Top5 őszi olvasmányom 2022

december 07, 2022

Idén ősszel - főleg októberben - rengeteg szuper könyvet olvastam, íme a szokásos ötös válogatás ezek közül :)

Agatha Christie - Nem ​zörög a haraszt

"Egyre jobban megbarátkozom Miss Marple történeteivel*, bár ebben a regényben nagyon későn - a háromnegyedénél bukkan csak fel az idős hölgy. Nagyon tetszett ez a regény, főként ahogy bemutatta a kis közösség életét - Jerry és Joanna kívülállókként többször kifigurázzák szomszédaikat, de ezzel humort biztosítják a cselekményben. Talán még jobban élveztem ezeket az apróságokat, mert a nyomozás már nem volt rejtély előttem. Talán furcsa lehet, hogy Miss Marple viszonylag későn bukkan fel és csak a könyv végén dobja be a megoldást, de nekem tetszett Jerry narrációja önmagában. Ajánlom ezt a krimit, ha egy kisvárosban játszódó, könnyed regényt kerestek! "

Sara Nisha Adams - A ​könyvlista

"A regény nagyon szépen bemutatja, hogy a történetek milyen jól tudnak segíteni minket saját életünk értelmezésében, ill. azt is, hogy egy-egy könyvből éppen mit emel ki az aktuális olvasója - életkora, neme, tapasztalai, stb. alapján. Ezért is jó újraolvasni könyveket, mert mindig valami másra fogunk felfigyelni, ami éppen foglalkoztat minket.Viszonylag lassan olvastam ezt a könyvet, de nagyon jó volt újra és újra elmerülni a világában. A szívemhez szólt, külön örültem, hogy a könyvlista legtöbb elemét olvastam (így újra felidéztem magamban), - többi pedig várólistás lett. A történet egy szálát nagyon fájdalmasnak tartom - nem mondom, hogy logikátlan volt, de nagyon hirtelen jött. Voltak figyelmeztető jelek, de ezt szívesen kihagytam volna belőle. Azoknak ajánlom ezt a könyvet, akik szeretnek olvasásról - könyvtárakról olvasni, ill. szívesen megismernek más nemzetiségeket.  "

Robin Stevens - Hova ​tűnt Miss Bell?

"A regény 1934-ben az angol Deepdean leányiskolában játszódik, ahol Hazel Wong már a második tanévét tölti. A 13 éves lány Hongkongból érkezett az előző tanévben és néhány bukkanó után barátokra is talál az iskolában. Legközelebbi bizalmasa, Daisy Wells lesz - egy igazi angol úrilány, aki imádja a rejtélyeket és minden csínyben benne van. Az új tanévben kitalálja, hogy Hazellel alapítsanak nyomozóklubot - nemsokára meg is lesz az első igazi ügyük.
Majdnem egy nap alatt elolvastam ezt a könyvet, hamar beszippantott - régóta váratott már magára ez az olvasás és nem kellett csalódnom. Kedves nyomozós ifjúsági történet, ami a felnőtt olvasóknak is remek kikapcsolódást nyújthat. Remélem mielőbb olvashatjuk magyarul a következő részeket!"

Holly Jackson - Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz

"Nagyon gyorsan beszippantott a regény, szerettem a világában lenni - ezért a folytatás, ami nemrég jelent meg magyarul, fel is került a várólistámra. Pippa belopta magát a szívembe, lenyűgözött a kitartása és alapossága, a nyomozói képességei. Tetszett, hogy egy angol kisváros a helyszín - ráadásul a történet nagy része ősszel játszódik (sőt egy Halloweeni jelenet is szerepel benne). Tökéletes olvasmány volt októberre - nagyon ajánlom, ha szeretnétek egy nem mindennapi krimit olvasni. A fiatal főszereplő ellenére szerintem idősebb korosztálynak is jó szórakozást nyújt! Érdekes témákat érint, mint például a zaklatás, randidrogok, testvérek közti viszony vagy a kirekesztés."

Becky Chambers - Hosszú út egy kicsi és dühös bolygóhoz

"A regény erőssége a karaktereken van, aminek nagyon örültem, mert nem nagyon olvasok scifit, és a technikai részleteknél általában csak pislogok. Nem mondom, hogy a féreglyukak minden részletét megértettem, de nem is volt rá szükség - a cselekmény és a karekterek közti kapcsolatok, kémia, a világ újszerűsége vitt magával és a kezdeti bevezető után nem szerepelt sok technikai részlet. Nem gondoltam volna, hogy lehet cozy egy scifi regény, de ez az. Az ütött-kopott hajó, ami otthont ad egy sokszínű csapatnak egy békés sziget, még ha sokszor zajlik is rajta az élet, a nap végén szereplőink leülnek vacsorázni és kikapcsolódnak egymás társaságában.Imádtam ezt a regényt, teljes kikapcsolódást nyújtott elmerülni a világában - már értem a rajongást. Ide nekem a folytatás(oka)t! :D Azoknak ajánlom, akik olvasták és szerették T. J. Klune korábban magyarul is megjelent regényeit, vagy egy teljesen újszerű olvasmányélményre vágynak. Azoknak is jó választás, akik eddig idegenkedtek a scifitől, ez egy jó belépő lehet ;)"

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.