Agatha Christie - Egy ​marék rozs

A márciusra tervezett Agatha Christie adagom egy újabb Helikonos kiadásban megjelent regény volt, az Egy marék rozs. Ez a Miss Marple sorozatba tartozik, bár a könyv negyedéig nem jelent meg AC vénkisasszony nyomozója, és a könyv későbbi fejezeteiben is inkább a háttérből segítette Neele felügyelőt. 

Rex Fortescue üzletembert megmérgezik, valaki a teájába mérget csempészhetett. Neele felügyelő kezd neki a nyomozásnak, az iroda felderítése után ellátogat a Fortescue család birtokára, amit lekicsinylően Tiszafa-kunyhónak neveznek. Több generáció él együtt a fényűző udvarházban, Fortescue fia és felesége, hajadon lánya, illetve sógornője az első házassága idejéből, na és a fiatal második feleség. Neele felügyelő szép komótosan végigkérdezgeti a családtagokat, próbál a nyomára bukkanni, hogy kinek állt érdekében eltenni láb alól a családfőt, na és miért volt egy marék rozs a férfi zsebében?

A szálak egyre jobban összekuszálódnak, amikor Miss Marple is színre lép és kulcsot ad a felügyelőnek, hogy mi állhat a háttérben. A nyomok a múltba vezetnek, és amikor már sejtenénk hogy ki a hunyó, kapunk egy újabb csavart!

Tetszett a helyszín, az udvarház és a családi titkok - bár úgy éreztem olvastam már hasonlót AC-tól, de nem jöttem rá hogy melyik regényére hasonlít :O Miss Marple történeteit nem szoktam szeretni, mert idegesít a karaktere, most szerencsére :D nem szerepelt olyan sokat, okos fogódzókat adott a felügyelőnek, így együtt megoldották az ügyet. 

5/5

Kiadó: Helikon
Kiadás éve: 2019
Eredeti cím: A Pocket Full of Rye
Fordító: Borbás Mária
Oldalszám: 284
Ár: 2699 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
Rex Fortescue rosszul lesz az irodájában, a Cityben, és a kórházban meghal. "A tea..." - mondta a halála előtt. De a méreg, ami végzett vele, nem lehetett a teában. A zsebében pedig egy marék rozst találnak. Gyanúsítottban nincs hiány: a néhai pénzmágnás közutálatnak örvendett.Neele felügyelőnek a nyomozásban segítőtársa is akad hamarosan. A Tiszafa-kunyhóba, a Fortescue család házába megérkezik Miss Marple. Addigra már három hulla van: Adele, Rex felesége és Gladys, a szobalány is gyilkosság áldozata lett. Miss Marple, akinél Gladys régebben szolgált, az ő halála miatt ártja bele magát az ügybe. "Hat hatosról énekelj", idézi a gyerekverset, amelyben a pástétomba sütött feketerigókról is szó esik. Tiszafa-kunyhóban pedig néhány hete döglött rigókat találtak!Talán a legcsavarosabb eset ez, amellyel Jane Marple-nek meg kell birkóznia.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.