Könyvfesztivál #nosztalgiaposzt

április 25, 2020
Ma mentem volna két barátnőmmel - kollégámmal a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra. Egyiküknek ez lett volna az első alkalom, másikukat tavaly 'avattam be' a könyvfesztezés élményébe.

2019
Kellemesen álmosan beszélgettünk volna a vonatúton, megbeszéltük volna melyik standhoz megyünk először, mikor és kinél állunk meg dedikáltatni vagy csak beszélgetni. Közben pittyegett volna a Messenger, szintén a Millenárisra készülődő barátnőim üzeneteit jelezve, amiben értesítenek mikor érnek oda, hol találkozzunk. 

Ahogy leszállunk a vonatról, átveszem a vezető szerepét a több éves tapasztalatomra hivatkozva és lelkesen magyaráznám, hogy melyik automatánál vegyünk BKV jegyet, ezzel a metróval vagy villamossal megyünk, itt szállunk le, innen még 10 perc séta és ott is vagyunk. Ja, de nézzük már a Poket automatát, bár tuti lesz a Könyvfeszten is, de mégis.

Nézzétek itt a Mammut, itt fogunk ebédelni, mert ez a legegyszerűbb és már hagyomány nálam, - bocsi, ez van :D 
2018
Menjünk fel a galériára, úgy jobban át lehet látni a dolgokat - meg innen szelfizhetünk normálisan! :D
2019
A délelőtti szellős sorokat, felváltja az egyre nagyobb tömeg, figyeljünk egymásra - ne szakadjunk le! Hol is van az a stand? Mikor kezdődik a dedikálás? Ómennyi könyv, el se bírom, de muszáj megvennem ezt is, meg ezt is. 
Menjünk be erre az előadásra, érdekesnek tűnik - legalább tanulunk is valamit! ;) Na ez érdekes volt!
2018
Menjünk ki a levegőre egyet, üljünk le a víz mellé vagy fűbe, hohó itt van három babzsákfotel foglaljuk be! Ahhh. Szussz. Na jó, igyunk egy kávét a Bookline busznál, ugye milyen finom volt tavaly is!? 

Menjünk, mindjárt kezdődik X dedikálása, nem akarok lemaradni róla, ő az egyik kedvenc íróm!
Szia-szia, jaj végre megtaláltuk egymást ebben a tömegben, Ti is jöttök sorba állni? Nem? Na jó, akkor majd utána fussunk össze. A X standnál lesztek? Oké, jövünk!

És ez még jó néhányszor lejátszódna, ahogy kavargunk a tömegben, rácsodálkozunk a szép standokra, új könyvekre, kiszúrjuk az írókat, kiadóvezetőket, akiknek köszönhetjük ezeket a csodákat. 

A legutolsó kört befejezve fájó szívvel vonulunk ki fáradtan, könyvekkel és élményekkel megpakolva a Millenáris parkjából, vágyakozó tekinteteket vetve még a standokra - jaj azt még meg kellett volna nézni jobban, biztos megvettem mindent amit akartam? De menni kell, nemsokára indul haza a vonat. Este lesz mire hazaérünk, de az úton elpilledve mosolyogva beszéljük meg a nap eseményeit, fénypontjait és megfogadjuk, hogy jövőre is jövünk!
2014
A korábbi beszámolóimat itt találjátok: 2014, 2015, 2018, 2019

Nagyon jó élmény volt eddig mind a négy könyvfeszt, sok bloggerrel-könyvmollyal ekkor találkoztam először. A nagy kavargásban igyekeztünk elcsípni egymást, legalább egy puszi, köszönés erejéig. 

Ma ennyit tudtam tenni az élményért, hogy a fotókkal, posztokkal felidéztem milyen is volt - jót mosolyogtam néhány szelfimen (milyenvoltahajamtejóég, vagy húdelevoltamittfogyva :D) de mindegyiken sütött rólam a vidámság :)


A bejegyzés megtekintése az Instagramon

ᴅóʀɪ /ᴛʜᴇᴏᴅᴏʀᴀ (@dora_w89) által megosztott bejegyzés,
Remélem most már kifelé jövünk ebből az egészből, tanulunk is belőle és még hálásabbak lehetünk, hogy ilyen szuper rendezvények voltak és lesznek is! Az elmúlt hetekben több kiadótól rendeltem könyveket, hogy ezzel közvetlenül őket támogassam. De ma azt hiszem leadok legalább egy rendelést. Most ennyit tehetünk az ügy érdekében, hogy olvasunk, reklámozzuk őket és vásárolunk tőlük, hogy még lehessen sok-sok könyvfeszt és könyvhét!

2 megjegyzés:

  1. Jó volt kicsit nosztalgiázni a képeiddel! :) Meg tök jó, hogy neked is vannak már-már hagyománnyá váló dolgaid a feszten - nekem ilyen a Kaffeine-ben való kávé és a Pocakmaci tejbárban a grillezett kecskesajt! :D Hozzátartozik szervesen a könyvfeszthez, ahogy a lapos cipő, hátizsák jelszó is (és maga a kis kék hátizsákom is). :)))
    Remélem tényleg lesz valami összevont szeptemberi hepaj, ahogy rebesgették, a könyvhéttel együtt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, akkor elérte a célját! :)
      Jól hangzik a te gasztrohagyományod is ;) Na igen, lapos-kényelmes cipő és hátizsák a legcélszerűbb :))

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.