Célok 2023-ra

december 24, 2022

Hagyományosan december közepén-végén szoktam közzétenni a következő évre szóló olvasós céljaimat, ill. ezekben a bejegyzésekben szoktam összegezni az aktuális év eredményeit is.

2022-es terveim voltak:

kevesebb könyvet venni, negyedévente-félévente átszelektálni az eddigieket. - 2021-ben 97 szerzeményem volt - idén 60, szóval ez tényleg siker. Idén váltam meg a legtöbb könyvemtől - nem csak eladtam, elajándékoztam őket.
✔ aktuális szerzeményeket hamar elolvasni - Ezt is nagyjából sikerült tartanom, a mai nappal a beszerzéseim 85%-át elolvastam.
✔ tartani magam a jól megválogatott olvasmánylistámhoz, bízni a 'radaromban'  - Több könyvnél kivártam véleményeket, félbehagytam, ha nem tetszett - bár szerencsére nem volt ilyen sok.

Molyos kihívások:

Sajátjaim közül mindegyiket sikerült* teljesítenem:

Havi egy verseskötet (2022. március 31-ig tartott)

Havi egy újraolvasás | 2022 (*a decemberi könyvet - Harry Potter 5. - még olvasom, de ezt pár napon belül teljesíteni fogom ténylegesen :D)

Könyvbingó 2022

Kedvenc molyos kihívásaim:

✔ 2022 – 22 szerző – 22 nemzet - több könyvet az utolsó hónapra hagyva, de ismét sikerült. :) Már a 2023-as terveim is megvannak - szeretek minél érdekesebb könyeket, nemzeteket összeválogatni.

Várólista csökkentés 2022 - ez most sem sikerült, de le is szelektáltam azokat a könyveket, amiket már évek óta tologattam magam előtt. A 2023-ason szerintem nem indulok, mert valahogy mindig kevesebb kedvem van olvasni, ha ilyen kötelező listára teszem fel magamnak - a havi, vagy akár heti lebontás jobban működik nálam.

✗ A várólista csökkentés egy alternatívája, amit 2021-ben teljesítettem is - 2022 a magánkönyvtár éve - idén nem sikerült 15-ből 5 könyvet olvastam el.

Új vizeken 2022-ben is - ezt is évek óta teljesíteni szoktam, most sem volt másképp :) (A kihívás lényege, hogy olyan szerzőktől kell olvasni akiktől korábban még nem vettünk kézbe semmit.)

✔  Évszakos krimi kihívás - Agatha Christie életmű olvasással együtt sikeres projektem volt

Látszik, hogy a fix listákkal nem haladok jól, de a magánkönyvtáram bővítését már jobban meggondolom. Próbáltam figyelni arra, hogy a szerzeményeimet hamar elolvassam. Igazából itt szoktam elbukni ha valami beszerzek és éveig halogatom...


Tervek 2023-ra

Saját kihívásaim:

- Könyvbingó 2023
- Havi egy újraolvasás
- Olvassunk könnyed krimiket!

Molyos kihívások:

Agatha Christie életműolvasás: jelenleg 72 százalékon állok, vagyis 27 könyv kellene, hogy elolvasottnak tekintsem az életművet. Idén 14 könyvet olvastam tőle - így egy-két éven belül teljesíthető ez a célom. (Vagy ha megnyomom az olvasást, akkor még 2023-ban :D))

2023 – 23 szerző – 23 nemzet

Új vizeken 2023-ban is

2022 – Krimi Tél (és a következő évszakok)

2023 a magánkönyvtár éve - próbálkozom :D

2023-ban:

- ismét szeretném nagyon megszűrni, hogy mit veszek meg - pénz és tárolási kapacitás miatt is, 
- szeretnék több szépirodalmi művet olvasni,
- ismét versesköteteket olvasni - az utóbbi hónapokban ez elmaradt,
- a szerzeményeimet minél előbb - főként az adott hónapban elolvasni,
- belemélyedni a mesék világába - nem csak a beszerzett DigiBook Kiadós gyűjteményekkel, hanem az évek óta várólistás Bruno Bettelheim könyvvel is,
- újra részt venni a Könyvfesztiválon és/vagy a budapesti Könyvhéten.

Nektek mik az olvasós terveitek 2023-ra?

2 megjegyzés:

  1. Érdekes, azt gondoltam, hogy Neked aki ennyire fegyelmezetten tudsz kihívásokat, olvasási terveket tartani a Várólista meg se kottyan :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem tudom miért nem bírom végigolvasni ezeket a listákat, még egyszer sem sikerült, ha jól emlékszem :D

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.