Maradj otthon, nézzél TV-t...

március 14, 2020
... Töksötét vonatokat mutat minden csatorna. Mennek utas nincs egy se. Csak a büfékocsiban állnak (részegen)... - Kicsillag - Csillag vagy fecske
Ezt a címadást nem tudtam kihagyni, ha már a blog url címe is egy Kiscsillag dal miatt lett - Itt valahol :D

pixabay
A koronavírus járvány ijesztő mértékben formálja át az életünket, főleg ezen a héten éreztem ennek hatásait. Az iskolákba hétfőtől nem mehetnek a diákok, több könyvtár is bezárta kapuit az olvasók előtt és a különféle cégek is home office-t írtak elő a dolgozóiknak.
Minden nap szorongva, vagy már a helyzetből viccet csinálva élünk egymás mellett; aki tüsszent arra már gyanakodva nézünk. Nem látjuk még milyen komoly hatással lesz ez az egész az életünkre, egészségünkre, terveinkre. 
A könyvmoly létemet a bloggertársaimmal szervezett baráti találkozók és a Könyvfesztivál elmaradása érintette negatívan. A hétköznapjaimat ezen kívül a bizonytalanság jellemzi - bezárunk, nem zárunk be? Elkapom - nem kapom el? Mi lesz velünk? Mi lesz a gazdasággal? Mi lesz a lakáskereséssel, amire idén akartunk rákapcsolni? El tudunk menni majd nyaralni? 

Próbálok most inkább a közeli jelennel foglalkozni és nem rágódni a fenti kérdéseken, majd teszem amit kell, amikor annak eljön az ideje. 

Na de az egész bejegyzés lényege, hogy olyan könyveket ajánljak, amik segítek megküzdeni ezzel az egésszel vagy csak egy jó kis burkot tudnak vonni a rideg valóság és köztünk. 

(Többé-kevésbé) puha kuckó:

Sorozatok, amik beszippantanak:

pixabay

Önelemzéshez - magunkba forduláshoz:

Elizabeth Gilbert - Big Magic - Kreatív élet félelem nélkül

Volt már rosszabb is:


Illetve Anett nyomán az újraolvasás is egy jó ötlet lehet, én is szerintem most visszatérek valamelyik régebbi kedves könyvhöz, úgyis kell egy a #haviegyújraolvasáskihívás teljesítéséhez, de vajon melyik legyen...? :)

1 megjegyzés:

  1. Egészen pár hétig ezelőttig én azt se tudtam, mi ez a vírus dolog. Nagyanyám kérdezte még másfél hónapja, hogy vettem-e arcmaszkot, mert azt hallotta, már alig van. Fogalmam se volt, miért kérdi... Most szerdától pedig minden nagyon felgyorsult...
    Én közigazgatásban dolgozom, és már most sejthető, hogy az anyukák nem jönnek dolgozni (maradunk kb. ketten az egész osztályon), és nem is tudni, hogy ez most minek minősül... betegszabi, sima szabi, home office? Semmi hír nincs, pletykálnak csak a home office-ról, de hát... Ráadásul úgy érzem, eléggé ki vagyok téve ennek, hiszen ingázom, vonat, metró, villamos... Ráadásul apukámat nemrég műtötték és idős már. Eddig én is viccesen fogtam fel, nem pánikoltam, de most azért kezdek megijedni, hogy mi lesz így. Talán nem is annyira magától a vírustól félek, hanem a társadalomra és a gazdaságra gyakorolt hatásától.. :/

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.