkba kénytelen utazni nagyapjához, akivel korábban sosem találkozott. A függönyök behúzva, Nancy nem hagyhatja el a házat; senki nem tudhatja, hogy ő és édesanyja ott vannak.
Amikor Nancy felfedezi a ház titkos csillagvizsgálóját és rájön, hogy nagyapja és édesanyja éjjelente elhagyják a házat, elhatározza, hogy az egyre tornyosuló rejtélyek nyomába ered. Vajon hová mehetnek a felnőttek? Miért nem láthatja őket senki? A múltban gyökerező sötét titkokra derül fény, ám közben Nancy élete is veszélybe kerül.Az elveszett titkok kertje népszerű szerzője, A.M. Howell újabb regénye mélyre temetett titkokkal és sötét hazugságokkal vegyített kalandot kínál, a huszadik század elejének Angliájába repítve az olvasót."

Heather Webber - Éjfélkor ​a Feketerigó kávézóban

Megjelenik: 2023. február 23., Kossuth Kiadó, 4990 Ft
"Az Éjfélkor a Feketerigó kávézóban mágikus realizmussal átszőtt, szívmelengető és magával ragadó romantikus történet, helyszíne pedig az Egyesült Államok egy bájos déli kisvárosa.
Wicklow, ez az emberléptékűen kicsi település az alabamai hegyek árnyékában terül el. Ide érkezik Anna Kate, hogy eltemesse szeretett nagymamáját, Zét, a Feketerigó kávézó tulajdonosát. Úgy tervezte, hogy csak rövid időt tölt itt, bezárja a kávézót, majd eladja nagyanyja ingatlanát. Ám hiába szánja el magát, hogy nem alakít ki szoros kapcsolatokat a helybeliekkel, és hogy elkerüli az apja családját, Anna Kate-et végül megmagyarázhatatlan módon elbűvöli a különös déli városka, ahonnan anyja sok évvel korábban elmenekült, és a rejtélyes Feketerigó-pite, amelyről az egész város beszél.
Ahogy lassan fény derül a múltra, Anna Kate-nek végül döntést kell hoznia, hogy ez a magányos feketerigó képes lesz-e rendbe szedni törött szárnyát, és megtanulni repülni."

Tomás Navarro - Kincugi
Megjelenik: 2023. február 24., HVG Könyvek, 5200 Ft
„Ami széttört, összeillesztheted, és amikor megteszed, ne rejtsd el a törékenységet, mert a látszólagos törékenységből lesz a látható erő.”
Tomás Navarro pszichológus a kincugimesterek filozófiáját használva arra tanít, miként küzdhetjük le a nehézségeket, és gyógyíthatjuk be lelki sebeinket. A kincugi a törött kerámia javításának ősi japán művészete, amelyben a mester arannyal vagy ezüsttel forrasztja össze a törésvonalakat, ekképpen kiemelve a munka fontosságát. Így válik a rekonstruált műtárgy már nemcsak a törékenység, hanem az erő és a szépség szimbólumává is.
Az önsegítő és kríziskezelési kalauz legfőbb üzenete, hogy a megpróbáltatásokban rejlő lehetőségek által mi magunk is erősebbekké és szebbekké válhatunk.

Robin Stevens - Egy ​kis arzént a teába? (Úrilányok nem gyilkolnak 2.)
Megjelenik: 2023. február 27., Manó Könyvek, 3990 Ft
"A Deepdean Leányiskola KÉT NYOMOZÓJA, Daisy Wells és Hazel Wong a szünidőt Fallingfordban tölti, ahol Daisy elbűvölő édesanyja ünnepi zsúrt szervez lánya születésnapjára. A meghívott vendégek között van a kissé bogaras Saskia néni és a lenyűgöző stílusú Félix bácsi is.
Ünneplés közben azonban valaki MEGHAL, és minden jel arra utal, hogy MEGMÉRGEZTÉK!
Kint ítéletidő tombol, szakad az eső, mindent elönt a víz, így a házat senki nem tudja elhagyni – és a rendőrség sem tudja megközelíteni a bűntett színhelyét. Az ódon kastélyban egyre feszültebb a légkör. Senki sem az, akinek látszik, és MINDENKI REJTEGET EGY-KÉT TITKOT.
Daisy és Hazel nyomozásba kezdenek, de nagyon óvatosnak kell lenniük, hiszen a gyilkos egészen biztosan a házban van!"

Tittel Kinga - Mesélő ​Budapest (Új kiadás, + 6 városi sétával)
Megjelenik: 2023. február 28., Lampion Könyvek, 6999 Ft

Budapest az egyik legszínesebb, legizgalmasabb város, ami ráadásul olyan gyorsan változik, hogy csak győzz lépést tartani vele!
Szeretnéd megfejteni a titkait? Akkor lapozd fel ezt a könyvet - felnőttként egyedül sétálva, családdal vagy éppen egy osztálykirándulás során -, mert a rengeteg kép, térkép és az interaktív feladatok segítségével garantáltan megismered a város minden zegét-zugát.
A Mesélő Budapest hat év után nemcsak külsejében változott meg, hanem ismét a város legaktuálisabb képét mutatja.
A várost gyerekekkel járók kedvéért a könyvben hat könnyen (közel másfél óra alatt) bejárható "kincskereső" séta is szerepel, valamint nyomába eredünk a várost jelképező oroszlánoknak, és útba ejtjük a miniszobrokat is.
Tartsatok velünk, fedezzük fel együtt 150 éves fővárosunkat!

Rose Tremain - Lily
Megjelenik: 2023. február 28., 21. Század Kiadó, 4990 Ft
A ​Gustav-szonáta, a Zene és csend és A kegyelem szigetei című díjnyertes regények szerzőjétől
1850-ben egy fiatal rendőr egy londoni parkban talál egy csecsemőt. Lily Mortimer árvaházban cseperedik, aztán vidékre kerül, nevelőszülőkhöz. Gyermekkorát Suffolkban tölti. Amikor dolgozni kezd, Belle Prettywood londoni parókaszalonjában talál munkát. Látszólag minden rendben, de Lily mindeközben borzasztó titkot őriz.
Sam Trench, az egykori fiatal rendőr nem veszíti szem elől a fiatal nőt, akit annak idején, csecsemőkorában megmentett. Amikor viszontlátják egymást, azonnal kölcsönös vonzalmat éreznek – Lily biztos abban, hogy Samnél megtalálja boldogságát. De lehetséges, hogy éppen ő fogja leleplezni a bűnt, amit a lány elkövetett? Ő fogja elhozni Lily számára a halálos ítéletet?

Lauren Graham - Meséltem ​már?
Megjelenik: 2023. február 28., GABO, 4490 Ft
"Lauren ​Graham kivételes szellemességével és személyiségével számtalan tévénéző szívébe lopta már be magát, és az évek során a popkultúra olyan ikonikus alakja lett belőle, akinek mindig van mit mondania, és mindig gyorsan hadarja. Ezúttal mélyen személyes történeteket oszt meg velünk szórakoztatóipari karrierjéről: hogyan próbált kezdő színésznőként befutni Los Angelesben a piros Volkswagenjében, milyen volt először szerepelni késő esti tévéműsorokban, miféle kihívásokkal jár a méltóságteljes öregedés Hollywoodban. Graham jellegzetesen humoros stílusában mindent elmond, és semmilyen apróságot nem hagy ki (kivéve, ha esetleg elfelejtett valamit).
Ez a meglepő anekdotákkal, bölcs tanácsokkal és vicces megfigyelésekkel teli könyv a napnál is világosabban megmutatja, miért rajonganak a színésznőért milliók világszerte.
Lauren Graham színész, író és producer, akivel legtöbben a Szívek szállodája és a Vásott szülők című sorozatokban találkozhattunk. A Gyorsan elhadarom és az Egy nap talán című, New York Times-bestsellerlistás kötetek szerzője. Számos alkalommal fellépett már a Broadwayen, és olyan filmekben szerepelt, mint a Tapló télapó, a Férjhez mész, mert azt mondtam és a Max. Irodalomból a Barnard College-on szerzett diplomát, színészetből pedig a Southern Methodist Universityn. New Yorkban és Los Angelesben él."

Rachel Smythe - Lore ​Olympus – Olümposzi história 3. (Lore Olympus – Olümposzi história 3.)
Megjelenik: 2023. február 28., Ciceró, 7990 Ft
„Természetes, ​hogy a király kíváncsi a leendő királynéra…”
Egész Olümposz – és az Alvilág is – a halál istenéről és Démétér tündéri lányáról beszél. A románcról szóló pletykák ellenére azonban Hádésznek és Perszephonénak egyaránt megvan a maga gondja.
Perszephoné azóta, hogy Olümposzba érkezett, tökéletes hajadon istennőként próbál viselkedni, de a vele szemben támasztott elvárások nem férnek össze a Hádész iránti vonzalmával. Apollón támadása után a lány attól fél, nem lesz többé képes elrejteni sem a fájdalmát, sem a szeretetét.
Míg Perszephoné a jövője miatt aggódik, Hádészt a múltja kísérti, és visszasüllyed Minthe mérgező ölelésébe. Hádészt és Perszephonét családjuk, barátaik és ellenségeik is afelé hajtják, hogy tagadják meg vágyaikat, de a vonzás közöttük túl erős. Sőt, sorsszerű.
Az Eisner-díjra jelölt webképregény a görög panteont egy rendkívül szellemes és romantikus képregényben repíti el a modern korba.
A harmadik kötet a Webtoon első számú képregényének, a Lore Olympusnak az 50-75. fejezeteit tartalmazza.

Meg Mason - Bánat ​és öröm
Megjelenik: 2023. február 28., 21. Század, 5990 Ft
Martha Frielt mindenki okosnak és szépnek tartja. Azt mondják neki: zseniális író vagy, és életed minden napján szeret téged egy férfi, Patrick, a férjed. Martha anyja szerint nincs mindenkinek ilyen szerencséje.
Akkor mégis mi a gond? Tizenhét éves korában bomba robbant az agyában, és egyszerre minden megváltozott. Most lassacskán negyvenéves. Nincsenek barátai, gyakorlatilag munkája sincs, és gyakran szomorkodik. És miért dönt úgy Patrick, hogy kilép a házasságból?
Vajon sikerül Marthának helyrebillentenie az életét? Képes lesz rá, hogy mindent elölről kezdjen, és egy boldogabb véget írjon az eddigi történethez?

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.