Havi zárás - Augusztus

szeptember 01, 2020
Az augusztus ismét elég gyorsan eltelt - az olvasmányaim, programok és könyvek is számosak voltak. 7 könyvvel gazdagodtak a könyvespolcaim (amik már 3-an vannak :D), de egész ügyes voltam, mert az első négyet a hónapban el is olvastam, a fennmaradó három közül kettőt olvastam korábban - így már csak a Wabi Sabi vár rám, amit még a héten szeretnék sorra keríteni. Szeretném ezt a tendenciát folytatni szeptemberben is, ill. szabadabban válogatni a várólistámról.

Szerzemények
1. Andrzej Stasiuk: Hogyan lettem író (kísérlet szellemi önéletírásra)
2. Sun-Mi Hwang: Rügy
3. Laboda Róbert: Túlzások
4. Krusovszky Dénes: Áttetsző viszonyok
5. Szerb Antal: Utas és holdvilág (korábban olvastam)
6. Marjane Satrapi: Persepolis (korábban olvastam)
7. Beth Kempton: Wabi Sabi

Olvasmányok
1. Andrzej Sapkowski: Tündevér 4/5
2. Marcin Batylda: The Witcher: A Vaják világa 4/5
3. Jodi Taylor: Múlt vagy soha 5/5
4. Laboda Róbert: Túlzások 3/5
5. Andrzej Stasiuk: Hogyan lettem író 3/5
6. Agatha Christie: Chimneys titka 4/5
7. Grecsó Krisztián: Magamról többet 4/5
8. Sun-Mi Hwang: Rügy 5/5
9. Andrzej Sapkowski: A megvetés ideje 4/5
10. Jeph Loeb: Hulk: Szürke 4/5
11. Frank Miller: 300 3/5
12. Frank Miller: Xerxes 2/5
13. Sean Murphy: Batman: Fehér Lovag 4/5
14. Anne Glenconner: Az udvarhölgy 5/5
15. Elena Favilli: Good Night Stories for Rebel Girls 5/5
16. A korona igazi története 5/5
17. Jennifer Robson: II. Erzsébet ruhája 4/5
18. Krusovszky Dénes: Áttetsző viszonyok 4/5
19. Ezerarcú Japán 5/5
20. Kazuo Ishiguro: A lebegő világ művésze 3/5
21. Rae Earl: My Fat, Mad Teenage Diary (újraolvasás) 5/5
22. Guillaume Musso: Az írók titkos élete 2/5
23. Rae Earl: My Madder Fatter Diary 5/5
24. Linda Boström Knausgård: Isten hozott Amerikában 3/5
25. Peter Wohlleben: Az állatok érzelmi élete 4/5

Ebben a hónapban ismét rengeteget olvastam, viszont több rossz vagy semmitmondó könyvbe futottam bele, a blogon is kb csak a negyedükről született önálló bejegyzés. 

Viszont, aminek ismét nagyon örülök, hogy a hónap elején megálmodott 10 könyv közül ismét elolvastam mindet! Sőt a hónap utolsó napjaiig az addig beszerzett könyveimet is elolvastam - tegnap megjött két könyv a maikönyv.hu Libri raktárvásáráról - de egyiket már korábban olvastam (Persepolis) a másikat pedig hamarosan elkezdem!

A hónapban többféle tematika köré szerveztem az olvasmányaimat: Vaják, képregények, versek, a Korona sorozat és II. Erzsébet királyné, Japán és angol naplóregények.

A legjobban a Vaják könyvek, az új - nagyon várt - Jodi Taylor, Grecsó verseskötete, Az udvarhölgy c. memoár, MMFD 1 és 2 tetszettek. Abszolút meglepetés volt a Rügy, Batman Fehér lovag, Ezerarcú Japán - ami meghozta a kedvem Ishiguróhoz és emiatt vettem meg a Wabi Sabi kötetet is.

Újraolvasáshoz most egy nehezebb falatot választottam: a My fat, mad teenage diary könyvet olvastam ismét angolul, majd ennek hatására végre a második résszel is megismerkedtem.

Augusztusban ismét csatlakoztam a Témázunk csapat bejegyzéseihez - a verseket és a képregényeket népszerűsítettem, de több könyvhöz kedvet kaptam a többiek bejegyzései alapján!

Július 31-én indult egy új podcast, amiről talán még nem is beszéltem: a Roxfort Expressz! Brigi a Popkultcsajok, stb egyik tagja és Heloise/Anna beszélget a Harry Potter kötetekről. Felnőtt fejjel olyan rétegeket is észrevesznek, megvitatnak amire eddig nem is gondoltunk! :)

Az augusztus jól telt, néhány utazással, baráti találkozókkal, új könyves-blogos beszerzésekkel (könyvespolc és egy új fényképező). Szeptemberre igyekszem kevésbé tervezni és az árral menni - könyves és magánéleti - munkahelyi téren is. Sok a bizonytalanság, ezért még jobban fogok figyelni az apró örömökre, olyat olvasni amihez az adott pillanatban kedvem van - ahogy tettem ezt a hónap végén például Peter Wohlleben könyvével, vagy az Ezerarcú Japán inspirálta könyvekkel :)

A többiek nyárzáró hónapja:
Nita, Pupilla, Amadea, Sister,

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.